colonoscopie

•  
    • 36 mesaje
    11 Dec 2004, 18:09
    0 3
    cine a efectuat aceasta investigatie?imi puteti da cateva detalii? mi s-a recomandat aceasta investigare si as dori sa aflu mai multe amanunte.multumesc.
  •  
    • 46 mesaje
    12 Dec 2004, 02:07
    2 0
    Eu am facut aceasta investigatie, dar nu stiu exact ce amanunte doresti sa afli. Este ca o ecografie facuta pe colon, e adevarat ca e putin dureros, dar poate te va anestezia. Eu am facut in 1998 si nu m-a anesteziat deloc, m-a cam durut putin, dar dureaza f putin, insa din cauza durerii ti se pare ca dureaza la infinit. Inainte de investigatie mi-a dat sa beau ceva, nu mai tin minte cum se numea, in tot cazul, ceva care sa iti curete colonul, o sa stai cateva ore non-stop la toaleta si eu m-am simtit chiar sleita de puteri dupa aceea, dar dupa investigatie iti revii imediat. Cam asta, daca mai ai intrebari, pot sa iti raspund, daca imi mai amintesc exact ce s-a petrecut atunci. In tot cazul, nu e un capat de tara, poti sa faci investigatia linistita, mai ales daca ti s-a si recomnadat, eu am ajuns sa fac aceasta investigatie pt ca sufar de constipatie si facand o ecografie mi s-a spus ca as avea o tumoara pe colon si mi s-a recomandat aceasta colonoscopie, iti dai seama ca nu am stit cum sa o fac mai repede, ca sa aflu daca intr-adevar sufar de asa ceva, dar Slava Domnului, nu e cazul.
  •  
    • 9835 mesaje
    12 Dec 2004, 11:27
    3 0
    Am facut si eu DOUA colonoscopii...

Investigatia consta in introducerea in colon a unui "furtun" care are o camera video in capat (se foloseste un gel lubrifiant). Pentru ca furtunul sa poata inainta prin intestin, se introduce aer, pentru a-l dilata. Medicii pot vizualiza imaginile din intestin in direct, pe un monitor si pot face chiar si capturi ale zonelor de intestin care prezinta modificari, astfel incat sa le poata studia pe indelete, ulterior. (Nu stiu cum se procedeaza, dar tot in timpul colonoscopiei se pot recolta si probe de tesut pentru biopsie.) Pacientul sta culcat pe partea stanga, pe un pat. Tinuta: dezbracat de la mijloc in jos. (Te sfatuiesc sa porti sosete calduroase, ca sa nu iti inghete picioarele.)

Pentru mine lucrurile nu au fost simple, deoarece am colonul angulat, ceea ce face ca investigatia asta sa devina extrem de dureroasa. E adevarat, se face un fel de anestezie generala, dar nu este foarte profunda - trebuie sa ramai intr-o stare de semiconstienta, astfel incat, daca "manevrele" de introducere a "furtunului" ala in intestine iti provoaca dureri mari, sa te poti trezi si spune "AU!". In acest caz, medicii schimba tactica (mai introduc aer in intestin sau pur si simplu te striga pe nume ca sa te trezesti vreme de cateva secunde, cat sa te intorci in pozitia pe care ti-o spun ei). Din pacate, eu una am urlat "AU!" de mai multe ori, pentru ca durerile erau cumplite.
    Insa trebuie sa stii ca, daca ti s-a recomandat sa faci colonoscopie, motivul este foarte bine intemeiat. Fa-o, indiferent daca iti face sau nu placere aceasta perspectiva.
    Am auzit si eu despre colonoscopii care se fac fara nici un fel de anestezie... sa fiu in locul tau, as cere, totusi, sa mi se faca anestezie. In cazul ideal, durerile vor fi mici, nu te vor trezi la starea de constienta totala si, ca urmare, nu-ti vei aminti nimic. E mai bine asa, crede-ma.

Cu o zi inainte de colonoscopie ti se va prescrie sa stai acasa, sa nu mananci nimic si sa bei cativa litri de apa in care vei dizolva un medicament. Chestia asta iti va provoca o purgatie puternica. Ideea este sa tot bei la lichid din ala si sa tot mergi la toaleta pana cand pe partea ailalta incepe sa iasa lichidul respectiv la fel de curat cum intra. Nu vei manca nimic pana a doua zi, dupa colonoscopie. Revenirea la alimentatia normala se face treptat. Primele 1-2 mese e bine sa fie formate numai din cantitati moderate de orez bine fiert, in care adaugi unt (nu margarina!) si putina sare.

Iti doresc din suflet sa ai parte de o colonoscopie usoara si, nu in ultimul rand, sa fii sanatoasa!

Hai, curaj! Uite, eu, daca mi s-ar mai prescrie inca o colonoscopie, tot as face-o fara sa ezit.
  •  
    • 69 mesaje
    13 Dec 2004, 16:07
    2 3
    catre florinutza2004
    am facut si eu o colonoscopie tot in urma unei constipatii - de care nici pana azi nu am scapat - si am aflat ca am o malformatie a colonului , si nu pot rezolva problema constipatiei decat daca iau ceva....eu sunt adepta remediilor naturale
    colonoscopia nu a fost atat de dureroasa pe cat e pt mine problema aceasta cu constipatia......daca aveti vreun remediu, as fi recunoscatoare!!!
    pupic
  •  
    • 46 mesaje
    13 Dec 2004, 16:42
    1 0
    Si pe mine ma chinuie problema aceasta, si nu folosesc laxative, sunt tot adepta remediilor naturiste, nu stiu nici un sfat si nici un remediu care te poate ajuta, chiar si eu caut si degeaba. Singurul lucru care ma ajuta este sa mananc dimineata pe stomacul gol 1-2 kiwi. Cafeaua am inteles ca si ea ajuta, dar eu nu consum cafea.
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Dec 2004, 22:58
    0 0
    1. POLEN. O lingurita pana la o lingura plina cu granule de polen dimineata, pe stomacul gol. Granulele (nu drajeuri cu polen, nici alta bazaconie) se tin in gura pana incep sa se lichefieze, drept pentru care pasta rezultata se inghite treptat.
    Puteti manca dupa o ora.
    O cura standard dureaza 10 zile.
    Efectele benefice dureaza luni de zile sau sunt chiar definitive.

