Ma doare sanul drept

•  
    19a
    • 621 mesaje
    4 Ian 2011, 07:30
    8 3

Sunt deja speriata...ma doare sanul drept...in dreapta lui, la subrat, in jos.

Durerea nu este foarte mare, dar o simt si e deranjant.

M-am palpat, nu reusesc sa imi dau seama de nimic:-((

Am mai avut o perioada cand m-a durut, dar mi-a trecut, sau nu a durut suficient de tare cat sa-mi dau eu seama...

Ciclul cred ca azi imi trece de tot, deci nu cred ca e de la asta...m-ar durea amandoi, nu?

Data trecuta am crezut ca e de la marimea lor, sunt destul de mari si ma gandeam ca poate sanul asta e mai sensibil...(ma gandeam la asta pt ca statusem destul de mult fara sa ies din casa si nu purtasem sutien)...acum m-am gandit ca e din aceasi cauza, dar de doua zile...poate trei...ma doare si am purtat sutien, aseara am dormit cu el pe mine...

Mi-e frica!!!

Nu vreau nici sa ma gandesc la cancer sau noduli sau altceva...nu vreau sa raman fara un san!!!!!! sau sa fac tratamente cu mai stiu eu ce medicamente care sa ma afecteze pe viitor...mi-e frica!

•  
    • 12625 mesaje
    4 Ian 2011, 08:55
    2 1

draga eu cred ca daca te-ai palpat si nu ai nimic e ok...

pentru linistea ta...un control e bine venit.E posibil sa fie si de la menstra..nu e obligatoriu sa te doara amandoi in acelasi timp.Poate te-ai lovit candva si nu mai tii minte...

Dar calmeaza-te....eu zic ca te alarmezi singura.Controlul zice totul bafta si sanatate

•  
    19a
    • 621 mesaje
    4 Ian 2011, 09:04
    0 2
    ms....
    Daca am noroc, poate ajung chiar azi la doctor...
    Acum realizez ca a inceput sa ma doara mai tare
    Nu am incredere in faza cu autopalparea, m-a palpat si iubitul, dar n-am incredere, poate nu isi da seama, poate nici nu are ce sa fie palpabil si totusi e o problema
  •  
    • 2642 mesaje
    4 Ian 2011, 09:44
    3 1

Cancerul la san nu doare...decat in faza terminala poate. De fapt, niciun cancer nu doare, decat cand e prea tarziu.

Or fi ceva chestii hormonale. Pentru linistea ta, mergi la medic.

Acest mesaj a fost editat de către citrice: 4 Ian 2011, 09:44
  •  
    • 567 mesaje
    4 Ian 2011, 12:44
    1 3

Din pacate, cu cat te palpezi mai mult, cu atat sensibilizezi zona si te doare mai tare, sau ai senzatia ca durerea s-a accentuat. Cauzele durerilor difuze de san sunt multe, dar daca nu ai observat si alte modificari, de genul secretiilor suspecte, supuratii, mancarimi, pete rosii, si evident, noduli, nu cred ca e cazul sa te alarmezi peste masura. 

Cu toate astea, nu amana nici o zi un control ginecologic, cere o ecografie de san, informeaza-te despre ce efect au contraceptivele (daca iei), si mai ales, daca simti ca in continuare e ceva neinregula, insista sa ti se faca o mamografie si alte controale. Uneori e nevoie de insistenta in domeniul asta. 

Multa sanatate. 

•  
    • 567 mesaje
    4 Ian 2011, 12:49
    2 1
    Am uitat sa mentionez: renunta pentru o vreme la orice deodorante, sprayuri, parfumuri, servetele umede, etc, folosite local, la subrat. Spala hainele fara adausuri de innalbitor sau chimicale pentru miros, incearca sa iei un sapun neutru sau un gel de dus pentru alergici.
    Reactiile descrise de tine sunt uneori date de un surplus de chimicale in zona sanilor/subrat.
  •  
    • 7051 mesaje
    4 Ian 2011, 13:17
    0 0
    fuguta la doctor ca sa te linistesti...iti doresc multa sanatate!
  •  
    • 8 mesaje
    5 Ian 2011, 12:16
    3 2
    Daca vrei, poti sa mergi la doctorita mea ginecolog bucuresti. E o doamna foarte amabila si profeseaza de 25 de ani. Si tot pentru linistea ta, am2 prietene care s-au plans tot asa, de durere de sani. Una a avut si un nodul, care o durea, dar nu a fost nimic grav. Nodulul s-a abosorbit de la sine si este foarte bine acum. Asa ca nu merita sa te panichezi, ca nu toti nodulii au natura maligna. Totusi, cred ca o consultatie la ginecolog te-ar linisti.
  •  
    19a
    • 621 mesaje
    5 Ian 2011, 17:32
    11 1

Ms de sfaturi!

