pilule rigevidon?
-
1 1Buna! am 19 ani si de curand am fost la un control ginecologic in vederea inceperii vietii sexuale!Medicul este unul cu reputatie destul de buna insa mi-a recomandat pilule Rigevidon si eu nu stiu daca sa iau avand in vedere ca acum sunt "in fashion" Dianne 35 sau altele mult mai scumpe!!!
A luat cineva Rigevidon? sunt ok? -
Buna, eu am luat Rigevidon vreo 6 ani, cu intreruperi (de la 20 la 26 de ani)...La vremea respectiva nu mi-au facut rau, si-au facut treaba, nu m-am ingrasat dar dupa aia mi-am descoperit niste noduli la san.... Nu spun ca mi-au aparut din cauza pilulelor dar au avut si ele o parte din vina. Oricum, am inteles ca sunt depasite in momentul de fata (avand in vedere si pretul). Ar fi totusi mai bine daca ai mai intreba inca un medic, eu tot la recomandarea medicului le-am luat dar la vremea aia nu se prea gaseau multe pe piata. Poate e Silvana pe aici sa-ti mai dea si ea niste sfaturi.
Ai grija si nu te grabi.
Te pup. -
Draga mea , eu as zice sa te ghidezi dupa niste analize comlete si nu dupa ceea ce este in "fashion"..Si daca tot aduci vorba -Dianne35 chiar nu sunt !Nici Rigevidon-ul de altfel ...Probabil doctorul tau este un pic cam batraior si a ramas fixat pe un fel ...Mai bine fa niste analize si apoi mai incearca inca un medic .Eu am luat timp de 5 ani Logest -(care mi-au facut doar bine )- dar acum sti ca a aparut o varianta si mai noua- Harmonette .Mai studiaza inante sa te apuci .
-
Da, sunt pe aici, dar ..ce am eu de spus nu o sa-ti convina prea tare.
Draga mea, esti o fata tinara, incepi viata acum,nu cred ca este bine sa-ti intoxici organismul cu hormoni de pe acum. La virsta ta sunt si alte metode, exista prezervativul, ovulele spermicide, foite chinezesti,multe alte lucruri care actioneaza 'LOCAL'si nu general.Ginecologii recomanda atit de usor anticonceptionalele....te-ai uitat pe prospect sa vezi ce efecte secundare au?????Tu ai un organism in dezvoltare, nu s-a "maturizat "hormonal inca, de ce sa pui ovarul in repaus si sa treci pe terapie hormonala????
In fine, Rigevidonul are doze f. mari, este oarecum depasit,daca chiar vrei sa iei, ia pilule combinate, cu cantitati de hormoni diferite , care macar "imita"un ciclu normal...
Eu am luat in viata mea 6 luni anticonceptionale, mi-au facut rau, m-am trezit cu un nodul pe sinul sting, care ...uite, de cind nu mai iau( 1 an jumate), parca, parca se retrage..
Esti atit de tinara, lasa-ti organismul sa se dezvolte liber, asa cum l-a facut mama natura!!!!
Si nu uita nici celalalt aspect, protejeaza-te , dar ca o fata tinara ( si desteapta)....
Solutia in cazul tau mi se pare a fi:
spermicide .
Succes!!! -
eu iau rigevidon de 7 ani si nu am patit nimica rau.analize mi-am facut in fiecare an.Si nu e adevarat ca au mai multi hormoni ca altele...au exact aceleasi cantitati doar ca diferea tipurile de hormoni.Oricum fiecare persoana reactioneaza in mod diferit la aceste medicamente.Eu de exemplu nu m-am simtit bine dupa nici un alt anticonceptional de "ultima serie" care oricum am inteles ca sunt mai periculoase pe termen indelungat
succes
-
La mine cel putin... Am luat Rigevidon anul trecut cateva luni, am fost super incantata, nu m-am ingrasat, totul ok. Anul acesta am revenit, am luat din nou Rigevidon si am inceput sa am asa niste migrene cum nu-ti poti imagina! Dupa care am incercat la recomandarea medicilor Logest, drept urmare nu mi-a mai venit deloc ciclul ... COncluzia: la mine cel putin nu merg anticonceptionalele! Asa ca... folosim metode ad hoc dar macar ma simt bine!
-
Multumesc din suflet fetelor(daca imi permiteti sa va spun asa)!Si eu am fost un pic reticenta la recomandarea medicului,de aceea v-am intrebat!
Dar...eu am o problema...cu prezervativele...Am impresia k sunt foarte fragile,k se pot sparge oricand si mi-e teama k nu voi putea savura momentul cu gandu' la treaba asta!
In alta ordine de idei,imi puteti recomanda un medic ginecolog bun,din Bucuresti la care ma pot duce pentru asta...daca se poate sa fie femeie...
Multumesc anticipat! -
Diane35 si Rigevidon sunt amandoua din aceeasi clasa de anticonceptionale:combinatii fixe de progestogeni si estrogeni, deci au aceleasi (cam aceleasi)efecte adverse:citeste-le! Este adevarat ca eu as cumpara Diane, ca-s facute de firmaScheering din Germania, in timp ce Rigevidonul de Gedeon Richter din Ungaria.Firma Schering este Shering!
Si draga mea, ai grija cu sexul la 19 ani! Vezi-ti de viata, fetita, invata, creeaya ceva cu mintea nu cu inima sau si mai rau, cu...Rigevidon!Învaţă mai întâi să te respecţi şi să te preţuieşti ca om, nu ca muiere! -
Folosesc Rigevidon de vreo 8 ani.
Nu am avit niciodata probleme.
