NU VA MAI ARUNCATI LA "SFATURI MEDICALE"

•  
    • 162 mesaje
    3 Apr 2002, 23:10
    0 0
    Dragele mele forumiste, daca nu sunteti avizate, nu mai dati "sfaturi medicale" sau leacuri babesti. Terapia naturista sau homeopatia isi au si ele rostul lor, asa cum isi are si medicina rostul ei. Noi "imbatranim" invatand si tot nu stim totul si voi din doua susane, un musetel si o galbenea rezolvati un cancer in formare, si alte boli "usoare". Va rog mult, lasati Cezarului ce e al Cezarului si medicilor ce e al medicilor. Toata lumea are un dinte impotriva noastra, a medicilor. Veniti la noi bolnavi cocliti pentru ca nici profilaxie nu stiti sa faceti (profilaxie=prevenirea imbolnavirii),smeriti si cu caciula in mana,si dupa ce va facem bine, ne vorbiti de rau si ne faceti spagari, dar voi uitati ca noi invatam cate 20 de ani de medicina ca sa stim sa va tratam, si statul ne da 1.500.000 de lei(salariul unui medic rezident) iar voi sunteti intrigati ca ne dati o punga de cafea sau un pachet de tigari, de parca din asta am trai. Noi traim din satisfactia profesionala dar nu ne putem imbraca si manca din ea!
  •  
    • 413 mesaje
    4 Apr 2002, 00:05
    0 0
    Dar cine te-a suparat asa rau draga mea, si cine are ceva contra medicinei si a medicilor aici? Aici mai schimbam si noi o parere ca intre prietene, stam si noi la o mica sueta si ne spunem of-urile. Ca nu sintem toate avizate e si normal ca doar nu e un forum strict de specialitate. Dar daca pentru tine chiar conteaza si lucrezi in domeniul medical, in loc sa ne critici sfaturile "babesti" de ce nu ne dai tu un sfat ca lumea?! Cit despre amaritul ala de pachet de cafea pe care il primesc doctorii de ce il primesc daca e atit de nesemnificativ? Tu uiti ca sarmanii nostrii bunici fac foamea numai pentru a putea face cadou o asemenea "amarita" mita? Si ca de multe ori mor "cu zile" ca nu isi pot procura medicamentele necesare? Nu spune nimeni ca nu e o mare bataie de joc sa platesti un medic cu un salariu cum spuneai tu - dar voi sinteti intelectuali, tineri, puternici si puteti lupta ca sa schimbati ceva in sistemul actual ca sa nu va mai plingeti de salariile mizere de acum.
    O veni omul amarit si "spasit" ca e bolnav pe moarte, dar poate ca se intimpla tocmai din cauza atitudinii voastre. Crezi ca e suficient sa studiezi 20 de ani ca sa faci omul sa-si puna sufletul in palma ta si sa previna?
    Din tonul pe care-l abordezi, ma indoiesc!
    Cite campanii de prevenire - cu adevarat incisive - se fac in Romania? La cite din ele ai participat tu activ? Ce educatie medicala se face acolo? Lucrurile astea ar trebui sa te preocupe pe tine dac iti pasa intr-adevar si daca nu vrei sa nu-ti fii pierdut timpul de studii degeaba! Si nu micile noastre schimburi de pareri din timpul liber. Tu ne ataci ca n-ai ce face, si asta imi da de gindit!
  •  
    • 162 mesaje
    4 Apr 2002, 00:16
    0 0
    Draga sobo, din cauza salariului de mizerie si a faptului ca ma simteam penibil de la "pungile de cafea" (mai bea omul cafea, dar cat sa bea?), mi-am deschis cabinet particular. Vine pacientul, il tratez, si ma plateste pe masura muncii prestate. Si sa stii ca mai toti medicii din Romania fac acte caritabile. Cat despre preventie, romanul e invatat sa vina la medic doar cand il doare, si sa dispara imediat ce nu-l mai doare, chiar si in mijlocul tratamentului!
  •  
    • 413 mesaje
    4 Apr 2002, 01:15
    0 0
    Acum dupa ce te-am "judecat" un pic trebuie sa recunosc ca mi-ai demonstrat ca iti pasa si ca vrei intr-adevar sa ne ajuti. Ma bucur mult si iti multumesc! De asemenea oameni avem mare nevoie! Sintem fericite ca te avem printre noi!