Am fost la doctor! Doactora de familie m-a palpat un pic, mi-a zis ca e posibil sa am noduli si mi-a dat trimitere la ginecolog...

Am facut prostia sa ma duc la cea mai apropiata policlinica..."malcoci"...sau care i-o fi numele...

Si doamna de la ginecologie mi-a spus ca o sa imi recolteze...

Eu prostuta si fara cine stie ce experienta cu doctorii, medicina si alte deastea...am intrebat-o "ce sa imi recoltati?"

(ca un copil natang ma gandeam ca poate imi face vreo injectie in san....imi era frica)

mi-a zis ca o sa imi faca un papanicolau...eu, la fel de prostuta, am intrebat-o daca doare...

Tipa s-a revoltat si m-a intrebat "cum? tu n-ai facut niciodata asa ceva?"...(asta dupa ce cu cateva minute in urma se mira ca sunt salariata si sunt asa tanara)...

In timp ce ea completa (ea stie ce hartii) am simtit nevoia sa mentionez ca inca nu mi-a trecut ciclul...

La care doamna doctor a tipat la mine, revoltata..."pai si cum vrei sa iti fac testul ala?"

Ok, imi dadusem seama cam care era treaba cu papanicolaul asta asa ca a ramas sa ma intorc cand imi trece...

Am ajuns acasa, am studiat si "papanicolau"-ul...asta dupa ce o zi intreaga la munca citisem despre noduli...

Am plans, am adormit, a venit si iubitul meu acasa...si am tabarat pe el cu lamentarile...imi era o frica...mama mama...

El imi tot zicea ca o sa fie bine, eu o tineam pe a mea...ca n-are cum ca ori am cancer, ori am noduli si ca sa scap de ei o sa fac tratament cu progesterol (parca asa se numea) si alte cacaturi pe baza de hormoni si o sa-mi cresca parul pe maini si fata si o sa imi cada ala din cap si o sa ma ingras si si si...

Pe seara m-am intalnit si cu mama soacra prin casa...si-a dat seama ca plansesem si m-a luat la intrebari...i-am povestit ce si cum si  m-a linistit....mi-a explicat una alta mai bine ca google-ul asta...

A doua zi m-a dus la ginecoloaga ei... o fata tanara, cu rabdare si care lucra la Municipal(cat de cat curat fata de nebunia aia de la policlinica), tipa m-a palpat, mi-a zis ca am un nodul, mi-a zis ca e mobil, deci nu e canceros....mi-a mai pus cateva intrebari...mi-a zis ca nodulul nu o sa dispara decat atunci cand o sa nasc si o sa alaptez, m-a pus sa ma dau cu diclofenac si sa revin la urmatoarea menstruatie (ca cica e cea mai potrivita perioada de evaluare...chestie pe care baba aia de la policlinica nici nu cred ca o banuia...)...si ca o sa-mi faca o ecografie...

Deci...destul de bine...nu am fost nevoita sa fac testul ala, nu mi-a dat nimeni sa iau hormoni, ba din contra m-a avertizat sa nu cumva sa iau asa ceva ca sunt snase mari sa se inmulteasca nodulii....cancer nu cred ca am...as fi prea norocoasa, mi s-au intamplat destule, numai cu boala nu m-am luptat...

Am scris toate astea ca cine stie...poate o sa citeasca cineva care trece prin ceva asemanator, pe mine m-ar fi ajutat.

Inca o data multumesc de sfaturi!

