sarcina sau SPM?

•  
    • 4 mesaje
    18 Nov 2004, 17:07
    0 0
    As vrea sa va intreb daca se poate confunda sarcina cu sindromul premenstrual?Zilele acestea ar trebui sa-mi vina menstruatia si de vreo 5 zile am dureri de sani.De obicei astea sunt simptomele mele inaintea ciclului,dar exista posibilitatea sa apara aceste dureri si in primele zile ale unei sarcini?Care sunt primele simptome ale sarcinii?
  •  
    • 215 mesaje
    18 Nov 2004, 17:38
    0 0
    Primul semn al unei sarcini este absenta menstruatiei. Abia dupa aceea poate aparea o usoara tensiune a sanilor, greturi,etc. Fa un test de sarcina la o saptamana dupa data la care ar fi trebuit sa ai menstruatie si vezi despre ce e vorba. Pana atunci stai linistita poate sa fie vorba de SPM. Bafta!
  •  
    • 25 mesaje
    25 Nov 2004, 18:17
    0 0
    Nu vreau sa te sperii, dar exista si ciclu peste sarcina.Durerile de sani asemanatoare SPM-ului apar si in cazul unei sarcini.Cel mai simplu ar fi sa faci cat mai repede un test de sarcina pe care il gasesti la orice farmacie.
  •  
    • 1 mesaje
    2 Dec 2015, 20:24
    0 0
    Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Acum 2 saptamani mi s-a terminat menstruatia. In a 2 a zis dupa menstruatie,eu si prietenul meu ne-am "jucat putin". Nu a ejaculat in preajma mea sau a vaginului meu insa eu mi-am atins vulva si eram pe degete putin de sperma. M-am sters peste 5 minute.Sunt in dilema daca acea sperma a putut ajunge intr-un fel sau altul in interiorul vaginului meu. Mentionez ca sunt virgina. De atunci am urmatoarele simptome:urinez des,am dureri pelviene permanente care radiaza in spate si cred ca am si ovarele inflamate pentru ca au inceput sa fie proeminente,balonare,constipatie,greturi fara varsaturi,sani durerosi si umflati,pofta de anumite alimente,stare de anxietate si somnolenta. Am citit mai multe articole si nu stiu in ce sa ma incadrez. Este oare anexita,sarcina sau SPM?