  •  
    • 214 mesaje
    4 Apr 2002, 05:26
    0 0
    SAlarii de mizerie?Ma indoiesc de asa ceva...cunostem cu totii situatia,nu?E adevarat ca spaga noastra (a unora cu buzunare modeste)nu va ajunge nici de un covrig,dar fara ea ne tratati sau mai bine zis nu ne tratati...nici macar cu o privire.Ce fel de scoala fac de la revolutie incoace asa-zisi viitori medici?Sa te fereasca Sfantul sa cazi pe mina lor!Scoala facuta pe bani!Ai cui?Nu conteaza....Conteaza ca iese fetiza sau baietelul mamii ...doctoras!!SCOPUL SCUZA MIJLOACELE!Mai depun si juramint,cica!VAi si amar de vremurile pe care le traim.
  •  
    • 214 mesaje
    4 Apr 2002, 05:28
    0 0
    Sorry!"Conteaza sa iasa ....."Graba strica treaba.
  •  
    • 492 mesaje
    4 Apr 2002, 12:41
    0 0
    Pt. drdreams... (ar fi trebuit sa-ti spui mai bine drnightmare)
    As putea sa ma adresez tie ca unul dintre (citez din tine, marea eleganta clasica in viata) "bolnavii cocliti, care vin cu caciula in mina" si sa te intreb: n-ai nici o jena? Te certi cu sistemul medical sau cu noi? Conditiile din sistem nu sunt asa de ieri, de azi; in "onestitatea ta" de ce nu ti-ai ales o alta meserie, ceva de unde sa vina banu' fara prea multe mustrari de constiinta? Nu ataci pe noi pentru ca mai schimbam doua opinii (fara pretentia de a ne substitui avizului de specialitate) pentru ca suntem bulversate si, poate, exasperate, (da, asta este termenul real) de "stilul" care se practica in domeniul medical? Vrei sa-ti spun cum, in toiul lunilor de iarna, am indurat durerile lui Dumnezeu (nu le-as dori nici dusmanilor) pentru ca un confrate de-al tau (altfel mare titrat mare) ma purta pe drumuri, incit, de exasperarea "multiplelor" diagnostice care mi se puneau (un nou conferentiar-dr., un nou diagnostic), m-am dus, din proprie initiativa si pe proprii bani (de loc putini; poate ne spui tu cit costa o tomografie facuta la un cabinet particular) si mi-am facut o tomografie in urma careia "mi-am" stabilit clar diagnosticul (care nu era de loc "sofisticat") si, ca atare, si ceea ce trebuia facut in continuare pentru vindecare? Vorbesti de profilaxie? Acelasi mare domn dragut apare la un moment dat pe un post de televiziune si ne spune ca suntem ignoranti (asa cum de altfel ne spui si tu, se pare ca este o molima printre voi) si ca trebuie sa ne prezentam inca de la primele semne la ei, la marea clinica ce ne asteapta cu bratele deschise pentru o rezolvare cit mai rapida a fiecarui caz. Pai, cita stapinire de sine mi-a trebuit sa nu sparg de nervi bietul televizor, vazind atita ipocrizie nerusinata si aducindu-mi aminte prin ce am trecut? Si tu vii sa ne scuipi in fata pentru umilinta "caciulii framintate in miini"? Oare de unde s-a nascut aceasta atitudine in oameni? Meseria ta cere dedicare pina la sacrificiu; au existat si exista oameni minunati in breasla voastra, dar din pacate ei sunt exceptia care confirma regula. Nu va ascundeti in dosul acestor "raritati" micimea sufleteasca si stilul de precupeata de piata! Ii maculati pe cei care mai au un Dumnezeu pe lumea asta.
    mica2
  •  
    • 162 mesaje
    4 Apr 2002, 14:50
    0 0
    Eu nu ma cert cu nimeni, si nici nu pot sa schimb singura sistemul medical,(tare as vrea)dar sa stii ca practic medicina din placere pura si din dorinta de a-i ajuta pe oameni,remuneratia materiala provine in mare parte din alceva.
    Concret, vrei un sfat medical?
