Inelul contraceptiv
-
0 0
Vad ca de ceva timp a ajuns si pe piata noastra inelul contraceptiv. Am citit de curand un articol si ma gandesc serios sa vorbesc cu medicul ginecolog sa vad ce si cum, poate reusesc sa scap si eu de pastile.
Pare mult mai usoara o "administrare" lunara decat una zilnica.
L-a incercat cineva? Daca da, vreo parere?
-
Vad ca e celebru inelul asta.
Ori am imbatranit eu ori nu stiu, ca pana acum nu auzisem de el. Auzisem de implant dar mi s-a zbarlit pielea cand m-am gandit la asa cevaps: aveti idee la ce pret ajunge?
Acest mesaj a fost editat de către mirelatta: -
Inelu contraceptiv NUVARING este foarte bun eu il folosesc de 5 ani sint in italia si de aici mii lau dat este foarte bun si nu iti afecteaza ficatul ca pilulele eu sint si fumatoare si nu e nici o problema cu fumatul ca la pastile Singuraul risc e ca atunci cind ei antibiotice ,nu la toate antibioticele ,trebuie sa fii atenta ca poti ramine insarcinata in rest e PERFECT
-
draculababe said:
da iti voi spune desi nu cred ca il voi incerca prea curand...nu vreau sa risc deocamdata...raman la prezervativ...e incomod pentru el dar sa suporte
pai fara o vizita la ginecolog inainte nici nu e indicat asa ca foarte bine faci.
bv tie! e bine ca te protejezi indiferent de ce zice prietenul, daca nu-i place, sa astepte.
-
karmina40 said:
Inelu contraceptiv NUVARING este foarte bun eu il folosesc de 5 ani sint in italia si de aici mii lau dat este foarte bun si nu iti afecteaza ficatul ca pilulele eu sint si fumatoare si nu e nici o problema cu fumatul ca la pastile Singuraul risc e ca atunci cind ei antibiotice ,nu la toate antibioticele ,trebuie sa fii atenta ca poti ramine insarcinata in rest e PERFECT
da, pai antibioticele anuleaza efectul lui si al oricarui contraceptiv hormonal.
dar sunt de acord cu tine, ca este contraceptivul perfect.
in tara la noi nu e aparut de chiar asa mult timp dar ma bucur ca l-am descoperit exact cand relatia mea a inceput sa fie mai serioasa.
-
karmina, tin sa te anunt ca si daca folosesti inelul anticonceptiv si fumezi ai acelasi posibilitate de a dezvolta un coagul de sange ca si cum ai lua pastile pe cale orala. eu zic sa mai citesti inca o data prospectul si ai sa vezi. De asemenea si ficatul e afectat (nu in asa mare masura ca si cum ai lua pastile orale, pt ca concentratia de hormoni din inel e mai mica) dar e afectat pt ca desi sunt elibetati in vagin, hormonii se reabsorb in sange si inevitabil trec prin ficat.
pt fetele ce folosesc inelul: nu e incomod in timpul actului sexual? l-as incerca si eu
Acest mesaj a fost editat de către charlize02: -
charlize02 said:
karmina, tin sa te anunt ca si daca folosesti inelul anticonceptiv si fumezi ai acelasi posibilitate de a dezvolta un coagul de sange ca si cum ai lua pastile pe cale orala. eu zic sa mai citesti inca o data prospectul si ai sa vezi. De asemenea si ficatul e afectat (nu in asa mare masura ca si cum ai lua pastile orale, pt ca concentratia de hormoni din inel e mai mica) dar e afectat pt ca desi sunt elibetati in vagin, hormonii se reabsorb in sange si inevitabil trec prin ficat.
pt fetele ce folosesc inelul: nu e incomod in timpul actului sexual? l-as incerca si eu
trebuie sa fiu de acord cu tine: nu e ok sa fumezi si sa iei contraceptiv hormonal.
ficatul nu e asa afectat din 2 motive: doza hormonala evita si primul pasaj hepatic si este si de 2 ori mai mica fata de unele pastilute, ceea ce e un mare plus.
eu nu am simtit nimic de cand l-am introdus (probabil depinde si de pozitia in care-l lasi).
e foarte finut si flexibil si practic muschii se modeleaza dupa el.