"Sfaturi medicale" a luat sfirsit

•  
    • 162 mesaje
    6 Apr 2002, 12:20
    0 0
    Dragele mele EVE,imi pare rau dar nu mai pot sa raspund la mesajele voastre deoarece imi pregatesc lucrarea de doctorat si incurind voi pleca in SUA.Sper sa nu va suparati pe mine.
    Va doresc sanatate si sa auzim de bine.
    Va pup pe toate!
  •  
    • 38 mesaje
    6 Apr 2002, 14:06
    0 0
    Buna, si multumesc pentru ajutor. Am 24 ani, si de 3 ani folosesc Rigevidon; nu a avut efecte secundare de nici un tip si cunt chiar ff multumita. Ar trebui sa fac o intrerupere?
  •  
    • 11 mesaje
    6 Apr 2002, 16:04
    0 0
    Eu am o problema psihica,mai concret nu te pot alege ca medic al meu ,pentru ca in primul rind nu stii sa te comporti cu pacientii.Noi sintem ce?,niste cocliti care nu aduc decit cafele,niste vai de noi?Nu si noi sintem tot fiinte ca si tine.
  •  
    • 11 mesaje
    6 Apr 2002, 16:09
    0 0
    Si mai este ceva , cit de retardati am fi ca pacienti tot de pe urma noastra traiesti,oare vanitatea si orgoliul cum se trateaza? apropo de tratamente...Ai remedii pentru asta,ce te face sa crezi ca numai tu poti da sfaturi competente?
  •  
    • 8 mesaje
    6 Apr 2002, 17:56
    0 0
    Doamne Fereste de asa sfaturi de la oameni care ne fac de fapt sa ne umilim,sa ne consideram ca sintem,si si sintem victime,ale unie mari nepasari si rele tratamente morale aplicate noua.
  •  
    • 413 mesaje
    7 Apr 2002, 14:48
    0 0
    Draga mea drdream, sa stii ca faci un lucru minunat cu propunerea ta si te rog sa nu te lasi descurajata de comentariile "evelor" care te discrimineaza fara sa te cunoasca. Tu stii prea bine ca si eu te-am judecat la inceput dar mi-am dat apoi seama ca esti un om minunat si mi-a parut rau. Tine-o tot asa si am o rugaminte catre toate "Evele": va rog ca indiferent de tema raspundeti doar cele interesate si nu si cele care in afara de spiritul "comentator" nu au nimic de-a face cu subiectul. E normal sa va dati parerea dar doar daca aveti in completare si un raspuns legat strict de tema, ca doar asa e si normal, nu? Sau daca vreti deschideti voi o noua tema de "reclamatii" referitoare la ceea ce nu va convine la anumite subiecte. Nu mai fiti asa rele!
  •  
    • 11 mesaje
    7 Apr 2002, 17:44
    0 0
    Evelor imi cer scuze ,draga drdreamrbs te rog sa ma ierti daca mai poti,va rog sa ma iertati si sa ma primiti daca puteti intre voi,m-a "spalat" intru-un mesaj privat Dafina3,ca nu m-ar fi spalat tot Oltul la un loc,nu stiu ce specialitate medicala are,dar de zguduit m-a zguduit bine.Draga drdreamrbs vreau sa-mi dai sfaturi medicale si n-o sa mai fiu inconstienta.
  •  
    • 68 mesaje
    7 Apr 2002, 21:50
    0 0
    Draga drdream, iti multumim din suflet pentru amabilitatea ta si sigur ca vom da curs ofertei tale. Am sa incep chiar acum, daca imi permiti.
    E vorba de mama mea, ea locuieste in nordul Moldovei. E foarte bolnava, are ficatul marit, glanda tiroida e foarte marita, are insomnii, are tensiunea mare, are un scuipat alb, ca o crema- imi spune matusa mea (eu sunt din pacate departe) si mai are o problema, in sensul ca urineaza cate putin, in asa fel ca uneori miroase nu tocmai placut. As vrea foarte mult s-o trimit intr-o statiune unde sa fie tratata corespunzator, sa-i fie facute analizele necesare, dar nu stiu unde si cum. Mama are 57 de ani. Daca mai vrei amanunte, ti le dau cu cea mai mare placere. Sunt foarte ingrijorata, eu nu locuiesc in Romania si mi-e teama sa nu i se intample ceva. In plus, nici cu psihicul nu sta tocmai bine, are depresiuni psihice si momente cand plange fara motiv zile intregi. Plus spaima ca va muri!
