Anticonceptionalele!!
-
0 0"Anticonceptionalele- Sunt medicamente destinate exclusiv femeilor, medicamente cu actiune hormonala care opresc ovulatia, impiedicand astfel aparitia sarcinilor nedorite. Au fost descoperite in urma cu cateva decenii, fiind un substitut al daunatoarelor avorturi, si, ca atare, au fost considerate un important pas inainte pentru imbunatatirea calitatii vietii femeilor. Mai mult, au inceput sa fie folosite pentru eliminarea neregulilor menstruale si pentru prevenirea tulburarilor de menopauza. La un moment dat, chiar s-a avansat ideea ca anticonceptionalele previn cancerul genital si de la san, precum si aparitia tumorilor benigne la femei. O idee sustinuta puternic publicitar si care a convins zeci si sute de milioane de femei sa apeleze la aceste „pilule magice”. Aceasta, pana acum doi ani, cand in Statele Unite, si apoi in intreaga Europa, a izbucnit un imens scandal, intrucat s-a demonstrat ca adevarata gravitate a efectelor nocive ale acestor medicamente a fost ascunsa publicului - o omisiune cu scopuri comerciale clare si cu consecinte cat se poate de nefaste.
Reactiile adverse la anticonceptionale sunt atat de numeroase, incat nu ne ajunge spatiul acestui articol pentru a le enumera. Cele mai usoare si frecvent intalnite sunt ingrasarea si acumularea de tesut adipos, problemele de circulatie periferica, starile de depresie sau de neliniste, umflarea picioarelor, aparitia insomniei si a unui apetit sexual capricios. Pe termen lung, s-a demonstrat ca folosirea majoritatii anticonceptionalelor are efecte mult mai nefaste, printre care cresterea incidentei cazurilor de cancer si tumori benigne (cu pana la 600%!), aparitia sterilitatii, a problemelor cardio-vasculare, a tulburarilor psihice grave, scaderea imunitatii organismului. Mai mult, in momentul in care o femeie se hotaraste sa renunte la anticonceptionale, apar dezordini endocrine majore manifestate prin: ciclu menstrual foarte neregulat si adesea dureros, apetit alimentar excesiv, transpiratie, stari de nervozitate fara un motiv aparent. Aceste efecte pot fi insa contracarate prin folosirea unor remedii naturale foarte eficiente.
Antidoturi naturale ale anticonceptionalelor sunt, in primul rand, plantele detoxifiante, depurative puternice: ienuparul, mesteacanul, fructele de soc, anghinarea. Apoi, administrarea plantelor cu actiune reglatoare hormonala vine sa compenseze efectul perturbator al acestor medicamente sintetice. Cele mai eficiente plante reglatoare hormonale pentru femei sunt: cretisoara, traista-ciobanului, semintele de marar, radacina de lemn-dulce, salvia."
Sursa : http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=643&&codcap=66&&idart=5802
Ce ziceti de asta? -
Eu am luat anticonceptionale 5 ani, fericita ca: menstruatia era ceas, scurgerile scazusera ca volum, durerile scazusera. Dupa 5 ani, a inceput "fericirea": transpiratia mea capatase un miros mai puternic, incepusem sa ma ingras si desi mergeam la aerobic in fiecare zi si mancam putin, nu reuseam sa dau jos cele 3-4 kg in plus. Dupa ce nu am mai luat anticonceptionale, am slabit in 2 saptamani...si nu exagerez....aveam senzatia ca fusese o grasime "apoasa"....ca eram mai mult umflata decat grasa.
Unde vreau insa sa ajung-fetelor, dupa ce nu am mai luat pilulele, 2 luni am avut depresii in adevaratul sens al cuvantului...si nu sunt o mironosita...dar imi venea sa ma arunc de la etaj nu alta. Si daca asta nu e de la bulversarea hormonala care se petrecea in mine, nu stiu de la ce e....
Normal, poate asta a fost doar reactia mea...dar mie incepusera sa-mi faca rau. Si dupa ce nu le-am mai luat s-au razbunat....
Iar faza cu imunitatea, e posibil, pt. ca, subit, am devenit si alergica la tot ce misca pe pamantul asta. -
Si eu iau de vreo 5 ani...adica am luat, pt ca m-am decis sa ma opresc. Vineri ar trebui sa incep o noua folie. Cam la ce sa ma astept? O sa fie atat de groaznic? Mi-e cam frica, n-as vrea sa-mi stric sarbatorile cu stari de depresie si dureri menstruale. Ma gandeam sa renunt incepand cu ianuarie, dar....daca tot.....macar sa dau si eu jos alea 2-3kg care li se datoreaza inainte de Craciun. Sper ca sotul meu se va obijnui cu prezervativele. Si peste vreun an, poate renuntam la si ele
Au inceput sa-mi placa bebii -
O sa mai iau o luna. Ma enerveaza, ca mi-a intrat in cap ca renunt si acum ma simt ca si cum m-as otravi cu buna stiinta. Dar nici n-am chef sa-mi petrec sarbatorile haios dispusa (mai ales ca vom merge la socrii....). Daca ma apuca depresia si o mai am si pe soacra-mea prin zona, poate sa iasa urat
. Plus ca menstruatia mi-ar veni cam de Revelion, si ma astept sa fie dura, dupa 5 ani de menstruatii false. Asta e...renunt din ianuarie -
cum am citit jeanine, m-am burzuluit toata. si eu ma bucuram ca in afara de cateva kg, nu pateam nimic din ce auzisem: greturi, ameteli etc.
Dar dupa vreo 5 luni, m-am trezit cu scurgeri vaginale. Ginecologul la care m-am dus, mi-a spus, ca vina apartinea in totalitate anticonceptionalelor . si asa m-am trezit cu tratament pentru candida albicans. n-a fost greu sa scap de boala, dar ideea ca am un isstoric in domeniul bolilor sexuale nu-mi prea place... -
Buna fetelor!
Mie mi-a spus doctorita la care merg ca se pot lua anticonceptionale timp de doi ani fara intrerupere, dupa care e necesara o pauza de doua, trei luni. Eu am luat cam doi ani si jumatate Diane 35 si acum tocmai sunt in perioada de pauza. Deocamdata nu au aparut efecte prea ciudate si parca am reusit sa slabesc putin. Cum spunea cineva...mai mult eram balonata. Stiu si eu ca anticonceptionalele dau stari de depreseie, dar aceste stari pot aparea si in timpul administrarii, nu doar dupa ce nu se mai iau. Si daca mai esti si o fire mai sensibila, care pune la suflet cu usurinta orice....sa te tii! Mie insa mi le-a dat doctorita pentru ca aveam un chist ovarian, iar dupa ce le-am luat atata timp a disparut chistul de tot. Sunt curioasa ce va fi dupa o pauza de doua sau trei luni (daca va reaparea chistul sau nu). Ramane de vazut.
Multa sanatate va doresc!