dentist cu laser
-
22 Nov 2010, 13:110 0
Buna fetelor.
Va rog spuneti-mi si mie va rog, a fost careva din voi la dentist cu laser pentru indepartarea cariei?
As vrea sa stiu ceva preturi si care e diferenta fata de freza la cum simti pe dinte/masea?
Eu nu suport frezele (nici aia de detartraj) si sper ca asta cu laser sa fie cat mai diferita si la sunet si sa nu zdruncine, si mai ales sa nu sparga maselelel in bucati precum freza.
Merci.
-
22 Nov 2010, 16:10cum sa sparga maselele in bucati???!!!
freza aia e foarte finutza..nici nu zdruncina, nici nu sparge..nush unde ai fost tu de-ai patit asa ceva.. -
24 Nov 2010, 09:22Nu a fost nimeni la laser? Freza ia si parte necariata am vazut cu ochii mei, in plus fisureaza maseaua si se cariaza iar. Fisurile se vad la microscop , am citit pe un site american. Cu laserul nu se intampla asa ceva. Va rog care ati fost la laser sa imi spuneti cum se simte pe dinte, si daca are dezavantaje in afara de pret.
-
2 Dec 2010, 09:48Am fost ieri la water-laser pentru caria la dinte, e exact ce imi doream.
Nu se pune anestezie daca nu a ajuns efectiv la nerv caria, e un jet de apa electrizata care curata numai caria, dintele sanatos il lasa intact chiar daca il atinge, pentru ca e reglata din aparat sa curete doar caria (actioneaza doar la tesut mai moale=cariat). Numai apa iti atinge dintele. Se simte un jet de apa pe dinte si atat. Sunetul e asemanator cu aparatul pop-corn cand sar floricelele cand sunt gata, adica un pacanit dar incet, f discret. Eu am avut o carie pe dinte care avansa din spate spre in fata si spre nerv (aproape de nerv), nu ma durea inainte sa ma duc la dentist, dar simteam ceva intepaturi vagi care imi dadeau de banuit ca se apropia caria de nerv.
Nu mi-a pus anestezie de nici un fel, ca nu a fost cazul desi ajunsese aproape de nerv cu curatatul. Curatarea cariei cu "pop-cornul" a durat exact 10 minute, in afara de laser a folosit si o penseta cu care mai racaia pe dinte sa faca loc la laser. E un aparat foarte bland care ia caria la milimetru si sterilizeaza in profunzime tot ce atinge. Cu laserul se poate steriliza pe canal unde a fost nervul in caz ca trebuie scos, la mine nu a fost cazul.
Mi-a spus ca ar putea dura mai mult decat la freza , de fapt e o diferenta f mica de timp aproape insesizabila. Mai mult a durat plomba ca dupa fiecare strat pus punea o lumina labastra-mova pentru intarirea stratului.
Printre staruri a fost si hidroxid de calciu pentru refacerea dintelui. Cine a inventat aceasta metoda: combinatia apa+ laser pentru carii, merita nota 10 cu zece de + in fata.