Am incercat sa le schimb- Diane 35- insa la nici o ora de la inghitirea pastilueti, aveam o stare de voma ceva de speriat.
Nu puteam sa "ma eliberez" pentru ca s-ar fi dus pe apa Simbetei efectul pastilei, iar de rabdat nu era deloc placut.
Asa ca Dinae 35 a ajuns la cosul de gunoi.
Si nici nu imi prezinta incredere medicamentele "la moda".
E vorba de sanatatea nostra, nu de satisfacut un moft prin care sa "le facem in cuda" cunoscutilor.
Totusi, la 19 ani... e mult prea devreme pentru anticonceptionale...parerea mea. -
A, uite ce am gasit despre Diane 35... Nu prea e roza situatia...
May 12, 2005
For immediate release
Health Canada advises consumers of new warning For DIANE-35
OTTAWA - Health Canada is advising consumers of important information about the use of the prescription drug DIANE-35. Berlex and Health Canada reached an agreement on a new version of the Product Monograph. DIANE-35 is used for the treatment of women suffering from pronounced forms of acne. The drug should not be promoted nor used as a method of birth control.
The new patient package insert includes the following information:
* DIANE-35, as with all estrogen/progestogen combinations must not be used in women with thrombophlebitis, thromboembolic disorders (blood clots), or a history of these conditions.
* DIANE-35 users appear to have an elevated risk of blood clots compared to users of combination oral contraceptives in some published studies.
* DIANE-35 should not be prescribed for the purpose of birth control alone.
* Oral contraceptives should not be taken during treatment with DIANE-35.
* DIANE-35 should be discontinued 3 to 4 months after signs of acne have completely resolved.
* Consumers should be aware that cigarette smoking increases the risk of serious adverse effects on the heart and blood vessels from DIANE-35 use. This risk increases with age and heavy smoking (15 or more cigarettes a day) and is more marked in women over 35-years of age. Women who use estrogen/progestogen combinations should not smoke.
Patients should inform their doctor if they have or have had blood clots in the legs, lungs, eyes or elsewhere, or a stroke, heart attack, or chest pain.
The identification, characterization, and management of marketed health product-related adverse reactions are dependent on the active participation of health care professionals in adverse reaction reporting programmes.
Any occurrences of thromboembolic disorders (blood clots) or other serious and/or unexpected adverse reactions in patients receiving DIANE-35® should be reported to Health Canada. -
Am patit si eu o data asa cu un medic ginecolog. eu m-am dus la control si el imi tinea prelegeri despre cat sunt de haioasa si de inconstienta ca mi-am inceput viata sexuala la 18 ani. Asa-mi venea sa-i spun cateva... Dar trebuia sa ma abtin, ca o stia pe mama si nu am vrut sa par prost-crescuta. E viata mea! Sunt o persoana cerebrala, am capul pe umeri, nu-mi zboara gandurile printre nori... A fost alegerea mea si nu o sa ma convinga nimeni ca am gresit! Am facut cum am simtit si sincer...nu regret nimic!
Lasati-o pe fata sa-si ia singura deciziile importante. Sfaturile legate de inceperea vietii sexuale de cele mai multe ori ii bulverseaza pe tineri. De inceput tot si-o incep ca o data ce ti-ai pus asta in gand, nu te mai poti abtine... Dar si-o incep cu frustrari, cu nesiguranta, avand senzatia ca fac ceva rau...deci in concluzie, le fac mai mult rau decat bine. Gata, m-am descaracat!
Legat de anticonceptionale... Eu iti recomand sa iti faci analizele si sa iei ce ti se potriveste organismului tau. Nu te lua dupa care sunt la moda si care nu. Ca degeaba e la moda Yasmine-ul (spre exemplu) daca tie-ti da tot organismul peste cap... -
Eu nu as recomanda la nimeni nici o pilula. Sunt alte metode mai fara efecte secundare. Doctorii recomanda cu mare usurinta pilulele, stiu ei de ce. Primesc bani de la firmele distribuitoare ale marcilor, in functie de cate paciente ale lor se indoapa cu ele. Este o politica diabolica. Firmele se spala pe maini de eventualele reclamatii, spunand ca ei au scris in prospect toate efectele pe care le dau in timp pilulele contraceptive. Eu am deschis ochii cat de cat la timp. Spun asta deoarece m-am ales totusi dupa 3 ani de pastile cu o celulita de toata frumusetea, desi sunt slaba, fac sport si mananc si sanatos pe deasupra. Incepusem de asemenea sa am si probleme hepatice, care au trecut imediat dupa oprirea tratamentului cu pilule. Si, atentie, luam pilulele cu cel mai scazut dozaj hormonal (Novinette), care pe langa Diane sau Rigevidon sunt "frectie", adica sunt foarte usoare.
-
Eu cred ca sunt bune doar atunci cand ai dereglari hormonale. Dupa ce te-ai echilibrat luand o oarecare perioada, ma gandesc ca e bine sa renunti, deoarece, pe termen lung pot creste riscurile de boli.
La mine intr-adevar au avut aceste efecte (celulita, probleme cu ficatul), m-am simtit excelent dupa ce nu le-am mai luat. Asa a reactionat organismul meu. Nu toate suntem la fel construite, asta este cert. Dar parca totusi, medicii prea repede prescriu anticonceptionalele astea.
Recunosc ca am avut si eu probleme cu acneea dupa ce nu am mai luat pilule, dar pentru o scurta perioada. Am rezolvat-o cu igiena si medicatie. Am preferat acneea in locul unei hepatite sau a mai cine stie ce noduli pe la sani.