O.R.L.

•  
    • 134 mesaje
    18 Ian 2011, 13:05
    0 0

Astazi am fost la O.R.L. pentru a incerca sa rezolv cumva problema sforaitului meu ingrozitor.Si...toate bune si frumoase,pana cand O.R.L.-istul mi-a zis ca nu tine de el problema mea.El se ocupa doar de urechi.Si daca nu la O.R.L ma duc pentru o sinuzita sau apnee...unde sa ma duc?:(

Ma costa destul de mult acele benzi care se aplica pe nas...si am incercat cam multe pentru a scapa de sforait.Daca stie cineva ALT MEDIC la care trebuie sa ma duc sau o solutie macar sa diminuez zgomotele...v-as fi recunoscatoare.Multumesc!

•  
    • 1832 mesaje
    18 Ian 2011, 13:43
    0 0
    Buna tetis! Cu cativa ani in urma am avut si eu aceeasi problema ca si tine ... a trebuit sa ma operez de polipi ... dar din cate stiu eu ( si de la mine si de la fiica mea ) medicul ORL ist se ocupa de nas,urechi si gat ... amigdalele tot la el se scot nu ... pe fiica mea la ORL ist o operez in primavara de amigdale.
    asta e dintr un articol :
    "Daca sforaiti ocazional puteti incerca urmatoarele sfaturi pentru a putea controla problema:
    • Evitati alcoolul, fumatul si cafeaua.
    • Curatati-va nasul bine inainte de culcare.
    • Dormiti pe o parte, nu pe spate.
    • Ridicati capul patului cu cativa centimetri sau dormiti pe o perna mai inalta.
    • Reduceti consumul de lactate din dieta
    zilnica, lapte, und, cascaval, iaurt, pentru eliminarea congestiei nazale.
    • Sa se faca inhalatii sau sa se puna cateva picaturi de ulei de eucalipt sau rozmarin pe o batista aflata pe perna.
    • Se pot face inhalatii cu ceai de musetel, muguri de pin, pentru a usura respiratia.
    • Camera se aeriseste bine, nu trebuie sa fie supraincalzita dar nici prea rece.
    • Iarna se recomanda asezarea unui vas cu apa pe sursa de caldura pentru a se umezi aerul.
    • Inainte de culcare se bea un pahar cu lapte, eventual indulcit cu miere, caldut, sau ceai de tei, musetel.
    • Se va evita mancarea grea seara, mai ales inainte de culcare.
    • Este recomandat ca masa de seara sa fie luata cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare.
    • Daca sunteti supraponderali slabiti si schimbati-va obiceiurile alimentare
    .
    • Evitati tranchilizantele si pastilele de dormit inainte de a merge la culcare.

Daca respectati toate aceste conditii de mai sus, dar tot continuati sa sforaiti inseamna ca sforaitul dumneavoastra se datoreaza unor probleme medicale mai complexe. Este indicat sa consultati un medic
    ORL-ist care va va putea recomanda remediul cel mai potrivit."
    Sper ca ti am fost de ajutor cat de cat. Un somn linistit
  •  
    • 134 mesaje
    18 Ian 2011, 20:05
    0 0
    Mersi mult pentru ajutor. Cred ca o sa incerc cateva din articolul asta,poate scap macar o perioada.Si da...asa am crezut,ca la O.R.L. se ocupa si de nas,pe langa urechi si gat.Dar...cred ca doctorita nu stia decat notiunile legate de urechi