amenoree cu galactoree stiti detalii?

•  
    • 18 mesaje
    22 Nov 2004, 16:34
    0 0
    Stiti detalii despre aceasta boala si eventual cum se trateaza? A avut cineva?
  •  
    • 75 mesaje
    22 Nov 2004, 17:04
    0 0
    stim detalii si inca cum?!ce trebuie rapid sa faciozare de prolactina din singe si neaparat o radiografie de sa turceasca[hipofiza].Si mai buna ar fi o tomografie craniana.
    explicatii:fie ai abuzat de anticonceptionale,fie ai un adenom hipofizar,ai intrerupt o sarcina sau dupa nastere s-au produs tulburari hormonale.ar mai putea fi vorba si de sindromul ovarelor polichistice.
    ce virsta ai si ce alte simptome ai observat inafara celor descrise?nu te speria,ca tine mai suntem multe,dar consulta un endocrinolog bun cit mai repede.Pa!
  •  
    • 18 mesaje
    22 Nov 2004, 17:10
    0 0
    varsta este 23.
    Doctorul ginecolog mi-a dat diagnosticul asta. Am facut si analiza prolactinei si are valoarea 24.6 (intervalul normal este 1.3..24.2). Am inteles ca este necesara si radiografia. Azi voi mai merge inca odata la doctor. Sunt destul de speriata si de aia vreau sa stiu cat de grav este si ce probleme voi avea in continuare. Cam ce fel de tratament va fi. Am auzit chestii care ma linistesc si alte chestii care ma nelinistesc. Care este efectul asupra fertilitatii de exemplu?
  •  
    • 75 mesaje
    23 Nov 2004, 10:24
    0 0
    indiferent de rezultate,trebuie sa iei lucrurile asa cum sunt..si sa nu intri in panica.Pina nu ai un diagnostic exact,nu lua Diane sau alte chestii hormonale prescrise de ginecolog[cam asa fac ei!]fiindca s-ar putea sa-ti inrautatesti starea.De regula,sindromul asta e insotit de cicluri anovulatorii,deci sterilitate temporala.
    Reflexoterapia si o dieta fara carne de vita si porc te poate ajuta mult.Pa!
  •  
    • 18 mesaje
    23 Nov 2004, 11:43
    0 0
    Iti multumesc mult pentru sfaturi. Am fost aseara si urmeaza sa imi fac rxgrafia de sea turca. Nu am primit inca tratament pana nu se elucideaza cauza. Am inteles ca una din cauze care se aplica la mine ar fi si stresul.
  •  
    • 75 mesaje
    23 Nov 2004, 22:30
    0 0
    roxana,da-l in mama lui de stress,in cazul asta aproape toate femeile ar trebui sa fim amenoreice.Eu,una,nu cred in ipoteza asta rasuflata.Analizeaza-te bine si remarca ce alte schimbari hormonale s-au mai produs:ten gras,tendinta de ingrasare,depresie,scadere sau crestere e libidoului,dureri de sini ,edeme ale fetei,eventual hirsutism si daca recunosti citeva din cele enumerate e clar ca e o dereglare de tip ovariano-hipotalamo-hipofizar.nu trebuie neglijate nici tiroida si suprarenalele.Nu vreau sa te sperii dar fa-ti toate investigatiile necesare,nu te lasa influentata de parerea unui singur medic.Esti f.tinara si gindeste-te ca merita sa investesti in tine si sanatatea ta toata atentia.Sunt curioasa ce v-a iesi la radiografie.Nu trebuie sa te jenezi,toate avem probleme!Curaj!