Problema intima

•  
    • 6 mesaje
    15 Dec 2004, 12:41
    0 0
    In urma unui examen Papanicolau a reiesit o infectie cu candida si trichomonas. Din cate stiu, aceasta ciuperca (trichomonas) se ia prin contact sexual. Problema e ca am un partener stabil, n-am calcat stramb, asa ca l-am acuzat pe el, mai ales ca isi petrece destul de mult timp fara mine.
    A fost foarte ofensat de acuzatie, ba chiar a aruncat vina asupra mea. Nu am avut motive vreodata sa-l banuiesc, insa dat fiind rezultatul analizelor, m-am alertat.
    E foarte important pentru mine sa stiu ce posibilitate exista ca eu sa fi luat boala din alta parte, tinand cont ca sunt atenta cu igiena si nu folosesc de obicei toalete straine?
  •  
    • 8 mesaje
    15 Dec 2004, 12:59
    0 0
    Nu stiu daca se poate lua si pe alta cale, dar stiu ca la barbati nu are nici un fel de simptome. Adica el poate sa aiba, dar sa nu stie.
  •  
    • 8 mesaje
    15 Dec 2004, 13:10
    0 0
    Am mai aflat ceva. Se poate lua si prin contact cu prosoape sau lenjerie infectata. Oricum sa stii ca poti sa ai aceste infectii de mult timp. De multe ori nu sunt suparatoare si nu te duci imediat la medic. De cat timp esti cu partenerul tau?
  •  
    • 49 mesaje
    15 Dec 2004, 13:27
    0 0
    Se pot lua prin contact sexual cu o persoana care este purtatoare sau infectata, la contact cu lenjerie infectata sau cu toalete pe care le folosesc si alte persoane.
  •  
    • 1131 mesaje
    15 Dec 2004, 14:12
    0 0
    Eu am auzit ca se pot lua si prin simplul fapt ca dormi in patul unei persoane infectate. Nu stiu cat de adevarat este. In urma cu 4 ani am avut si eu aceiasi surpriza ca si tine si mie la fel mi-a spus medicul, sigur si eu am fost banuitoare la inceput. Dar pana la urma am realizat ca BTS-urile se pot lua si pe alta cale. Informeaza-te, nu mai crede tot ce ti se spune.
  •  
    • 6 mesaje
    15 Dec 2004, 14:24
    0 0
    Suntem impreuna de multi ani, iar eu fac anual testul Papanicolau. Anul trecut nu am avut nimic, ceea ce inseamna ca m-am infectat anul acesta. Am dormit, cu diferite ocazii, in camere de hotel, insa se presupune ca asternuturile se schimba dupa fiecare client, nu?
    Prosoape sau lenjerie nu folosesc in comun cu nimeni, iar pe WC nu ma asez. De ce spun toate astea? Pentru ca e o posibilitate foarte mica sa ating cu o anumita parte a corpului un obiect deja infectat. Nu stiu foarte multe despre aceasta ciuperca, insa banuiesc ca traieste in mediu umed.
    E posibil ca el sa fi fost putin mai neatent cu aspectele astea, dar tot ma roade indoiala.
  •  
    • 36 mesaje
    15 Dec 2004, 14:31
    0 0
    Candida poti sa o faci si in urma tratamentelor indelungate cu antibiotice.
  •  
    • 1105 mesaje
    15 Dec 2004, 14:54
    0 0
    Trichomonas-ul se ia IN SPECIAL prin contact sexual.Si prin lenjerie infectata, dar trebuie sa vina in contact intim cu zona genitala.Eu am fost in situatia de a-mi acuza partenerul ( fost) de doua ori in viata mea..Am ales solutia cea mai usoara ..ca s-ar putea lua si "altfel"..N-A FOST ASA!!!..ASA AM VRUT EU SA CRED.Fetelor, astea de cheama BTS-boli cu tramnsmitere sexuala...se iau in 90% din cazuri prin contact sexual..Nu fiti naive si luati masuri...Un barbat va recunoaste f. greu ...mai degraba va acuza, la rindul lui..
  •  
    • 165 mesaje
    15 Dec 2004, 15:21
    0 0
    Da, Silvanita! 90%.Apropo(un salut de la mine) Am auzit ca poate apare si din cauza stresului. Nu stiu daca este adevarat. Dar de la antibiotice sigur faci candida. Mie asa mi s-a intamplat.Ufff groaznica senzatie. Trece greu si s-ar putea reface.
    Sanatate fetelor!
  •  
    • 6 mesaje
    16 Dec 2004, 08:31
    0 0
    Exista totusi si o marja de eroare... Dar de ce ieri a venit acasa mai devreme decat de obicei, n-a mai stat cu nasul in TV si n-a mai deschis subiectul cu boala?
  •  
    • 1131 mesaje
    16 Dec 2004, 09:14
    0 0
    Eu in locul tau nu as mai deschide subiectul, l-as lasa sa creada ca m-am linistit si nu il mai banuiesc pe el. Astfel, se va simti din nou in siguranta si , daca intr-adevar e asa, va calca stramb din nou, ceea ce de asta data va trebui sa iti dai seama daca se intampla.
    Nu prea cred totusi ca el ar fi de vina, dar ma rog.
  •  
    • 11438 mesaje
    16 Dec 2004, 09:36
    0 0
    candida se face si de la antibiotice iar trichomonas se mai ia si din spitale.
    eu asa am patit acum 2 ani dupa ce-am stat internata o saptamana...
    m-am chinuit vreo juma de an sa scap de tricho...dar de candida nici in zi de azi n-am scapat..
    ai fost cumva prin spitale???
  •  
    • 1131 mesaje
    16 Dec 2004, 09:37
    0 0
    Intra pe www.seximus.ro si la sectiunea info vei putea citi mai multe despre Trichomonas si modul de transmitere.
    Cat despre candida, te asigur ca destul de multi sufera de asa ceva, boala care intr-adevar poate fi transmisa si pe alte cai nu numai sexuala, sau ajunge sa fii intr-o luna mai slabita, sau mai stresata ca sa devina activa.
  •  
    • 6 mesaje
    16 Dec 2004, 14:44
    0 0
    Candida am mai avut, stiu ca se face de la anticonceptionale, pe care le-am luat pana in urma cu doua luni sau de la antibiotice.
    In spital nu am fost. Problema mea e acel trichomonas pe care l-am dobandit si, desi incerc sa-i acord si lui prezumtia de nevinovatie, nu vad o alta cale prin cale l-as fi putut lua.
  •  
    • 19 mesaje
    16 Dec 2004, 16:20
    0 0
    Despre candida stiu ca este "un musafir permanent al vaginului " si ca nu este nimic ingrijorator daca nu sunt semne care sa arate ca a devenit o stare patologica .
    Poate sa se transmita si prin contact , antibiotice etc. .
    Problema este sa fie tratata din timp caci altfel nu mai scapi de ea .
    Stiu ca deseori dupa tratament reapare .
    Insa nu e ceva foarte grav.. foarte multe femei se confrunta cu aceasta problema .
  •  
    • 3 mesaje
    17 Dec 2004, 04:53
    0 0
    Apropo de toalete... straine si, mai mereu, murdare! Inca de cand eram studenta - acum vreo 4 ani - am invatat - sa nu radeti! - sa fac Chanel din picioare. Si nu-mi mai este teama ca m-as putea atinge, din greseala, de ceva... Poate ati si aflat, in unele farmacii se gaseste, pentru ajutor, un instrument ajutator, din material plastic, ca o palnioara... Dar mai intai trebuie facute niste exercitii...
  •  
    • 3 mesaje
    17 Dec 2004, 16:45
    0 0
    ...Am scris despre aceasta chestiune si alaturi... Stim cu toatele ca, deseori, o problema, mare, o constituie si toaletele publice, cel mai adesea foarte murdare, un adevarat pericol. In ce ma priveste, ma simt protejata de acest pericol - si va ofer si voua sugestia incercarii -, fiindca de vreo 4 ani am invatat sa fac, in astfel de situatii, Chanel din picioare. Sa nu zambiti, va rog, dupa cateva exercitii merge excelent, ceva mai dificil este cand porti pantaloni! Iar de ceva vreme au parut si in farmaciile noastre niste instrumente ajutatoare, asa, ca niste palnii... Cristina, psi_senzual@yahoo.com
  •  
    • 37 mesaje
    17 Dec 2004, 16:49
    0 0
    Buna,
    Fetelor, ca sa nu mai faceti nimic de la antibiotice, atunci cand le luati , luati-le impreuna cu Metronidazol, Stamicin sau Nistatina (nu stiu daca e denumirea chiar corecta dar e pe aproape). Cealalta problema am avut-o si eu si am scapat repede de ea. Am facut tratament cu vreo 3-4 tipuri de pastile (printre care si metronidazol) si spalaturi vaginale. Insa am o prietena care se chinuie de cativa ani sa scape si nu reuseste. Imi pare rau ca nu mai am reteta, insa cred ca medicul ti-a dat un tratament complet. Atentie! Obligatoriu trebuie sa ia si partenerul tratamentul (e ceva in doza unica ce se ia de amandoi). Sanatate si fiii cu ochii in patru. Pupici.
  •  
    • 8 mesaje
    23 Dec 2004, 11:26
    0 0
    Buna ! Haideti sa va spun ceva: trichomonas-ul nu se ia numai prin contact sexual : trichomonas-ul poate aparea din cauza unei candide netratata la timp. Pa!
  •  
    • 180 mesaje
    23 Dec 2004, 15:47
    0 0
    Eu nu am auzit si nu cred ca e posibil ca din cauza candidei netratate da faci tricomonas. O sa ma documentez.