Inelul contraceptiv

•  
    • 64 mesaje
    14 Ian 2011, 21:54
    0 0

Vad ca de ceva timp a ajuns si pe piata noastra inelul contraceptiv. Am citit de curand un articol si ma gandesc serios sa vorbesc cu medicul ginecolog sa vad ce si cum, poate reusesc sa scap si eu de pastile.

Pare mult mai usoara o "administrare" lunara decat una zilnica.

L-a incercat cineva? Daca da, vreo parere?

•  
    • 6 mesaje
    14 Ian 2011, 22:52
    0 0
    Yeap, eu l-am incercat.... Adica, inca-l folosesc, de cand a aparut.
    E usor de folosit, se introduce o data pe luna, ma simt mai bine cu el decat cu pilulele care imi dadeau o groaza de reactii adverse
  •  
    • 15 mesaje
    16 Ian 2011, 23:10
    0 0
    numai medicul meu nu a auzit de altceva in afara de sterilet.
    o sa ma interesez si eu de inelul asta ca dianele au lasat o groaza de efecte secundare
  •  
    • 6 mesaje
    18 Ian 2011, 17:21
    0 0
    mirelatta, schimba medicul.
    daca nu e in stare sa-ti recomande ceva ce ti se potriveste atunci nu e pentru tine.
    al meu mi-a facut analize tot si am ales impreuna dintr-o "lista" de propuneri de-ale mele.
    conteaza foarte mult cat de informata esti.
  •  
    rae
    • 44 mesaje
    18 Ian 2011, 17:54
    0 0
    Si eu am luat Diane ceva timp si m-am ingrasat ca o..
    E bun inelul asta, si eu il folosesc. Trebuie sa recunosc ca-l folosesc inca de dinainte sa apara in tara, imi rugam mama sa-mi ia pentru cateva luni cand mergea in delegatii.
    Vad ca acum se gaseste cam la orice farmacie.
  •  
    • 15 mesaje
    19 Ian 2011, 15:03
    0 0

Vad ca e celebru inelul asta.
    Ori am imbatranit eu ori nu stiu, ca pana acum nu auzisem de el. Auzisem de implant dar mi s-a zbarlit pielea cand m-am gandit la asa ceva

ps: aveti idee la ce pret ajunge?

Acest mesaj a fost editat de către mirelatta: 19 Ian 2011, 15:04
  •  
    • 64 mesaje
    22 Ian 2011, 03:55
    0 0
    aproximativ 50 de lei. implantul si mie mi se pare brutal.
  •  
    rae
    • 44 mesaje
    22 Ian 2011, 16:39
    0 0
    nu prea as recomanda implantul avand in vedere ca e vorba de un obiect strain in corp pe care nu-l poti socate decat la medic
    inelul, in caz de ceva, poate fi scos repede si usor si mai ales fara durere.
  •  
    • 267 mesaje
    22 Ian 2011, 20:49
    0 0
    fetelor cat de sigur este acest inel???are aceeasi eficineta ca si prezervativul??
  •  
    rae
    • 44 mesaje
    23 Ian 2011, 01:06
    0 0
    e aprox 50 de lei si eu zic ca e mai bun decat prezervativul, ca si eficienta, comoditate etc.
    dar asta doar daca stii ca nu risti nimic avand contact sexual fara prezervativ cu prietenul caci nu apara de bts-uri.
  •  
    • 15 mesaje
    23 Ian 2011, 03:02
    0 0
    draculababe cica da, eficienta la fel de mare ca si pastilele.
    dar mai bun pentru ca ar avea o doza mai mica de hormoni. daca-ti iei inaintea mea sa-mi zici si mie cum te simti cu el.
  •  
    • 267 mesaje
    23 Ian 2011, 09:24
    0 0

da iti voi spune desi nu cred ca il voi incerca prea curand...nu vreau sa risc deocamdata...raman la prezervativ...e incomod pentru el dar sa suporte

•  
    • 11 mesaje
    24 Ian 2011, 16:22
    0 0

Inelu contraceptiv NUVARING este foarte bun eu il folosesc de 5 ani sint in italia si de aici mii lau dat  este foarte bun si nu iti afecteaza ficatul ca pilulele eu sint si fumatoare si nu e nici o problema cu fumatul ca la pastile Singuraul risc e ca atunci cind ei antibiotice ,nu la toate antibioticele ,trebuie sa fii atenta ca poti ramine insarcinata in rest e PERFECT 

•  
    • 6 mesaje
    26 Ian 2011, 05:51
    0 0
    draculababe said:

da iti voi spune desi nu cred ca il voi incerca prea curand...nu vreau sa risc deocamdata...raman la prezervativ...e incomod pentru el dar sa suporte

pai fara o vizita la ginecolog inainte nici nu e indicat asa ca foarte bine faci.

bv tie! e bine ca te protejezi indiferent de ce zice prietenul, daca nu-i place, sa astepte.

