ce efecte adverse ati avut de la pilulele anticonceptionale?
-
0 1
Care sunt cele mai frecvente efecte adverse pe care le-ati intampinat in timpul in care ati folosit pilulele anticonceptionale? Ma gandesc sa iau si eu in curand, bineinteles dupa ce merg la medic, dar vroiam sa stiu asa in mare cam cum e pentru alte fete, ca tot aud tot felul de vaiete legate de ele.
-
Nu te lasa speriata de nimic. Anticonceptionalele actioneaza in functie de metabolism. Trebuiesc luate doar la sfatul medicului si dupe ce ti-a facut anumite teste pentru a hotara care iti sunt potrivite. Eu iau de 7 ani ( cu intreruperile de rigoare) si nu am absolut nimic. Nici celulita nu am facut, nici de ingrasat nu m-am ingrasat, dureri de cap..?? pentru ce?? Cancer?? Prima oara aud de asa ceva .
Asadar, du-te la un consult ginecologic , iar medicul iti va explica care sunt efectele pro/negative. -
uite un articol care te va ajuta foarte mult in a face alegerea potrivita.
e scris de un medic deci toate informatiile sunt valide si corecte.
ai si un tabel cu dozele de estrogen ale metodelor combinate. acolo vei gasi informatii si despre inelul vaginal, care momentan e singurul care are cea mai mica doza de hormoni, adica da cele mai putine efecte adverse:http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~sexologie-si-reproducere/15731/povestea-pe-care-trebuie-sa-o-stii-despre-contraceptivele-hormonale.html
Acest mesaj a fost editat de către allyssa1: -
flaviuta2010 said:
Nu te lasa speriata de nimic. Anticonceptionalele actioneaza in functie de metabolism. Trebuiesc luate doar la sfatul medicului si dupe ce ti-a facut anumite teste pentru a hotara care iti sunt potrivite. Eu iau de 7 ani ( cu intreruperile de rigoare) si nu am absolut nimic. Nici celulita nu am facut, nici de ingrasat nu m-am ingrasat, dureri de cap..?? pentru ce?? Cancer?? Prima oara aud de asa ceva .
Asadar, du-te la un consult ginecologic , iar medicul iti va explica care sunt efectele pro/negative.flaviuta are dreptate, conteaza foarte mult si persoana. daca persoana nu e sanatoasa sau fumeaza sau cine stie ce altceva, normal ca pot dauna.
dar sunt si metode care au aceleasi beneficii ca si pilulele dar cu mai putine efecte adverse asa ca nu trebuie sa existe metode de ingrijorare.
ti-am zis, citeste despre inelul vaginal.
-
medicii mai prescriu anumite anticonceptionale si pt ca apoi mai iau si ei un procent.pana la urma,nu medicul sufera.nu am incredere deplina in ei.vrea sa vad si eu un medic repsonsabil care sa spuna ca au n efecte secundare,ca sunt medicamente si sunt periculoase.
eu nu am luat asa ceva si nici nu-mi intoxic organismul.barbatul se simte bine si eu dau in boli ale ficatului.toate medicamentele sunt hepatotoxice si pt a-ti proteja trebuie sa iei niste medicamente...cam multe,parerea mea.mai bn prezervativul,nici nu te intoxici cu patsile si te protejezi si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.eu ma gandesc mai mult la sanatate.nu risc pt nimic in lume.
Numeroase reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen:
* Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza.
* Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie.
* Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic, probleme digestive in urma accentuarii anabolismului, in special a cresterii secretiei de insulina, ce conduce la cresterea in greutate.
* Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii, umflarea pereţilor venelor, crampe nocturne ale membrelor inferioare, impiedicarea fluxului sanguin, fragilitate vasculara cu posibilitatea aparitiei hemoragiilor
* Piele: cloasma, eritem, urticarie.
* Ochi: disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact.
* Sistemul Nervos Central: dureri de cap, migrene, modificari ale starii psihice – depresii grave ( care pot duce la sinucidere).
* Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale,CANCER.
