cerclaj ...dupa sapte luni???

•  
    • 33 mesaje
    29 Nov 2004, 16:36
    0 0
    buna fetelor!stiti cumva se mai poate face cerclaj dupa luna a saptea de sarcina (mai exact dupa saptamana 29)???
  •  
    • 83 mesaje
    30 Nov 2004, 21:37
    0 0
    De ce? Exista amenintare de avort?
    Cerclajul se face in saptamanile 16-17, nici mai devreme, nici mai tarziu. Pana in saptamana 29 colul cred ca e destul de intarit pentru a sustine mai departe sarcina. Daca sunt probleme se recomanda repaus total la pat.
  •  
    • 33 mesaje
    2 Dec 2004, 15:53
    0 1
    da!am amenintare de avort de la 7 saptamani.am avut tratament cu utrogestan pana pe la 19 de saptamani si apoi cu gynipral pana in prezent. la 20 de saptamani mi s-a deschis colul pt prima data si s-a pus problema cerclajului, dar am facut echografie morfologica o saptamana mai tarziu si acolo s-a vazut colul inchis.saptamana trecuta am fost la control la 27 de saptamani si doctorul mi-a zis ca s-a deschis iar colul si sa revin dupa doua saptamani sa vedem daca este nevoie de cerclaj(adica la 29 de saptamani) ca sa ajung cat mai aproape de termen cu sarcina, sa nu nasc prematur.dar cum spuneai si tu mi se pare cam tarziu sa fac cerclaj dupa 7 luni....
  •  
    • 131 mesaje
    2 Dec 2004, 19:48
    0 0
    Spuneti-mi va rog si mie ce e cerclajul. E pentru prima data cand aud de acest cuvant.
  •  
    • 33 mesaje
    2 Dec 2004, 21:38
    0 0
    cerclajul este un fel de operatie prin care se coase colul in caz de amenintare de avort pentru a nu pierde sarcina.este ca si cum ai lega un sac la gura cu o sfoara.stai asa pana aproape de nastere si prin saptamana 37 se scoate firul de cerclaj pentru a te pregati de nastere.cam atat stiu sa-ti spun.a...se face sub anestezie totala.
  •  
    • 83 mesaje
    3 Dec 2004, 20:43
    0 0
    Doctorul tau nu prea stie ce vorbeste daca isi mai pune problema cerclajului dupa 7 luni. Eu am facut cerclaj si stiu ca provoaca contractii. La 7 luni contractiile la randul lor pot provoca nasterea inainte de termen. Eu zic ca cel mai bine este sa te menajezi cat mai mult ca sa poti duce sarcina cat mai aproape de termen. Chiar repaos total la pat. Si ai grija cu medicul care te urmareste....eu am avut surpriza cu o luna inainte de nastere sa constat ca nu are experienta, chiar mai rau ca mi-a recomandat sa nasc cu un alt medic. Dar tot raul a fost spre bine.