•  
    • 6 mesaje
    26 Ian 2011, 05:54
    0 0
    karmina40 said:

Inelu contraceptiv NUVARING este foarte bun eu il folosesc de 5 ani sint in italia si de aici mii lau dat  este foarte bun si nu iti afecteaza ficatul ca pilulele eu sint si fumatoare si nu e nici o problema cu fumatul ca la pastile Singuraul risc e ca atunci cind ei antibiotice ,nu la toate antibioticele ,trebuie sa fii atenta ca poti ramine insarcinata in rest e PERFECT 

da, pai antibioticele anuleaza efectul lui si al oricarui contraceptiv hormonal.

dar sunt de acord cu tine, ca este contraceptivul perfect.

in tara la noi nu e aparut de chiar asa mult timp dar ma bucur ca l-am descoperit exact cand relatia mea a inceput sa fie mai serioasa.

•  
    • 189 mesaje
    26 Ian 2011, 11:37
    0 0

karmina, tin sa te anunt ca si daca folosesti inelul anticonceptiv si fumezi ai acelasi posibilitate de a dezvolta un coagul de sange ca si cum ai lua pastile pe cale orala. eu zic sa mai citesti inca o data prospectul si ai sa vezi. De asemenea si ficatul e afectat (nu in asa mare masura ca si cum ai lua pastile orale, pt ca concentratia de hormoni din inel e mai mica) dar e afectat pt ca desi sunt elibetati in vagin, hormonii se reabsorb in sange si inevitabil trec prin ficat.

pt fetele ce folosesc inelul: nu e incomod in timpul actului sexual? l-as incerca si eu

Acest mesaj a fost editat de către charlize02: 26 Ian 2011, 11:41
  •  
    rae
    • 44 mesaje
    28 Ian 2011, 16:49
    0 0
    charlize02 said:

karmina, tin sa te anunt ca si daca folosesti inelul anticonceptiv si fumezi ai acelasi posibilitate de a dezvolta un coagul de sange ca si cum ai lua pastile pe cale orala. eu zic sa mai citesti inca o data prospectul si ai sa vezi. De asemenea si ficatul e afectat (nu in asa mare masura ca si cum ai lua pastile orale, pt ca concentratia de hormoni din inel e mai mica) dar e afectat pt ca desi sunt elibetati in vagin, hormonii se reabsorb in sange si inevitabil trec prin ficat.

pt fetele ce folosesc inelul: nu e incomod in timpul actului sexual? l-as incerca si eu

trebuie sa fiu de acord cu tine: nu e ok sa fumezi si sa iei contraceptiv hormonal.

ficatul nu e asa afectat din 2 motive: doza hormonala evita si primul pasaj hepatic si este si de 2 ori mai mica fata de unele pastilute, ceea ce e un mare plus.

eu nu am simtit nimic de cand l-am introdus (probabil depinde si de pozitia in care-l lasi).

e foarte finut si flexibil si practic muschii se modeleaza dupa el.

•  
    rae
    • 44 mesaje
    28 Ian 2011, 16:50
    0 0
    revenind la comentariul meu despre implant, m-am interesat si-n Romania nici macar nu e disponibil acum.
  •  
    • 64 mesaje
    28 Ian 2011, 17:14
    0 0
    Eu una ma simt foarte ok cu el pana acum.
    La contactul sexual n-am simtit nimic si am uitat sa-mi intreb prietenul dar cred ca daca era ceva zicea el, nu tacea.
  •  
    • 189 mesaje
    29 Ian 2011, 10:22
    0 0

am citit pe alte forumuri ca multe fete il gasesc prin pat dupa actul sexual. Eu acum iau Yaz , sunt foarte incantata de ele, dar daca se poate scadea cantitatea de hormoni, why not? poate il incerc o luna sa vad cum e