Intrerupere anticonceptionale

•  
    • 89 mesaje
    25 Mar 2011, 21:12
    3 0

Iau yaz de un an,in prospect scrie ca nu se face pauza..dar eu totusi am nevoie de una..de vreo 2-3 luni..si dupa aceea sa le reiau(sau nu). se intampla ceva daca le las..gen absenta mesntruatiei..?

•  
    • 4034 mesaje
    25 Mar 2011, 21:54
    0 0
    am mai povestit ce am patit eu..nu mi a mai venit menstruatia un an jumate dupa o perioada de C.O...sunt si alte metode contraceptive..
  •  
    • 89 mesaje
    25 Mar 2011, 22:23
    0 0
    eu sper sa-mi vina normal Pastilele astea imi dau niste stari aiurea si in plus distrug ficatul .
  •  
    • 3311 mesaje
    25 Mar 2011, 22:23
    0 0
    de ce ai nevoie de una? explica ..
    cat despre intrebarea ta, depinde de la organism la organism -- uite ce zice creatza23. de exemplu mie mi-a intarzaiat vreo 2 saptamani cand am intrerupt, dar alte probleme nu am avut.
    nu e ok sa le lasi 2 luni, iar sa incepi, iar sa lasi.. dai organismul peste cap.
  •  
    • 89 mesaje
    25 Mar 2011, 22:31
    0 0
    am nevoie de pauza deoarece le iau degeaba,nu mai am relatii...plus ca sunt si cam scumpe(50 de lei) si e nasol sa arunc banii aiurea...
  •  
    • 3311 mesaje
    25 Mar 2011, 22:33
    0 0
    e cam 32-35 folia (de yasmine spui, nu?)
    reiau: daca le lasi, lasa-le de tot, nu ca sa le incepi iar peste 2-3 luni. sau nu iti fa un obicei din asta.
  •  
    • 89 mesaje
    25 Mar 2011, 22:36
    0 0
    nu..yaz..astea sunt mai noi si-s 50 de lei. Am sa ma mai gandesc cu pauza asta..
  •  
    • 49 mesaje
    26 Mar 2011, 01:25
    0 0
    fa pauza, ce mai astepti. eu daca as putea le-as arunca imediat pe toate dar din pacate inca mai am nevoie de ele si nici bine nu imi fac. pup
  •  
    • 4034 mesaje
    26 Mar 2011, 12:41
    0 0
    eu cunosc persoane care le au intrerupt cand au vrut ele si n au avut nici o problema..depinde de organism..
  •  
    • 1552 mesaje
    26 Mar 2011, 22:05
    0 0

buna, eu am luat 5 ani yasmin ,le-am intrerupt si nu am avut nici o problema ....

mie dr mea mi-a spus sa le intrerupt doar cand nu am relatii.poate ca nu stia ea , dar fiecare are o parere

•  
    • 64 mesaje
    28 Mar 2011, 13:09
    0 0
    anitos said:
    eu sper sa-mi vina normal Pastilele astea imi dau niste stari aiurea si in plus distrug ficatul .

din cauza estrogenului patesti asta.

daca tii la sanatatea ta vorbeste cu ginecologul despre inelul Nuvaring.

eu incerc sa mai vorbesc pe aici de el dar nimeni nu ma asculta. are cea mai mica doza de estrogen, deci efectele adverse sunt cu muuuuult mai reduse din cauza asta.

nu ingrasa si nici nu distruge ficatul, caci fiind vaginal evita primul pasaj hepatic, deci e mai safe!

•  
    • 64 mesaje
    28 Mar 2011, 13:15
    0 1
    anitos said:
    am nevoie de pauza deoarece le iau degeaba,nu mai am relatii...plus ca sunt si cam scumpe(50 de lei) si e nasol sa arunc banii aiurea...

daca nu-ti permiti si stii ca nu vei mai avea prea curand contact sexual protejat doar de ele atunci intrerupe-le,dar nu le intrerupe cu gandul ca 2 luni faci economie si apoi le iei din nou. nu e ok, iti dai organismul peste cap!

cam la acelasi pret ai si inelul vaginal care din punctul meu de vedere este mai ok. medicul mi-a zis ca are doar 75% din estrogeul pe care-l are si Yaz, chit ca ala e de generatie noua.

