Oftalmologie
-
0 0Am hipermetropie si munca mea solicita foarte mult ochii. Am auzit ca dupa varsta de 23 de ani dioptriile nu mai cresc. Eu am 26 si deja ochelarii pe care ii am par sa nu ma mai ajute in ultima vreme. Ce ar trebui sa fac?
-
Eu cred ca dioptriile cresc pina la adinci batrineti daca faci ca mine, eu port ochelarii din An in Pasti sau probabil daca iti fortezi ochiul cu o dioptrie gresita. Cred ca un control mai des la Oftalmolog ajuta, si pentru munca cu ochii in monitor tot timpul exista niste picaturi pentru umidificarea ochiului care ajuta la diminuarea senzatiei de "ma dor ochii-n cap!" In rest, ochelariste sintem - probleme cu ochii avem - asta e dictonul meu!
-
Hipermetropia apare ca urmare a scaderii laxitatii cristalinului si asta se intampla cu inaintarea in varsta, deci cresc si dioptriile. Unei persoane care a avut miopie, ii scad dioptriile pe masura inaintarii in varsta, pentru ca o compenseaza hipermetropia ce apare la majoritatea oamenilor in varsta. Sfaturile mele ar fi urmatoarele:
1. Un examen oftalmologic amanuntit( hipermetropia evolutiva tradeaza un inceput de glaucom;de asemenea oftalmologul o sa recomande cateva miscari de gimnastica oculara ce ajuta mult la stoparea ei)
2. In cazul statului mult la calculator, alegerea unui monitor care sa suporte o rata de refresh de minim 75hz si sa indeplineasca normele de protectie minim TCO95. -
Un control medical la o clinica dotata cu cele mai noi aparate si cu cei mai profesionisti medici este cel mai indicat.in Bucuresti exista clinica Qculus din Str. calea floreasca care m-a impresionat placut.
Consultatia costa 17$ la cursul bcr din ziua respectiva.Daca dispui de bani poti chiar scapa de ochelari,costa cam 800 de $ si gata cu ochelarii.
sper ca tiam fost de folos,
sanatate! -
in primul rind vreau sa-ti dau un sfaat mai mult decit prietenesc poti merge la o clinica de ofta. ptr. ca eu mi-am corectat o miopie f mare si ma simt mai mult decit perfect in primul rind ca imi pot vedea ochi asa cum sunt nu prin niste lentile in al doilea rind ca nu trebuie sa mai port lentile de contact saau sa-mi sterg ochelari daca vrei sa sti mai multe exprimate
-
draga drdreamrbs,
fetita mea in varsta de 3 ani si trei luni se plangea dimineata de dureri de cap, am fost la oftalmologie in timp ce eram internata in sptal pentru o raceala... fata era foarte speriata si nu prea a stat la consultul oftalmologic... unde i s-a pus diagnosticul de strabism puternic (eu abia il vad) astrigmatism cu hipermetropie. In fisa spitalului a scris numerele +2 si +4 la ambii ochi iar unghiul de refractie de 90, iar pe reteta de ochelari i s-au prescris ochelari cu nr. +0,05 Neavand inceredere in aceasta diferenta de numere (cel din fisa si cel de pe reteta) am mers la alt oftalmolog foarte calm, care a avut rabdare cu fetita si a facut-o sa coopereze, numai ca nu a putut sa -i puna asa de curand atropina in ochisori... si m-a chemat peste doua saptamani pentru dioptron. As vrea sa stiu si eu ce sanse de vindecare am cu fetita daca va purta ochelarii adecvati. Mentionez ca sotul meu are astrignatism cu miopie. Multumesc din suflet anticipat! Intotdeauna ne-ai fost sprijin tuturor evelor in cautare de ajutor! Sanatate tuturor! -
Eu am hipermetropie si port ochelari de corectie (la calculator, citit, efort vizual mare, in general).
Am 22 de ani si am inceput sa-i port de la 7 ani , cand aveam dioptrii de 3.Acum am cam 0.50 cu 0.75.
Pt. rezultatul asta i-am purtat cu constiinciozitate (si eu ma mir cum de-am reusit) si m-am obisnuit cu ei- dupa atatia ani, ar fi ciudat sa nu o fi facut, nu ?
Nu este asadar o grozavie si ,intr-adevar, cine nu stie despre ce e vorba ar fi mai bine sa se abtina de la comentarii...
Va pup -
O clinica mai ieftina si buna este OPTINOVA. Are mai multe sedii,dintre care unul la Unirii. Anul trecut costa 70.000 consultatia, acum mai mult de 150.000 nu costa. Eu am fost anul trecut si am stat acolo vreo 2 ore, nu pentru ca am stat la coada ci pentru ca mi-au facut analize amanuntite pe computer, apoi o serie de picaturi in ochi, dupa care iar la computer si in cele din urma m-a consultat o doctora. Anul trecut nu mi-au detectat decat o conjunctivita cronica dar anul asta, am fost la o clinica mai aproape de mine si in 3 min. mi-au zis ca imi trebuie ochelari de distanta, adica de purtat in permanenta. Dar nu am incredere, tot la Optinova o sa ma duc. La firma asta unde am fost ma costau 1 mil. ochelarii de vedere, de protectie pentru calculator si pentru razele solare(am ochii verzi si sunt sensibili la lumina puternica). Nu e scump!
Oricum , chiar daca-mi vor trebui ochelari, nu ma voi considera un aragaz cu 4 ochi, ci, dimpotriva mie mi se pare ca dau o alura interesanta, matura si , de ce nu, sexi.
Mai ales daca alegi niste ochelari finuti potriviti pentru tipul fetii tale.