    Te rog, te implor chiar, pe tine si pe toate evele care m-ar putea ajuta, dati-mi un sfat, unde s-o trimit, ce sa fac sa o ajut sa se faca bine.
    Va multumesc din inima- Heidi
  •  
    • 162 mesaje
    8 Apr 2002, 01:03
    0 0
    Draga Heidei,cazul mamei tale este foarte complex si necesita invesigatii amanuntite.Eu nu te pot ajuta decit cu citeva sfaturi si anume:
    1.probabil ca mama ta are o insuficienta cardiaca decompensata(adica are inima bolnava si aceasta nu mai poate sustine cum trebuie celelalte organe).Si de aici si plaminul afectat si ficatul marit.
    2.in legatura cu gusa ,daca are si insomnii,este posibil sa fie hipertiroidiana.Sa mearga la endocrinolog sa-i dozeze TSH,sa-i faca o ecografie ca sa vada daca este o gusa parenchimatoasa sau nodulara(pentru nodulara se face scintigrafie)
    3.starile de neliniste si depresie pot sa fie cauzate si de faptul ca este la menopauza si probabil ca nu ia un tratament adecvat de substitutie.
    4.faptul ca are scapari de urina se poate datora unei rupturi de perineu sau deficientei in estrogeni(datorita menopauzei),sau are vezica neurogena,sau are oproblema la uretra si urineaza din "prea plin".

Sfatul meu este sa-si ia trimitere de la medicul de familie si sa mearga la Iasi(ca e mai aproape) la un medic internist .Internata fiind, i se va face si control ginecologic,si radiografie pulmonara.Dupa ce i se va stabili un tratament ,sa mearga la endocrinologie tot cu trimitre de la med. de familie.
  •  
    • 162 mesaje
    8 Apr 2002, 01:22
    0 0
    Draga Danube, in legatura cu mesajul tau cu Rigevidon, o sa-ti dau un mesaj cat de curand mai amanuntit.
  •  
    • 65 mesaje
    8 Apr 2002, 09:41
    0 0
    am si eu o intrebare pentru tine draga"eva"..
    Folosesc de 1,5 ani Mercilon ".Te rog sa-mi spui parerea ta despre aceste anticonceptionale. Pana acum nu am avut probleme de nici un fel din cauza lor.Am 35 ani.Pana la ce varsta poti folosi anti?
    Mersi mult
  •  
    • 91 mesaje
    8 Apr 2002, 11:51
    0 0
    Este adevarat ca unele anticonceptionale mareste valoarea colesterolului?
  •  
    • 162 mesaje
    8 Apr 2002, 17:10
    0 0
    Ma repete site sunt date multe informatii despre anticonceptionale si nu are rost sa reiau aceleasi lucruri.
    Cel mai indicat este sa iei antic. de gen.a III-a iar RIGEVIDONUL este de gen. a II-a dar daca zici ca te simti bine mergi la un cabinet de plening fam. si cere o parere.
    Antic. trebuiesc luate o anumita perioada nu toata viata.Daca la 35 ani ai copii si nu mai doresti sa faci poti sa-ti pui un sterilet sau sa faci ligatura de trompe.
  •  
    • 162 mesaje
    8 Apr 2002, 17:12
    0 0
    Dafina3,vezi pe privat.
  •  
    • 68 mesaje
    8 Apr 2002, 22:54
    0 0
    Draga drdreamrbs! Iti multumesc din tot sufletul pentru sfaturile tale. Am sunat-o azi pe matusa mea, i-am dictat tot ce mi-ai spus tu la telefon si s-a dus imediat cu mama la medicul de familie de unde a si luat trimitere. Curand, in maxim 2 saptamani va merge la Iasi sa-si faca analizele. O sa tinem cont de sfatul tau competent si o sa te instiintez de mersul lucrurilor. Inca o data: Dumnezeu sa te ajute pentru sfaturile tale.