Pilulele anticonceptionale au fost lansate pe piata fara ca timpul acordat testarii clinice sa fie suficient – minim15 ani. Abia dupa opt ani de la introducerea lor pe piata si folosirea de catre femei s-a constatat oficial ca pilulele sunt raspunzatoare pentru numeroase complicatii vasculare ( infarct) la femeile ce le folosesc.
In conformitate cu studiile efectuate, se constata o rata cu 40% mai ridicata de decese prin efectele secundare cardio si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale – risc amplificat de 6 ori mai mult, in cazul femeilor ce folosesc anticonceptionale fata de cele ce nu folosesc şi de 22 ori mai mult in cazul femeilor care, in plus, fumeaza.
Ca orice medicament, si pilulele contraceptive hormonale pot avea efecte adverse, problemele care apar in timpul administrarii lor fiind in mare parte aceleasi: sangerari neregulate, cefalee, durere de sani, varsaturi, modificari ale dispozitiei generale. Efectele nu sunt semne de boala, ele dispar de la sine dupa primele doua-trei luni de utilizare. Astfel, femeia nu trebuie sa intrerupa administrarea lor, din contra, trebuie sa le ia in fiecare zi la aceeasi ora, pentru a determina sangerarile neregulate sa apara mai rar si pentru a nu creste riscul de sarcina.
Acest mesaj a fost editat de către larysssa: -
larysssa said:
medicii mai prescriu anumite anticonceptionale si pt ca apoi mai iau si ei un procent.pana la urma,nu medicul sufera.nu am incredere deplina in ei.vrea sa vad si eu un medic repsonsabil care sa spuna ca au n efecte secundare,ca sunt medicamente si sunt periculoase.
eu nu am luat asa ceva si nici nu-mi intoxic organismul.barbatul se simte bine si eu dau in boli ale ficatului.toate medicamentele sunt hepatotoxice si pt a-ti proteja trebuie sa iei niste medicamente...cam multe,parerea mea.mai bn prezervativul,nici nu te intoxici cu patsile si te protejezi si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.eu ma gandesc mai mult la sanatate.nu risc pt nimic in lume.
Numeroase reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen:
* Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza.
* Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic, probleme digestive in urma accentuarii anabolismului, in special a cresterii secretiei de insulina, ce conduce la cresterea in greutate.
* Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii, umflarea pereţilor venelor, crampe nocturne ale membrelor inferioare, impiedicarea fluxului sanguin, fragilitate vasculara cu posibilitatea aparitiei hemoragiilor
* Sistemul Nervos Central: dureri de cap, migrene, modificari ale starii psihice – depresii grave ( care pot duce la sinucidere).
* Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale,CANCER.
Pilulele anticonceptionale au fost lansate pe piata fara ca timpul acordat testarii clinice sa fie suficient – minim15 ani. Abia dupa opt ani de la introducerea lor pe piata si folosirea de catre femei s-a constatat oficial ca pilulele sunt raspunzatoare pentru numeroase complicatii vasculare ( infarct) la femeile ce le folosesc.
In conformitate cu studiile efectuate, se constata o rata cu 40% mai ridicata de decese prin efectele secundare cardio si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale – risc amplificat de 6 ori mai mult, in cazul femeilor ce folosesc anticonceptionale fata de cele ce nu folosesc şi de 22 ori mai mult in cazul femeilor care, in plus, fumeaza.
Ca orice medicament, si pilulele contraceptive hormonale pot avea efecte adverse, problemele care apar in timpul administrarii lor fiind in mare parte aceleasi: sangerari neregulate, cefalee, durere de sani, varsaturi, modificari ale dispozitiei generale. Efectele nu sunt semne de boala, ele dispar de la sine dupa primele doua-trei luni de utilizare. Astfel, femeia nu trebuie sa intrerupa administrarea lor, din contra, trebuie sa le ia in fiecare zi la aceeasi ora, pentru a determina sangerarile neregulate sa apara mai rar si pentru a nu creste riscul de sarcina.Mare dreptate ai. Am auzit ca nu e bn sa le intrerupi la mijlocul foliei ca exista riscul unei hemoragii...
