efecte dupa intreruperea anticonceptionalelor
-
1 2
Buna ziua .Am luat timp de doi ani anticonceptionale si de 3 luni am renuntat la ele.Pana acum mi-a venit menstruatia regulat dar acum deja intarzie de 14 zile.Sa fie din cauza intreruperii anticonceptionalelor.Tin sa precizez ca contact sexual nu am avut deci prin urma ideea sa fiu insarcinata e exclusa avand in vedere ca timp de 3 luni mi-a venit menstruatia la 28 30 de zile si acum deja de are intarziere de 14 zile.
Voi a-ti patit?Care sa fie cauza?
-
only_me0000 said:
heba said:
eu asa patesc mereu cand le intrerup...2-3 luni totul e ok..dupa aia corpul meu parca o ia razna...imi vine la 40-45 de zile..parul si pielea se ingrasa rau..imi apar cosuri pe fata, lucru care nu l-am patit nici la 15 ani...si le-ai luat din nou?
da...am inceput sa le iau din nou ca imi era imposibil sa mai rezist...am incercat de 4 ori sa termin cu ele definitiv dar nu am rezistat si am inceput iar. intr-o perioada le luam degeaba...doar ca sa scap de efectele intreruperii, chiar daca in momentul ala nici macar nu aveam un partener.
-
heba said:
only_me0000 said:
heba said:
eu asa patesc mereu cand le intrerup...2-3 luni totul e ok..dupa aia corpul meu parca o ia razna...imi vine la 40-45 de zile..parul si pielea se ingrasa rau..imi apar cosuri pe fata, lucru care nu l-am patit nici la 15 ani...si le-ai luat din nou?
da...am inceput sa le iau din nou ca imi era imposibil sa mai rezist...am incercat de 4 ori sa termin cu ele definitiv dar nu am rezistat si am inceput iar. intr-o perioada le luam degeaba...doar ca sa scap de efectele intreruperii, chiar daca in momentul ala nici macar nu aveam un partener.
in primul rand, sfatul meu e sa nu mai luati pastile pentru ca alea-s bune in afectiuni, nu si pentru contraceptie. (adica au o doza prea mare de estrogen)
iar in al doilea rand: nu mai faceti pauze asa haotic, de-asta aveti si probleme cu menstruatia.
-
allyssa1 said:
heba said:
only_me0000 said:
heba said:
in primul rand, sfatul meu e sa nu mai luati pastile pentru ca alea-s bune in afectiuni, nu si pentru contraceptie. (adica au o doza prea mare de estrogen)
iar in al doilea rand: nu mai faceti pauze asa haotic, de-asta aveti si probleme cu menstruatia.
eu am luat Yasmin..eu zic ca-s exact pt. contraceptie....
-
heba said:
eu asa patesc mereu cand le intrerup...2-3 luni totul e ok..dupa aia corpul meu parca o ia razna...imi vine la 40-45 de zile..parul si pielea se ingrasa rau..imi apar cosuri pe fata, lucru care nu l-am patit nici la 15 ani...
Acest mesaj a fost editat de către elyz81: -
tu desteapto! eu nu mai locuiesc in galati de 10 ani...dar doctorul Hutanu m-a scapat de operatie cand am avut probleme cu tiroida..nimeni nu mi-a dat vreo sansa..plus ca m-a tratat de ovare polichistice...cu tratamentul lui nici nu m-am ingrasat nici nu am avut alte efecte secundare ca alte fete...il cunoste tot orasul..mai informeaza-te si nu mai baga in seama aiurea!!
-
ginecologul iti poate recomanda ce-i mai bine pentru tine Veraa.
noi fetele putem doar sa-ti recomandam cu ce ne simtim noi bine.
eu am folosit tot timpul numai metode combinate (estrogen + progesteron) pentru ca m-au ajutat sa scap si de durerile menstruale.
cum timpul am trecut la contraceptive cu din ce in ce mai putin estrogen si am ajuns la nuvaring, pentru ca are cel mai putin -> cele mai putine efecte secundare. -
In primul rand, sfatul meu e sa nu mai luati pastile pentru ca alea-s bune in afectiuni, nu si pentru contraceptie. (adica au o doza prea mare de estrogen)
Adevarat ce ai zis allyssa1. Majoritate celor ce folosesc pastile le i-au dupa sfaturile prietenelor sau dupa parerea lor. Pe piata sunt zeci de marci de astfel de pastile. Cel mai rau e ca si unii medici recomanda aceste pastile in functie de afinitati si nu dupa analize si necesitatile femeilor. Aceste pilule sunt de doua tipuri: monohormonale contin numai progesteron sau in combinatie in proportii variabile de un estrogen si un progesteron. Intrebarile sunt: de unde stim sau de unde stiu unii medici ce pastile sa luam daca nu facem analize hormonale ? De unde stim de care hormon avem nevoie si in ce proportie ? Oare nu aceste dereglari de care ne plangem sunt consecinta actelor noastre ? Oare nu aceste pastile sunt consecinta numarului tot mai mare de femei sterile? Nu condamn aceste pastile dar cred ca trebuie folosite neaparat dupa analize hormonale si pe perioade scurte in alternanta cu alte metode de contraceptie.
Nu va incredeti in acei medici ce dau pastile fara analize hormonale si pe termen nelimitat.
Acest mesaj a fost editat de către elyz81: