scrasnit de dinti
-
0 0
salut,
imi place sa am grija de mine, desi nu mai sunt de mult timp la prima tinerete:). eu zic ca dintii si mainile sunt ca o carte de vizita asa si trebuie sa avem grija de aspectul lor. tocmai de asta cand e vorba de dantura am fost destul de atenta si am facut chiar si un tratament de inalbire, desi multe guri zic ca strica dintii...sper sa nu fi comis-o..
cam de o luna imi scrasnesc dintii, asa pur si simplu, fara sa fac ceva anume... e enervant, zici ca am placa dentara la 35 de ani:(.. a mai patit cineva? sper sa nu fie de la tratamentul de inalbire.. stie cineva ce e de facut?
va pup
multumesc
-
Si sotul meu scrasneste din dinti cateodata, bruxism se numeste "fenomenul". Nu mai zic de fi-miu, care scrasnea din dinti de il auzeam de la mine din camera sau daca dormeam cu el ma trezea din somn, nici nu puteam dormi
. Insa asta se intampla cand era micut si incepusera sa-i creasca dintzisorii. Nu credd ca e cazul si la tine
.In principiu nu cred ca ai o problema (poate din cauza stres-ului?) sau in cel mai razu caz o afectiune stomatologica. Intreaba dr care ti-a albit dintii daca poate fi ceva legat de asta ....
Apropo, ce fel de metoda de albire a dintilor ai folosit? inteleg ca unele sunt destul de periculoase ptr smalt.
-
buna,
mi-e teama ca nu cred sa fie un simplu efect nasol de la albire. tatal meu a patit si problema era mai deep decat crezusem noi.. era un grad destul de avansat de parodontoza. mergi la doctor ca sa fii sigura, ca sa iei boala din fasa. asa o poti tine mai bine sub control. tatal meu ia piascledine de ceva timp si i-a facut bine, n-a mai avansat parodontoza si e mai bine.
sper sa nu fie si cazul tau.
bafta. -
@broscuta_sammy.
Hello,
Am facut tratament de albire cu laser si ma tine cam 3 ani, din ce am inteles. Medicul m-a asigurat ca nu imi ataca smaltul.. acum sper ca nu facea doar reclama.
Afrodita, sper sa nu ai dreptate cu parodontoza... dar o sa ma asigur, ca mi-e frica. Dupa sarbatori o sa merg la stoma si intreb si de piascledine.
multumesc mult -
chiar am vb zilele trecute cu stomatologul meu despre asta.Sunt ca niste proteze dentare pe care le porti noapte.Cand scarsnesti din dinti , mai ales in timpul noptii ( fiind mai dese si necontrolate ) dinti se tocesc.
Mergi la stomatolog , el iti face un mulaj si iti face o proteza ce sa o porti noaptea. -
da, cea mai sigura metoda de albire este cu lampa ZOOM, albirea se face intro singura sedinta, care este compusa din maximum 4 reprize a cate 15 minute, in total 60 de minute, plus pregatirile necesare inca vreo 30-40 de minute. Asa ca fii pregatita pentru 1 jumate spre 2 de plictiseala in cabinet.
Gutierele te impiedica sa mai scrasnesti din dinti, dar nu inlatura cauza. Terapia bruxismului include si psihoterapie nu doar gutierele. Cel mai greu este sa gasesti un psiholog specializat in asta.