MENOPAUZA INDUSA dupa histerectomie totala cu anexectomie bila
-
4 1
Buna ziua !
Am citeva intrebari la care nu gasesc raspunsul.
Pe 4 aprilie 2011 am suportat o interventie chirurgicala de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala .
Astazi sunt 8 zile de la interventie.
Va rog mult sa-mi spuneti cind ar trebui sa apara bufeurile sau oricare alt simptom specific menopauzei? Mentionez ca nu observ nimic pina acum.
Am scapat de ele sau este doar o amagire?
Ce ar trebui sa tratam noi femeile care am trecut prin aceasta interventie ?
La ce medic ar trebui sa merg?
Mentionezca am 47 ani si 6 luni.
Sincera sa fiu imi este foarte foarte teama de modificaraile pe care o sa le suporte organismul meu (si de imbatrinire ) .
Ce diferenta este intre o femeie care intra la menipauza la timp si femeia cu menopauza indusa .
Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala imi afecteaza in vreun fel organismul (negativ ma refer) pot afecta alte organe lipsa lor?
La ce sa ma astept?
MENTIONEZ CA AM CAUTAT PE TOATE SAITURILE SI PESTE TOT TOATE IMFORMATIILE SUN SIMPLIFICATE ,SCURT SI LA OBIECT.NU TOATE FEMEILE SUNT BINE IMFORMATE ,ALTELE STIU CHIAR PUTIN SAU NIMIC, De ce nu gasesc nici un sait care sa explice femeilor in situatia mea ce le asteapta dupa aceasta histerectomie totala ,
ce simptome or sa aiba ,ce trebuie sa trateze ,la ce medic sa mearga ,la cit timp dupa operatie cum sa se ingrijeasca.
Eu sunt o femeie cocheta si nu vreau sa decad nici chiar in ochii mei.
TOTUSI AVEM NOROCUL CA EXISTATI DUMNEVAOASTRA IN MOD SPECIAL . Si totusi in limita timpului disponibil reusiti sa raspundeti intrebarilor noastre.
Multumesc anticipat!
.
-
Buna!
Imi permit sa constat din multitudinea de dileme ce le ai ca niciunul din medicii ce te-au operat/supravegheat/externat nu au avut timp de tine. Din nefericire este un mare minus al chirurgiei romanesti.
Nu sunt medic, sunt operata ca si tine, doar ca la interventie eram cu 10 ani mai tanara decat esti tu acum. Inteleg ca la data interventiei nu erai in menopauza sau premenopauza, deci simptomele vor aparea, dar nu chiar acum ci peste 1-2 luni. Indicatia medicala atunci cand m-am externat a fost ca dupa 2-3 luni de la externare sa ma prezin la endocrinolog. Asta am facut, mi s-au recomandat teste de sange (in general vizau nivele hormonale), teste de densitate osoasa( in vederea prevenirii osteoporozei), ecografii mamare si mamografii ca sa eliminam posibilitatea existentei altui carcinom, asa cum fusese cel de col uterin pe care-l extirpasem si care mai vine, destul de frecvent, cu cel mamar, la pachet. Fac aceste analize an de an, la fel testul Papanicolau de pe bont si examen ginecologic. Anul acesta mi s-a indicat sa consult un cardiolog, riscul bolilor de inima fiind crescut la menopauza. Inca nu am ajuns la el.
Alte ingrijiri specifice...foloseste un sapun intim specific menopauzei, lubrifianti in timpul contactului sexual, depinde ce altceva te-ar putea deranja. Eu am gasit mult ajutor pe situri straine, in general.
Nu e nici o deosebire intre menopauza de varsta si cea indusa, dpdv al manifestarii si patologiei. Dar cea chirurgicala vine cu ceva dezavantaje, de exemplu musculatura pelviana se va slabi mai repede, se indica exercitii Kegel, nu stiu sa-ti mai spun acum, sunt usor presata de timp, daca mai ai nelamuriri...cu placere.
Tonul cu care ai deschis topicul mi-a dat impresia ca esti ingrijorata, poate putin panicata. Nu e cazul, discuta cu endocrinologul, nu pleca din cabinet pana nu-ti raspunde la toate intrebarile( fa-ti o lista- nu glumesc!) si te vei linisti!
Iti doresc multa sanatate si...bun venit in club!