dureri de gingii
-
1 0
Buna,
Stie cineva de la ce apar durerile de gingii si de la ce apar? De la o vreme am mereu impresia ca gingiile mele sunt sensibile si ca nu fixeaza dintii bine. Am grija de dantura mea. Adica ajung la dentist cand trebuie, ma spal pe dinti regulat, folosesc si ata dentara.. Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc frumos
-
acuma nu te speria ca nu stii cum stau lucrurile cu adevarat! mergi la doctor, vezi ce iti zice si urmeaza intocmai tratamentul pe care ti-l da. si stiu ca pare oribil, dar mai toata lumea are parodontoza, doar ca unii afla tarziu sau nu se preocupa de acest aspect.
legat de tratament, cum ziceam doctorul stie ce-i mai bine, dar medicamentul de care iti spuneam, piascledine, ajuta foare mult si este adjuvant, deci trebuie combinat cu ce iti da doctorul.
piascledine costa 50 ron si il gasesti la orice farmacie. legat de cat si cum, pot doar sa-ti spun ca eu il iau preventiv si iau o tableta pe zi. -
Vezi ca la DentEstet si la Green Dental au cele mai misto chestii d-astea de igineizare. pe langa detartraj, in aceiasi sedinta iti albesc dintii cu air flow, un ceva care iti scote petele de pe dinti de la tigari, vin cafea, apoi tot solutia asta o baga la gingie, si face curat tare de tot acolo, apoi mai dau cu o solutie care iti intareste dintii si scade riscul sa faci carii. e ceva cu fluor si nu mai stiu ce.
fa o sedinta de asta de igienizare si apoi fa-ti un consult. eu merg la Alice Georgescu, e probabil cea mai smekera doctorita ever. super fata! -
Programeaza-te la stomatolog si asa vei primi un sfat competent, descrierea ta nu prea ajuta.Ok sa zicem ca ai doar gingivita pentru ca spui ca mergi la controale periodic atunci stomatologul ar fi trebuit sa vada daca ai 'parodontoza'.In primul rand respecta cu strictete periajul si folosirea atei dentare chiar daca ai sangerari sau dureri.Cumpara o apa de gura cu clorhexidina de la farmacie si timp de 1-2 saptamani sa te clatesti dimineata si seara, dupa care treci pe o apa de gura simpla, de exemplu Colgate Sensitive.Incearca sa consulti un medic intre timp pentru ca e posibil sa ai nevoie de igienizare profesionala la cabinet sau chiar medicatie.Nu este necesar sa mergi la o clinica costisitoare, e suficient sa ai un diagnostic corect pentru ca lucrurile se pot rezolva relativ usor, tine-ne la curent.
-
daca cineva a suferit din cauza dintilor ,eu sunt.Am implanturi dentare,pentru ca am ramas fara dinti din cauza paradantozei.Daca aveti probleme cu paradantoza este o pasta de dinti cu aloe vera si un sprey foarte bun.E folosit pentru foarte multe probleme( in general arsuri, rani,) dar de cei care il stiu e folosit in toate.Eu il folosesc ca sa-mi clatesc gura dupa periaj.Contine tot aloe dar inca vreo 11 extracte din plante.
-
Evident ca trebuie sa consulti un stomatolog. Eu de cate ori am problema ma duc pe www.imperialdent.ro si pun acolo o intrebare, au un formular de consultatie/evaluare online si imi raspund in24 de ore. Apoi, daca vrei sa mergi la ei bine (si te-as sfatui pentru ca au medici extrem de buni), dar daca nu vrei, nu te obliga nimeni.