  •  
    • 413 mesaje
    5 Apr 2002, 00:17
    0 0
    Draga fetelor, trebuie sa-i iau apararea lui Drdreambrs pentru ca mi-am dat seama tot citind prin paginile acestiu Forum ca am inteles-o gresit. O sa vedeti ca ea de fapt ne-a ajutat pe multe dintre noi cu o gramada de sfaturi competente si rapide. Este un om inimos si banuiesc ca mesajul lansat de ea mai sus a fost de fapt o chestie scrisa la nervi dupa o zi grea si frustanta. Cred ca stiti toate despre ce vorbesc, cui nu i s-a intimplat? Sint sigura ca nu a vrut sa ne jigneasca in mod intentionat, pur si simplu i-a "scapat". In parte are si dreptate, caci noi sintem un popor crescut dupa deviza "daca nu esti cuminte te duc la doctor sa-ti faca injectie!" - poate de aici si "frica" de doctor si delasarea romanului in ceea ce priveste sanatatea. Si mai este adevarat faptul ca munca medicului nu este poate de multe ori pretuita cum se cuvine. Personal admir enorm din punct de vedere profesional acesti oameni tocmai pentru ca lucreaza pe "material viu" si isi poate inchipui cineva din afara cit consum implica asta? Am tot respectul pentru ca eu nu as fi reusit vreodata in viata asa ceva! Asa ca macar pentru acest lucru nu mai aruncati cu pietre in Drdreambrs! Cu totii mai gresim din cind in cind. Va sarut si ...nu uitati sa-i cereti sfatul cind aveti nevoie, o sa vedeti cit e de draguta este de fapt!
  •  
    • 162 mesaje
    5 Apr 2002, 11:49
    0 0
    Dreptul la replica, daca se poate:
    Draga Bleulady, crezi ca medicii au salarii mari? Du-te la orice spital si intreaba, ca sa vezi ce "bine platiti" suntem!
    Draga Chantonel, javra ma faci dupa ce ti-ai pierdut si tu cei mai frumosi ani din viata si sute de nopti nedormite, invatand sa ajuti un om!
  •  
    stu
    • 49 mesaje
    5 Apr 2002, 12:25
    0 0
    draga drdreamrbs, nu te mai necaji, si nici voi fetelor (incerc eu sa fac pe mediatorul), fiecare are dreptul sa se revolte, insa cel mai bine ar fi sa incercam sa ne ajutam unele pe altele. spui tu, draga dr., ca medicina naturista si homeopatia isi au rostul lor. e drept, nimeni nu neaga asta, insa rostul vostru este sa faceti tot ceea ce se poate sa ne ajutati, pentru ca nimeni nu spune ca tratamentul alopat este mai bun sau mai haios decat cel homeopat, insa eu sunt unul dintre bolnavii (cu sau fara caciula) pe care tratamentul homeopat l-a ajutat, pe cand cel alopat nu. si atunci, m-ai putea condamna ca il recomand? din pacate nu toti medicii sunt si oameni asa incat nu este de vina doar sistemul, nu sunteti voi medicii sau noi pacientii vinovati de ceva, ci cei care nu sunt oameni, mai presus de a fi medici sunt vinovati. avem solutii pentru asta? oops, nu cred.
  •  
    • 162 mesaje
    5 Apr 2002, 12:40
    0 0
    Draga Stu, eu chiar sunt adepta a homeopatiei in general si a medicinei alternative,dar condusa stiintific.Pentru a fi competent in homeopatie de exemplu, pe langa 6 ani de medicina si/sau si specializare intr-un anumit domeniu, sunt necesari inca 3 ani de studii postuniversitare pentru a intelege macar mecanismele pe care se bazeaza homeopatia. Chinezilor le-au trebuit 5000 de ani sa ajunga buni acupuncturisti de exemplu.
  •  
    stu
    • 49 mesaje
    5 Apr 2002, 13:25
    0 0
    draga dr., ma repet, insa exact asta spuneam si eu. medicul care m-a tratat pe mine este medic inainte de a fi medic homeopat. nu stiu care sunt sfaturile pe care prietenele noastre, evele, le dadeau, insa, cred eu ca bine este sa ne invatam lucruri bune si nu sa ne transmitem sfaturi dupa ureche. si apropos de cei 5000 de ani de traditie, doamne fereste sa asteptam 5000 de ani sa invetze medicii sa ne trateze chinezii vor avea atunci 10000 de ani de traditie )) oricum, iti multumim ca esti medic si ca ne ajuti.
  •  
    • 162 mesaje
    6 Apr 2002, 01:23
    0 0
    Draga dafina, imi pare rau dar chiar n-ai inteles nimic!!!
    1. eu nu sunt impotriva medicinii alternative, sau a homeopatiei, dar sunt impotriva celor care nu stiu s-o practice! adica nu va mai dati sfaturi de genul: mama mea a baut ceai de galbenele si i-a disparut nodulul la san, sau alte avioane de genul asta, pentru ca intai medicina alopata trebuie sa se pronunte:"da domnule/doamna, poti apela cu incredere la tratamente alternative!" iar dupa aceea un homeopat bun trebuie sa conduca tratamentul! Nu vecina de bloc care a auzit ea ca musetelul vindeca sifilisul...