fetelor, daca sunteti nemultumite de pastile atunci incercati si altceva, ca nu-s singurele metode contraceptive hormonale...

http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~sexologie-si-reproducere/15731/povestea-pe-care-trebuie-sa-o-stii-despre-contraceptivele-hormonale.html

•  
    • 64 mesaje
    28 Mar 2011, 13:18
    0 0
    Innaaa said:
    fa pauza, ce mai astepti. eu daca as putea le-as arunca imediat pe toate dar din pacate inca mai am nevoie de ele si nici bine nu imi fac. pup

si eu le-am luat pentru ca aveam nevoie de ele si pentru reglarea menstrei nu doar pentru contraceptie, dar eram la fel de nemultumita ca tine.

trebuia sa le iau zilnic, ma ingrasau, imi modificau starea de dispozitie batand din palme etc. prea multe dezavantaje pentru doar 2 avantaje.

pentru ce le iei tu?

•  
    beo
    • 3430 mesaje
    28 Mar 2011, 13:33
    0 0
    anitos, alte contraceptive ai mai incercat? sau trebuie neaparat yas?
  •  
    • 89 mesaje
    28 Mar 2011, 20:50
    0 0
    eu le luam pt reglarea menstruatiei,si pt ca aveam relati. dar de acum pot folosi si prezervativul daca voi mai avea relatii. pastilele imi dau si stari de nervozitate si am luat vreo 5 kg...
  •  
    • 49 mesaje
    29 Mar 2011, 17:39
    0 0
    allyssa1 said:
    Innaaa said:

si eu le-am luat pentru ca aveam nevoie de ele si pentru reglarea menstrei nu doar pentru contraceptie, dar eram la fel de nemultumita ca tine.

trebuia sa le iau zilnic, ma ingrasau, imi modificau starea de dispozitie batand din palme etc. prea multe dezavantaje pentru doar 2 avantaje.

pentru ce le iei tu?

dereglari hormonale si reglarea menstruatiei. nu am vrut niciodata anticonceptionale pt a preveni o sarcina

•  
    rae
    • 44 mesaje
    1 Apr 2011, 15:24
    0 0
    Innaaa said:
    allyssa1 said:
    Innaaa said:

pentru ce le iei tu?

dereglari hormonale si reglarea menstruatiei. nu am vrut niciodata anticonceptionale pt a preveni o sarcina

acum cu dereglarile hormonale nu stiu ce sa zic..pentru asta trebuie sa mergi la endocrinolog.

dar pentru reglarea menstruatie Nuvaring este suficient... mie mi-a reglat-o si nici dureroasa nu mai e

•  
    rae
    • 44 mesaje
    1 Apr 2011, 15:29
    0 0
    anitos said:
    eu le luam pt reglarea menstruatiei,si pt ca aveam relati. dar de acum pot folosi si prezervativul daca voi mai avea relatii. pastilele imi dau si stari de nervozitate si am luat vreo 5 kg...

vad ca allysa v-a zis deja de inelul vaginal. si eu tot pe asta il folosesc. si pentru contraceptie si pentru reglarea menstruatiei.

starile de nervozitate vin si pleaca, in general de la pastile ca au doze maricele (uneori chiar duble) fata de alte contraceptive.

eu am patit asta cu kg si starile de nervozitate mai ales de la Diane.

•  
    • 112 mesaje
    4 Apr 2011, 22:41
    0 0
    Si eu am luat yaz 6 luni..n-am mai auzit asa ceva ca trebuie sa le iei neintrerupt..sunt in a 3-a luna de cand nu le mai iau si ma simt foarte bine...nu am avut nicio problema (doar ca am dureri foarte mari la ciclu - ceea ce e si normal). Si le-am luat tot pentru reglarea menstrei si stiu ca au cea mai mica doza de hormoni...
    Parerea mea e ca poti sa le intrerupti in voie..nu patesti nimic...dar daca vrei sa le reiei trebuie sa vorbesti mai intai cu un medic (poate ca trebuie sa le schimbi)
  •  
    • 9 mesaje
    18 Mai 2011, 10:14
    0 0
    Ma ajutati si pe mine cine ia Yaz, pls. Din greseala am luat 2 pastile, in ziua a 19, cum ar trebui sa procedez? Sa nu iau intr-o zi o pastila roz si sa trec direct la cele placebo?