Cum sa nu mai fumez...?

•  
    • 5 mesaje
    26 Nov 2004, 11:37
    0 0
    Care e dauna fumatului eu stiu, dar ma poate cineva sfatui sau sa spuna cum a lasat fumatul si ce tactica a abordat. Se supara familia mea, se supara prietenul si plus la acesta simt ca imi este afectata feminitatea, dar oricum nu pot scapa de acest viciu. De dorit o atitudine optimista si practica. Va multumesc mult, mult, mult...
  •  
    • 6 mesaje
    27 Nov 2004, 03:09
    0 0
    Mikella , buna dimineata , numele meu este Elena si pe data de 25 11 2003 m-am lasat de fumat , iata am implinit un an . , este foarte simplu sa te lasi de fumat - nu mai cumperi tigari si sa ai vointa , sa spui Nu . Cand m-am lasat de fumat acum un an chiar am lasat un mesaj la rubrica de sanatate si apoi cred ca am revenit cam dupa o luna sa spun cum imi este . Ma simt bine, dar m-am ingrasat , nu foarte mult ,suficient cat sa nu ma mai incapa nici o fusta . Cred ca am dat un bun exemplu la copii prin vointa , sunt si ei multumiti ca nu-i mai trimit dupa tigari . Sa stii ca am avut si ceva conflicte cu sotul meu care fumeaza si nu mai are companie.Lasandu-ma de tigari am mai mult timp liber , nu mai sunt stresata ca vai de mine nu am aprins tigarea . Am fumat 22 de ani - acum am 43 , si nu-mi vine sa cred cat am fost de inconstienta in aceasta privinta . Nu sunt de moda veche dar nu le sta bine fetelor care fumeaza . Am citit un articol cum ca fumatul este apanajul tarilor sarace , sunt convinsa ca este asa . In aceasta perioada de un an de cand m-am lasat de fumat am avut si momente cand credeam ca la un semn am sa ma reapuc de fumat, dar am rezistat eroic si sa sti ca poti sa bei o cafea si fara sa fumezi , fara sa-ti miroasa hainele a fum . In toti ani cat am fumat nu m-am lasat niciodata . La mine a functionat urmatorul mecanism : eram de serviciu in tura de noapte si la ora 5,00 nu mai aveam nici o tigara , se dusese un pachet si atunci mi-am propus sa nu ma mai imprumut la nimeni de tigari si sa le las ca no fi foc , mai ales ca mental incercam sa ma pregatesc dupa o vizita la medic, unde a sunat obscen " 22 de ani de fumat " cam asta este povestea si daca vrei cu adevarat - POTI - sunt si reclamele bune la ceva nu ? Iti doresc sa te poti lasa . Mult succes .
    Elena
  •  
    • 2 mesaje
    17 Feb 2005, 22:56
    0 0
    trebuie sa ai pe cineva alaturi de tine care sa te sustina.Eu am fumat 7ani si de un an mam lasat.e greu e foarte greu.Am reusit cu ajutorul sotului meu.La inceput ma ascundeam de el dar imi era greu sa ma ascund mestecam guma,ma spalam repede pe dinti asa ca am fost nevoita.Dar nu imi mai pare rau acum atunci da.poate cu ajutorul prietenului tau,eu asa am reusit.
  •  
    • 27 mesaje
    18 Feb 2005, 10:14
    0 0
    buna,
    azi fac 4 saptamani de cand n-am mai fumat.
    stiu ca suna ciudat de simplu, dar e extraordinar de greu.
    m-am lasa dupa 10 (zece!) ani, iar daca mi-ar fi spus cineva acum 2 luni ca voi face cadou pachetul de tigari fara sa ma gandesc, as fi ras. asa am si facut.
    va vine sa credeti ca m-am lasat la recomandarea medicului? si n-am nici o problema grava de sanatate. doar ca mi-a fost asa rusine cand m-a intrebat de cat timp fumez si imi venea sa intru in pamant ca la 26 de ani fumam de 10.
    in fine, nu m-a ajutat nimeni, sa stii ca trebuie sa te lupti tu cu tine, poti sa ai o multime de prieteni care sa te sustina si sa te incurajeze, pana nu esti tu convinsa ca asa trebuie sa fie, nu poti.
    si mai e un secret: nu m-am laudat tuturor ca m-am lasat de fumat. sincera sa fiu si acum mi-e greu sa spun asta, desi chiar asa e. sper ca in curand sa nu mai numar zilele si saptamanile de cand nu mai fumez.
    secretul? cred ca vointa, desi eu n-am considerat ca este un efort de vointa. doar ca pana acum nu-mi impusesem niciodata sa ma las, era asa ca o gluma: trebuie sa ma las de fumat.
    ok, ca m-am lungit, tin pumnii tuturor celor care vor sa se lase si daca va mai pot ajuta cu vreun "hint", cu cea mai mare placere.
    Ileana
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Feb 2005, 11:03
    0 0
    Eu cred ca, atata vreme cat nu avem in preajma pe cineva care sa fumeze, si deci sa ne intretina dependenta de nicotina, ne putem lasa de fumat destul de usor.
    Si mai cred ca nu e chiar asa de greu sa ne lasam de fumat pe cat ni s-a bagat in cap ca ar trebui sa fie. O fi o idee lansata de comerciantii de tutun, ca eu una n-am vazut pe nimeni sa i se faca rau de la lipsa de nicotina. In cel mai rau caz, apare nevrozitatea, mai ales de la ideea ca ne frustram din cauza ca ne refuzam o placere.
  •  
    • 4 mesaje
    18 Feb 2005, 21:43
    0 0
    nu e nici greu nici usor, trebuie doar sa vrei si sa prinzi momentul oportun, eu zic ca e bine sa te lasi de fumat cand esti in concediu, la servici e foarte greu sa te lasi mai ales daca si colegii fumeaza.
    Mai este o posibilitate, fratele meu a apelat la programl NuTutun si a reusit sa se lase de fumat foarte usor, se face un tratament cu niste medicamente pentru dependenta psihica, eu zic ca merit incercat.
    detalii pe situl: http://www.nututun.ro/
  •  
    • 159 mesaje
    19 Feb 2005, 17:10
    0 0
    Dependenta de fumat e DOAR PSIHICA daca VREI sa te lasi de fumat o faci si gata, daca nu ramai dependenta toata viata. Eu am fumat 8 ani pana cand intr-o zi am vazut o reclama medicala antifumat la nemti si am fost atat de incrozita incat mi-am zis "eu nu vreau sa ajung ca ei". In clip apareau plamanii, inima, aorta unor fumatori decedati ceva ingrozitor... Poate ar trebui sa vada toti fumatorii asa ceva si as vrea sa-l vad pe bolnavul ala care mai pune o tigara in gura fara sa-si aduca aminte de imaginile alea. Eu una nu mai fumez de 1 an jumate si desi am prieteni care fumeaza nu ma mai tenteaza... BAFTA SI VOUA!