2. Tarate de grau. Cate o lingura la fiecare masa, inmuiate in apa sau inghitite cu suc sau puse in mancare etc... (dupa cum preferati sa le ingurgitati).
    De obicei, efectele dureaza atata timp se iau taratele.

Ambele remedii dau rezultate foarte bune, asa ca alegerea depinde de afinitatea pacientului pentru polen sau tarate.

Eu as zice sa incepeti cu polen - daca nu da rezultate satisfacatoare, adaugati in alimentatie si taratele.
    Nu le luati simultan de la bun inceput, ca riscati sa va cufuriti!

Pentru cine doreste sa incerce, am aflat de un medicament (Eucarbon, fabricat de Trenka - gasiti pe internet amanunte) care trateaza constipatia. Este naturist, nu e foarte scump, se gaseste in farmacii... Cica e ultimul racnet in materie de laxative.
  •  
    • 46 mesaje
    14 Dec 2004, 23:46
    0 0
    Toate astea le-am incercat, tarate cu miere, polen cu miere, tarate cu iaurt, nimic nu da rezultate la mine. Sunt chiar disperata ca am luat si in greutate si cred ca asta este un motiv intemeiat pentru care ma ingras, ca de mancat..imi mananc nervii. Nu mananc mai nimic si in general tot ce mananc este destul de sanatos: legume, fructe, peste, fara prajeli, fara grasime. Poate la mine se adauga si faptul ca sunt f stresata, nu stiu ce sa mai zis. Oricum, constipatia o am de mica si stiu ca am mers la un doctor in perioada adolescentei si mi-a recomandat tarate. Mai mult, mi-a spus ca daca nu voi rezolva aceasta problema, de aici se vor complica multe, putand se ajung sa fac o tiroida sau sa ma ingras (ceea ce mi se intampla, nu sunt exagerata, inca arat destul de bine, insa am luat kg fara rost).

Revenind la colonoscopie, am facut si eu tot doua colonoscopii, a doua insa am facut-o in Olanda, dar m-au adormit total, deci nu am simtit nimic. Doar perioada de dinaintea colonoscopiei am simtit-o prin piele cu medicamentul ala.....
  •  
    • 69 mesaje
    15 Dec 2004, 17:00
    0 0
    am inceput sa iau si eu tarate - le las de seara intr-un pahar cu apa plata si beau dimineata apa aceea;peste tarate mai torn un pahar cu apa plata si seara le beau cu totul - vad ca da rezultate - am inceput de 2 zile tratamentul asta.....
    va pupik mult si sper sa scapam de beleaua asta
    sanatate multa!!!!
  •  
    • 46 mesaje
    15 Dec 2004, 18:24
    1 1
    Aurora, spune-mi si mie, te rog, cate tarate pui si cum procedezi exact. Deci d epui de seara, bei apa dimineata, si dupa ce bei apa aceea pui iar apa si o lasi pana seara cand manaci si taratele? Of, Doamne, eu sunt disperata, imi da asa un discomfort constipatia asta. Aici, la noi, a aparut iaurt activia cu bifidus si cu prune uscate, am cumparat si din ala, am mancat si tot degeaba. O data la zece zile sunt si eu fericita((
  •  
    • 270 mesaje
    16 Dec 2004, 13:40
    0 1
    Buna fetelor,
    Si eu ma lupt cu problema constipatiei si am tot incercat tot felul de remedii. Cel mai bun rezultat l-am avut de la miere. Se ia o lingurita de miere pe stomacul gol dimineata si se bea o cana de apa dupa aceea. Se lasa sa treaca putin timp si abia mai tarziu se ia micul dejun. O a doua lingurita de miere se ia seara. Am citit de curand un articol despre detoxifierea organismului si erau prezentate acolo o parte din problemele pe care le dau o digestie haioasa si constipatia. Unul dintre remediile prezentate pentru detoxifierea organismului era bautul, dimnineata si seara, a unei cani de ceai de plante (sau apa plata), in care se stoarce o jumatate de lamaie si se adauga o lingurita de miere. Eu am inceput deja sa beau ceai astfel preparat si pot sa spun ca ma ajuta. Insa aceasta cura dureaza intre 2 si 4 saptamani, prin urmare....tot cu rabdare se fac toate. Si inca ceva: sa nu uitam nici de "traditionala" supa, care ajuta si ea digestia.
    O zi senina va doresc si multa sanatate!
  •  
    • 1 mesaje
    1 Mar 2007, 21:38
    21 12
    Va rog sa-mi spuneti daca cineva a facut recent o colonoscopie la spitalul Fundeni, doctor Pitigoi. Cat de 'usoara' a fost? Si mai ales: A fost facuta cu SEDARE ? Adica cu medic anestezist si tot tacamul ?
    Va intreb pt. ca nu vreau sa sufar vreo tortura de Evul Mediu.
    Multumesc.