    2.sunt impotriva polipragmaziei practicata azi pe scara larga.(polipragmazie=administrarea mai multor medicamente decat este nevoie)
    De exemplu: of... iar am racit, sa ma duc sa-mi cumpar antibiotice....
    Raceala este data de un virus si poti sa iei cate antibiotice vrei ca oricum trece singura, ele nu au nici un efect, dar fereasca sfantul sa faci vreo infectie ,ca antibioticele isi pierd din efect, sau il pierd cu totul, pentru ca deja "il stiu, au invatat sa-l anihileze"
    3. pe forumul acesta incerc sa va invat sa nu va mai tratati singure, ca de asta exista medici, nu de putine ori am vazut cancere in stadii terminale cientii spuneau: cum?????? pai si gigel de la etajul 2 a avut aceleasi simptome ca mine si s-a uns cu alifie chinezeasca si i-a trecut, cum adica am cancer?

4., si eventual nu in ultimul rand, ai terminat medicina in SUA, nu conteaza unde ai terminat atata timp cat ti-ai dat interesul; eu promovez terapia bazata pe un diagnostic corect,evidence based medicine daca iti place asa;nu pot sa-i dau susan evei care are probleme cu calciu atata timp cat nu stiu care este dezechilibrul fosfo-calcic al ei, iar medicii din orice colt al pamantului nu cred ca se apuca de un tratament homeopat atata timp cat nu au un diagnostic corect! Si chiar susan sa fie, din punctul meu de vedere e ok, dar stiai ca semintele de susan contin o foarte puternica enzima ce interfereaza cu functionarea in parametri normali ai tiroidei? Deci susan susan, dar dozat corect!!!

Si daca esti medic, incearca sa nu mai faci confuzii grave din punctul meu de vedere:
  •  
    • 162 mesaje
    6 Apr 2002, 02:18
    0 0
    IMI CER SCUZE PUBLIC FATA DE DAFINA3 PENTRU UNELE ERORI SEMANTICE CE S-AU STRECURAT IN REPLY-URI.
  •  
    • 214 mesaje
    6 Apr 2002, 04:49
    0 0
    Draga Drdreamrbs nu interpreta gresit te rog.Eu am vb de totala indiferenta cu care ne trateaza medicii si desigur de spagile pe care ei le primesc cu atita usurinta negandindu-se la eforturile care se fac pt acestea.Si daca eu iti mai spun ca am fost la doctor cu o problema si consultindu-ma constata MARIA SA DOMN DOCTOR ca de fapt nu am nimic...e doar o simpla inchipuire .Iti dai seama ce stupoare!!Si incerc sa-i explic ce ma doare ce si cum...si de abia atunci a inceput sa-si aduca aminte ca de fapt este medic si nu un circar!
  •  
    • 11 mesaje
    6 Apr 2002, 17:34
    0 0
    Drdreamrbs,cu Dafina3 ce ai?De ce improsti cu noroi in ea spunind ca nu este medic?Dismenoreea este exact ceea ce a spus ea ,dar alta a fost problema,te-a deranjat ca si ea ti-a criticat mesajul referitor la pacienti.Ea nu s-a indoit de tine ca esti medic,dar bine ca o faci tu,mai bine ai vedea birna din ochii tai si apoi paiul din ochii altuia.Fa-ti analiza gramaticala la ce ai spus tu.
  •  
    • 162 mesaje
    6 Apr 2002, 19:08
    0 0
    Draga Dafina, nu ma deranjeaza critica, dimpotriva,se pare ca a fost o eroare de semantica la interpretarea reply-ului tau privitor la caderile de calciu.
    In concluzie, te-as ruga sa participi si tu la forumul nou creat: sfaturi medicale cat mai competente pentru eve.
  •  
    • 1 mesaje
    6 Apr 2002, 19:08
    0 0
    Draga Dafina3,eu sufar de mult de durerile acelea de dismenoree,si cum ai spus tu avind cauza hormonala,unchiul meu care este medic ginecolog mi-a dat ca tratament sa iau si calciu pe perioada ciclului,pentru ca mi-a spus ca se pierde si calciu si fierul din organism,si mi-a dat ceai de cretisoara,de atunci ma simt perfect.Nu te supara pe drdreamrbs pentru ca ea poate nu stie,si tu nu ai afirmat nicaieri ca dismenoreea inseamna menstruatie.
  •  
    • 14 mesaje
    2 Nov 2005, 12:08
    0 0
    Apropos, nu cunoarteti un medic homeopat bun din Cluj?Adresa mea de e-mail e:tesygirls@yahoo.com