  •  
    • 146 mesaje
    18 Apr 2002, 09:40
    0 0
    dr dream, nu stiu daca mi-ai vazut mesajul in care intrebam ce parere ai despre DIANE 35. eu am avut probleme (acnee f urata) si m-am dus la medic care mi-a facut ecografie si mi-a zis ca am ovar polichistic si mi-a recomandat DIANE. am luat vreo luna sau doua dar am abandonat pt ca mi-era grija de picioarele mele(varice incipiente) ,mi-era cam greata, mi-era teama sa nu iau in greutate si imi scazuse libidoul de tot. acum ma bate gandul sa incep sa iau din nou pentru ca am observat ca imi cresc fire de par in barba, parca din ce in ce mai multe, ceea ce nu mi s-a mai intamplat pana acum, mi-ar prinde bine daca m-ar ajuta la ten(care s-a ameliorat dar se poate si mai bine).
    te rog spune-mi ce ma sfatuiesti sa fac,multumesc
  •  
    • 412 mesaje
    18 Apr 2002, 16:30
    0 0
    Dr Dream, indraznesc sa va cer sfatul in legatura cu boala matushii mele...Ea are 68 ani shi i s-a descoperit un glaucom la ochiul stang...A inceput un tratament zilnic cu nihste picaturi..Intrebare: i se va extinge shi la ochiul drept? Exista operatzii(tratamente) prin care sa se vindece complet?(sau doar stopare a bolii shi ameliorare?)
    Mentionez ca sunt in canada shi ca vreau sa o aduc curand aici pe matusha mea...Multumesc din suflet!
  •  
    • 247 mesaje
    20 Apr 2002, 12:15
    0 0
    Am si eu nevoie de un sfat intr-o situatie disperata.Cum se poate trata constipatia cronica a unui copil de 4 ani care nu bea ceaiuri,nici sucuri de fructe,nu vrea sa bea lapte batut,nici sa manance iaurt,prune uscate,nuci si nici nu accepta medicamente de nici un fel(siropuri,pastile).Daca insist sa manance ceva ce nu-i place,desi i-ar face bine...tine in gura pana-i vine sa vomite,oricat i-as explica ca nu face bine asa.
    Copilul e constipat de la 4 luni,de cand a trecut pe alimentatie dicersificata.De atunci nu are scaun decat cu supozitor,iar scaune spontane extrem de rar si foarte voluminoase si tari.Medicii au banuit o deformare congenitala a colonului,dar nimeni n-a putut sa-mi dea un remediu.
  •  
    • 162 mesaje
    21 Apr 2002, 22:07
    0 0
    Draga Mihaela,in primul rind vreau sa te intreb : ai scapat de chisturile ovariene?
    Pot sa-ti spun ca exista si alte tratamente pentru problema ta si anume:
    1. ANDROCUR care are insa si efecte adverse:migrene, insuficienta venoasa ,hepatita,crestere ponderala.
    2. SPIRONOLACTONA este un medicament foarte bun pentru acnee vulgara care nu raspunde la alte remedii, pentru hirsutism si pentru sindrom premenstrual.Din pacate are si efecte adverse :cefalee,greturi,dureri abdominale.
    Cele mai putine neplaceri le da DIANE-35 dar asta depinde si de organism.Daca tu nu te-ai simtit bine ,poti incerca si alt medicament.Mergi la un ginecolog sau la un endocrinolog si cere o parere.
  •  
    • 162 mesaje
    21 Apr 2002, 22:23
    0 0
    Draga Vanesa,glaucomul consta in cresterea presiunii intraoculare ceea ce va duce la atrofia nervului optic si in final la orbire deci nu trebuie neglijat.Problema care se pune este ca aceasta boala apare cel mai frecvent pe fondul unei boli a intregului organism(mai exista si glaucom secundar dat de traumatisme, tumori intraoculare, singerare intraoculara) :
    -diabet zaharat
    - hipotensiune arteriala
    -hipertensiune arteriala
    -miopie ce avanseaza rapid
    -hipermetropie etc.
    Daca matusa ta are un ochi afectat si una din aceste boli netinuta sub control,sunt sanse sa faca si la celalalt ochi.

Sfatul meu este sa continue tratamentul cu picaturi care este bun si sa-si trateze o eventuala afectiune.Si sa mearga periodic la control la oftalmolog.