dureri de gingii

•  
    • 3 mesaje
    17 Feb 2011, 13:45
    1 0

Buna,

Stie cineva de la ce apar durerile de gingii si de la ce apar? De la o vreme am mereu impresia ca gingiile mele sunt sensibile si ca nu fixeaza dintii bine. Am grija de dantura mea. Adica ajung la dentist cand trebuie, ma spal pe dinti regulat, folosesc si ata dentara.. Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc frumos

•  
    • 1166 mesaje
    17 Feb 2011, 15:38
    1 1

intreaba un medic stomatolog...poate ai facut o infectie ceva

•  
    • 2 mesaje
    17 Feb 2011, 16:28
    1 1
    exact! poate ai vreo infectie sau mai rau, parodontoza! asa incepe, cel putin. ti-ai facut vreun detratraj apna acum? daca nu, ar fi cazul, urgent. sper sa nu fie si ceva mai grav.
    eu iti recomand preventiv, piascledine, un medicament pe baza de avocado si soia, care ajuta foarte mult.
  •  
    • 3 mesaje
    17 Feb 2011, 23:35
    0 0
    waterlyly,
    m-ai bagat in sperieti. nu am facut detatraje... spre rusinea mea... piascledine se ia cu reteta? da-mi pls mai multe detalii. cum il iau, cat costa si de unde il iau? offf...

un dentist bun in bucuresti stie cineva?

ms
  •  
    • 1 mesaje
    18 Feb 2011, 18:22
    0 0
    Pai in primul rand trebuie sa iti faci detratraj. Piascledine nu te vindeca de parodontoza, ci te ajuta sa stopezi boala, dar in conditiile unei igiene perfecte. Asa ca mai intai fuga la dr si apoi iei si piascledine.
  •  
    • 2 mesaje
    20 Feb 2011, 14:16
    0 0
    acuma nu te speria ca nu stii cum stau lucrurile cu adevarat! mergi la doctor, vezi ce iti zice si urmeaza intocmai tratamentul pe care ti-l da. si stiu ca pare oribil, dar mai toata lumea are parodontoza, doar ca unii afla tarziu sau nu se preocupa de acest aspect.
    legat de tratament, cum ziceam doctorul stie ce-i mai bine, dar medicamentul de care iti spuneam, piascledine, ajuta foare mult si este adjuvant, deci trebuie combinat cu ce iti da doctorul.
    piascledine costa 50 ron si il gasesti la orice farmacie. legat de cat si cum, pot doar sa-ti spun ca eu il iau preventiv si iau o tableta pe zi.
  •  
    • 65 mesaje
    22 Feb 2011, 15:04
    0 0
    Vezi ca la DentEstet si la Green Dental au cele mai misto chestii d-astea de igineizare. pe langa detartraj, in aceiasi sedinta iti albesc dintii cu air flow, un ceva care iti scote petele de pe dinti de la tigari, vin cafea, apoi tot solutia asta o baga la gingie, si face curat tare de tot acolo, apoi mai dau cu o solutie care iti intareste dintii si scade riscul sa faci carii. e ceva cu fluor si nu mai stiu ce.
    fa o sedinta de asta de igienizare si apoi fa-ti un consult. eu merg la Alice Georgescu, e probabil cea mai smekera doctorita ever. super fata!
  •  
    • 175 mesaje
    22 Feb 2011, 16:19
    0 0
    Programeaza-te la stomatolog si asa vei primi un sfat competent, descrierea ta nu prea ajuta.Ok sa zicem ca ai doar gingivita pentru ca spui ca mergi la controale periodic atunci stomatologul ar fi trebuit sa vada daca ai 'parodontoza'.In primul rand respecta cu strictete periajul si folosirea atei dentare chiar daca ai sangerari sau dureri.Cumpara o apa de gura cu clorhexidina de la farmacie si timp de 1-2 saptamani sa te clatesti dimineata si seara, dupa care treci pe o apa de gura simpla, de exemplu Colgate Sensitive.Incearca sa consulti un medic intre timp pentru ca e posibil sa ai nevoie de igienizare profesionala la cabinet sau chiar medicatie.Nu este necesar sa mergi la o clinica costisitoare, e suficient sa ai un diagnostic corect pentru ca lucrurile se pot rezolva relativ usor, tine-ne la curent.
  •  
    • 8 mesaje
    22 Feb 2011, 17:02
    0 0
    Mie doctorul mi-a recomandat sa folosesc Parodontax pasta de dinti si apa de gura o data la 3-4 luni, in rest sa folosesc pasta de dinti obisnuita.
  •  
    • 3 mesaje
    23 Feb 2011, 11:57
    0 0
    fufulina,
    la mine parodontax nu ajuta ma gandesc sa iau piascledine, daca tot e asa cautat, dar inainte de toate, daca stiti cu dentist bun in bucuresti, va rog sa imi recomandati, ca incep sa cred ca medicul meu nu e prea stralucit.

multumesc tuturor pentru raspunsuri

sanatate
  •  
    • 65 mesaje
    23 Feb 2011, 16:21
    0 0
    vezi si o apa de guram ai strong, gen corsodril sau ossidenta. asta e mai iefitna si trebuie diluata cand o folosesti, daca iti e greu si incomoid ia corsodril
  •  
    • 7 mesaje
    3 Mar 2011, 08:59
    0 0
    daca cineva a suferit din cauza dintilor ,eu sunt.Am implanturi dentare,pentru ca am ramas fara dinti din cauza paradantozei.Daca aveti probleme cu paradantoza este o pasta de dinti cu aloe vera si un sprey foarte bun.E folosit pentru foarte multe probleme( in general arsuri, rani,) dar de cei care il stiu e folosit in toate.Eu il folosesc ca sa-mi clatesc gura dupa periaj.Contine tot aloe dar inca vreo 11 extracte din plante.
  •  
    • 102 mesaje
    3 Mar 2011, 10:31
    0 1
    ce aspect au gingiile tale? Arata asa ca coaja de portocala, sau sunt lucioase si netede ?
  •  
    • 7 mesaje
    3 Mar 2011, 11:26
    0 0
    Acum sunt pefecte,roz .Am implanturi de 4 ani,iar de atunci nu am avut probleme.
  •  
    • 53 mesaje
    14 Mar 2011, 20:16
    0 0
    Evident ca trebuie sa consulti un stomatolog. Eu de cate ori am problema ma duc pe www.imperialdent.ro si pun acolo o intrebare, au un formular de consultatie/evaluare online si imi raspund in24 de ore. Apoi, daca vrei sa mergi la ei bine (si te-as sfatui pentru ca au medici extrem de buni), dar daca nu vrei, nu te obliga nimeni.
  •  
    • 1 mesaje
    6 Dec 2011, 21:15
    0 0
    Dute la un stomatolog. Si Dentisti sau nu de ce le ziceti sa ia tot felul de pastile si prostii cine stie ce-i suporta oraganismul si ce nu ! voi cu dorinta de a face bine e posibil sa faceti mai rau !
  •  
    • 735 mesaje
    9 Dec 2011, 19:21
    0 0
    Mie, in plin puseu acut al unei parodontoze marginale progresive, Piascledine(recomandat scris de stomatolog) mi-a agravat boala!
  •  
    • 1 mesaje
    9 Dec 2011, 20:53
    0 0
    buna seara! pe mine m-a ajutat ft mult pasta de dinti pe baza de aloe vera, de la Forever. si de cand o folosesc nu imi mai sangereaza nici gingiile.daca doriti mai multe detalii lasa-ti un mesaj.