test TORCH

•  
    • 6798 mesaje
    9 Apr 2011, 13:32
    0 0

Salutare tuturor!

A facut cineva testul TORCH?

As vrea sa-l fac, dar nu stiu la ce spital sau clinica sa merg.

Vreo recomandare?

Multumesc.

•  
    • 363 mesaje
    28 Apr 2011, 22:39
    0 0
    in ce consta acest test bertha?
  •  
    • 6798 mesaje
    1 Mai 2011, 17:55
    0 0

profilul TORCH cuprinde urmatoarele analize:

http://www.sfatulmedicului.ro/profile-analize/profil-torch-42

E vorba de anticorpii pe care ii ai pentru aceste boli infectioase.
    Femeile insarcinate il fac in primul trimestru de sarcina, din cate stiu, dar eu am vrut sa-l fac inainte de o sarcina planificata.
    L-am facut la spitalul Victor Babes si a costat 480 ron. In plus fata de analizele care apar in link am facut si anti- listeria.

Acest mesaj a fost editat de către bertha_: 1 Mai 2011, 17:56
  •  
    • 2249 mesaje
    3 Mai 2011, 12:15
    0 0
    Se pot face analizele astea de ex. la Ixnstitutul Cantacuzino, la IDS (un laborator pe Dorobanti)..

Aaa, acum am vazut ca le-ai facut la Babes, eu in cele 2 sarcini le-am facut in cele 2 locuri de mai sus (ma rog nu tot testul si colo si colo, l-am facut pt fiecare sarcina, si apoi doar am mai repetat analizele unde nu aveam anticorpii, respectiv toxoplasma).
    Culmea, din testul asta, am aflat ca am anticorpi anti rubeola, boala pe care stiam ce nu o facusem in copilarie, si chiar mi-era putin teama
  •  
    • 6798 mesaje
    3 Mai 2011, 16:47
    0 0
    da, le-am facut la babes, dar se pot face in multe spitale si clinici.
    daca e spital de stat, babes si matei bals fac tot profilul, ca sa nu umbli in mai multe locuri,
    daca mergi la clinica privata, la fel, se fac toate analizele din profil.
    se fac la medlife, cmu, synevo, euroclinic, etc
    pretul e cam acelasi indiferent ca e spital de stat sau clinica privata, in jur de 480-500 ron.
    din profil am aflat ca am anticorpi pentru toate, mai putin toxoplasmoza, ca atare doctorita de la medlife mi-a recomandat sa stau departe de pisici si sa gatesc f bine carnea rosie.
    mi-a mai dat sa iau 3 luni femibion 1, in perioada pre-conceptie.
    e un mix de acid folic, vitamine esentiale si iod.