sarcina&fibrom uterin
-
19 Nov 2010, 18:170 0
Buna. Am 25 de ani, mi-a intarziat ciclu cateva zile, am facut 3 teste, la toate a iesit pozitiv, doar ca linia a doua era putin vizibila. Aseara am fost la gine si mi-a spus ca am fibrom uterin de 60/70 mm. Eu nu am avut nici menstruatie abundenta, nici sangerari in afara de ciclu. Sarcina nu a vazut(mi-a spus sa mai merg peste cateva zile la inca un ecograf). Azi am facut din nou test, a iesit iar pozitiv si a doua linie e clara ca si prima. La gine mi-a spus ca daca sunt insarcinata, va trebui sa ma supravegheze mult, pentru ca nu se stie daca voi mai putea avea si o alta sarcina. Care sunt riscurile daca sunt insarcinata? Voi putea duce sarcina?? Se poate daca sunt insarcinata la cezariana sa fie scos si fibromul??? Daca va fi scos voi mai putea avea copii sau trebuie scos si uteru????
-
19 Nov 2010, 22:49vezi ca doctorii astia se mai si inseala,si eu am avut un fibrom cam de aceleasi dimensiuni,spun l-am avut ptr ca la a doua ecografie nu mai era ca si cand nu fusese.acelasi ecograf
ai grija,mai fa o data si fa o ecografie transvaginala,e mult mai clara
in cazul in care fibromul este real si esti si insarcinata exista riscul sa pierzi sarcina numai ca in cazul tau e mic fibromul ,asta e bine,el poate creste odata cu sarcina
eu cred ca doctorita ta a cam exagerat.nu are nici macar un cm.sunt femei care au doua fibroame mult mai mari si duc sarcini normale fara probleme
in cazul in care e asa eu ati recomand supozitoarele Carpicon,sunt naturiste si fac minuni.
nu ati scoate nimeni uterul daca e un fibrom mic,se face embolizare si dupa 6 luni poti ramane din nou insarcinata
sanatate -
22 Nov 2010, 09:39De acord cu Adriana77, si eu am avut fibrom uterin in timpul sarcinii pe care mi l-au scos la operatia cezariana. Am dus sarcina superok, nu am avut singerari, contractii sau alte alea, si tine cont ca aveam 36 de ani. Posibil sa se fi refacut fibromul dupa nastere dar nu m-am mai dus la ginecolog (ciclul vine regulat, flux moderat, fara dureri) de ce sa strice ginecologul ceea ce Dumnezeu a alcatuit?