•  
    • 7 mesaje
    3 Mar 2011, 17:34
    8 0
    Sa spunem ca am patit ceva asemanator cu tine.Anul trecut m-au durut sinii circa o luna de nu puteam sa las bratele in jos pe linga corp.Dar durerea atrecut si sa instalat indiferenta.Dupa citeva luni am observat pe maieu o pata de singe cit un virf de ac.Dar zugraveam.Si mi-am zis ca o sa merg la medic dupa ce termin.Dar si asta am uitat-o.Si intr-o dimineata facind dus am simtit ca ma doare ceva la sinul sting.Dar nu aveam timp. Trebuia sa ajung la serviciu.Dar beculetul ticiia undeva in subconstient.Cind am ajuns la serviciu m-am palpat si era sa lesin.Aveam un nodul cit un virf de deget.Nu doresc nici celor mai cruzi oameni sa treaca prin ce am trecut in zilele urmatoare.In aceiasi zi am vorbit cu medicul de familie,noroc ca locuieste in vecini,iar aceea cind a vazut despre ce e vorba m-a programat prin telefon la mamografie.Mereu am crezut ca eu nu o sa am probleme pentru ca am alaptat pina baiatul meu a implinit 2 ani.Dar nu e asa.A trecut o saptamina pina la mamografie ,iar eu in 5 zile am slabit 3kg.La mamografie mi sa spus sa-mi fac si un ecograf.Am stiut ca sint probleme si eram gata sa cedez nervos.Dupa ecograf mi sa spus ca am noduli la sin ,care nu par suspecti,dar fiinca am avut singerarea aceea si o secretie suspecta ar fi mai bine sa merg la Cluj la un control.Am avut niste sarbatori de groaza.In 29 decembrie am fost programata la o doctorita grozava din Cluj,care se ocupa cu sinologia de 20 de ani .Si ca sa nu stati linistite cele care aveti probleme, vreau sa va spun ca acolo in sala de asteptare poti sa mori de 100 de ori,doar vazind ce de paciente vin,de la 18 ani pina ...
    Si pina nu mi sa spus ca nu sint noduli cancerosi ,am mai murit si inviat de 100 de ori.Dar dupa ce am venit acasa ,nu am putut sta linistita.Nodulii apar din mai multe cauze,inclusiv pe baza hormonala,iar pe baza hormonala si chisturi si la ovare,cancer,etc.Asa ca mi-am facut si un ecograf ,unde mi-au iest la iveala mai multe chisturi pe un ovar.Sa va spun ca am inceput sa ma panichez din nou.Daca aveam cancer la organele genitale.Si am ajuns la testul Papanicolau,despre care povestea antevorbitoarea mea.Abia dupa ce mi-a venit rezultatul negativ,am putut respira un pic mai usurata.Nu de tot ,pentru ca nodulii la sin ii mai am si pot oricind sa -mi faca probleme,deci trebuie urmariti,iar chisturile sunt tot acolo.De aceea vreau sa va rog pe toate ,nu va neglijati,o spun din pozitia uneia care a trecut prin toate chinurile iadului.O mamografie pe an si un test Papanicolau pe linga ca nu va costa mai nimic( mamografia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie,iar testul Papanicolau e vreo 40 de lei) va dau linistea sufleteasca de care avem atita nevoie ,mai ales in aceste vremuri.Va doresc la toate ,sanatate si credeti-ma ,pentru mine are deja o alta valoare.
  •  
    • 49 mesaje
    5 Mar 2011, 10:31
    4 0
    incearca sa iti faci un obicei din a bea 2 sau 3 cani de ceai pe zi din napraznic si trifoi rosu ,amestecat(e inredibil de bun) si cauta un dr homeopat care iti va recomanda printre altele remediu conium care este exact pe ce ai tu,nu are efecte secundare sau toxice;ca sa fii mai lamurita si informata cauta pe google despre ce iti scriu eu aici si ai sa vezi ....
  •  
    • 1 mesaje
    1 Aug 2016, 23:01
    3 0
    Salut,am ai eu o problema asemanatoare.Ma doare sanul drept si il simt tare,menstruatia m a sarit luna iulie.am 16 ani,vreo parere?
  •  
    • 12204 mesaje
    2 Aug 2016, 09:29
    1 0
    Allekj said:Salut,am ai eu o problema asemanatoare.Ma doare sanul drept si il simt tare,menstruatia m a sarit luna iulie.am 16 ani,vreo parere?

Mergi la farmacie si cumpara doua teste de sarcina de la firme diferite , fa-le la interval de o saptamana pe fiecare si mergi apoi la medicul de familie  fara teama . 

•  
    • 4 mesaje
    4 Aug 2016, 14:48
    1 0
    Buna, realizez o cercetare asupra generatiei millennials pentru un proiect de amploare si va invit, daca puteti aloca 7 minute, sa completati acest chestionar. multumesc! 
    https://docs.google.com/forms/d/12_eEizwE59YY4HLFo_O0pe5ymAXxPY1BZEMtxSZak7U/prefill

Acest mesaj a fost editat de către Ilinca_83: 4 Aug 2016, 14:48