Acest mesaj a fost editat de către Innaaa: -
Innaaa said:
Cu tot sfatul medicului sunt la a2a folie de Yasmin si ma simt ingrozitor. Nu am voie sa vomit ca as face-o in fiecare zi dupa ce le iau. La control mi-a spus asa: ti le dau pe astea, eu nu sunt incantata de ele da ti le dau ca sunt la moda...si de aici starile mele zilnice...din ce stiu eu Yasmin au doza dubla de hormoni fata de inelul vaginal pe care-l folosesc eu.
or fi ele de generatie noua dar degeaba daca au doza mare de estrogen.
conteaza foarte mult si ce ti se potriveste nu ce e la moda, dar daca tot e s-o luam cu moda, sincer, nu stiu ce poate fi mai la moda decat inelul vaginal, pe care eu mult timp l-am considerat o fita, pana am avut nevoie de el!

-
Innaaa said:
larysssa said:
Ca orice medicament, si pilulele contraceptive hormonale pot avea efecte adverse, problemele care apar in timpul administrarii lor fiind in mare parte aceleasi: sangerari neregulate, cefalee, durere de sani, varsaturi, modificari ale dispozitiei generale. Efectele nu sunt semne de boala, ele dispar de la sine dupa primele doua-trei luni de utilizare. Astfel, femeia nu trebuie sa intrerupa administrarea lor, din contra, trebuie sa le ia in fiecare zi la aceeasi ora, pentru a determina sangerarile neregulate sa apara mai rar si pentru a nu creste riscul de sarcina.Mare dreptate ai. Am auzit ca nu e bn sa le intrerupi la mijlocul foliei ca exista riscul unei hemoragii...
nu hemoragie doar ca iti dereglezi menstruatia si dai totul peste cap. mai bine mergi la alt medic sau la acelasi si incearca sa vorbesti despre alta metoda combinata, mai buna si care sa te afecteze mai putin. si fa asta pana termini blisterul ca sa nu intrerupi degeaba contraceptia.
-
nici nu mai stiu ce sa cred. cert e ca mie mi-e foarte rau, mai rau decat la prima folie si am inteles ca este f riscant sa le intrerupi la jumatatea foliei ca se poate produce o hemoragie. nu le-am luat strict anti-conceptie, am avut nevoie de ele pt a regla mai multe dar vad ca mai rau m'au dat peste cap... ("hemoragie", asa a prezentat respectiva "d-na" doctor situatia)
Acest mesaj a fost editat de către Innaaa: -
adrianadry said:
Eu am luat Diane 35 timp de 6 luni, la sfatul medicului, si acum trebuie sa fac pauza. Am deja 2 luni de cand fac pauza si nu am avut nici un efect secundar.si mie mi-a dat un medic Diane 35 pentru contraceptie pana am ramas masca atunci cand am citit ca sunt bune in cazul unor chisturi ovariene, sub nicio forma strict pentru contraceptie, pentru ca au o doza foarte mare de estrogen si de ce sa iei asa ceva cand poti sa iei ceva cu acelasi efect benefic dar cu efecte secundare mai putine?
vorba cuiva: de ce sa omori un soricel cu o bomba atomica?

-
allyssa1 said:
adrianadry said:
Eu am luat Diane 35 timp de 6 luni, la sfatul medicului, si acum trebuie sa fac pauza. Am deja 2 luni de cand fac pauza si nu am avut nici un efect secundar.si mie mi-a dat un medic Diane 35 pentru contraceptie pana am ramas masca atunci cand am citit ca sunt bune in cazul unor chisturi ovariene, sub nicio forma strict pentru contraceptie, pentru ca au o doza foarte mare de estrogen si de ce sa iei asa ceva cand poti sa iei ceva cu acelasi efect benefic dar cu efecte secundare mai putine?
vorba cuiva: de ce sa omori un soricel cu o bomba atomica?

M-am uitat pe articolul ala si mi-a placut ce-am citit despre inelul vaginal dar cum inca nu am ajuns la medic nu stiu ce sa zic.
Oricum, cert e ca dupa ce am citit marturiile multora legat de pastile parca nu mai vreau sa le iau.
Stiam ca ingrasa dar parca prea multa lume se plange de la ele.