sarcina avansata.....pierduta???

•  
    • 33 mesaje
    3 Nov 2004, 22:47
    0 0
    fetelor, stiu ca este un subiect tare greu de discutat, dar am auzit de multe ori ca multe mamici au pierdut bebeii in luni avansate, totusi nu stiu din ce motive se intampla asa ceva.am cunoscut doar un caz cand la 8 luni a pierdut bebeul din cauza tensiunii prea mari si oscilante.ce alte cauze mai exista???eu sunt in 6 luni de sarcina si sper sa am o fetita sanatoasa si le urez si celorlalte mamici de pe forum sarcina usoara si bebici sanatosi si frumosi.pupici
  •  
    • 1105 mesaje
    4 Nov 2004, 11:39
    1 0
    Ei, nu trebuie sa-ti faci probleme..Nu trebuie sa te gindesti la asta.
    Factorul psihic este de cea mai mare importanta, in general,si in special cind esti gravida. Sa-ti spun de ce se pot pierde sarcinile dupa 6 luni??Mai bine sa nu stii...Tensiunea mare ar fi o cauza principala. Si cazaturile..Cam atit trebuie sa stii tu, o mamica in devenire care vei avea cea mai frumoasa si sanatoasa fetita din cite au existat.OK???Alimenteaza-te bine, fii fericita,simte-te speciala si pretioasa , asa cum esti de fapt...SI NU UITA CA ASTEA SUNT ULTIMELE LUNI DE LINISTE DIN VIATA TA!!!Totul se va schimba ,..va fi f. greu, dar va fi minunat!!
  •  
    • 83 mesaje
    4 Nov 2004, 17:03
    0 0
    Sarcina pierduta la 8 luni este din cauza pre-eclampsiei (credtere tensiunii) care pune in pericol si viata mamei. Aceasta complicatie poate interveni spre sfarsitul sarcinii (deci sarcina poate fi pierduta si in ultimele luni) dar poate fi preintampinata prin controlul regulat al tensiunii, observarea oricaror modificari aparute (maini, picioare umflate) si bineinteles o legatura stransa cu medicul care te urmareste, in cazul aparitiei unei probleme cat de mici sa poti vorbi cu el si urma tratamentul de rigoare.
  •  
    • 33 mesaje
    8 Nov 2004, 07:34
    0 0
    va multumesc mult pt. raspunsuri fetelor, dar in mod special tie silvanita,mesajul tau chiar m-a emotionat si m-a facut sa ma simt cu adevarat speciala.multumesc.pupici.
  •  
    • 1105 mesaje
    8 Nov 2004, 15:17
    0 0
    Si..ca sa fii linistita , ia-ti tensiunea cam o data la saptamina.Sa nu depaseasca 130 cu 80.In rest,..odihna multa si stare de spirit buna!!
    Multe legume, fructe, brinzeturi nu prea grase si sarate, carne de pui, peste. Atentie la sare,cit mai putina pe masura ce progreseaza sarcina...
    Bafta si nastere usoara!!
  •  
    • 33 mesaje
    10 Nov 2004, 08:34
    0 0
    silvanita, eu deobicei am tensiune mica, de cate ori mi-am luat-o am avut 9 cu 6 si doctorul a zis ca asa cu indulgenta ajunge la valoarea asta.poti sa-mi spui daca tensiunea mica afecteaza sarcina cumva?in rest mananc absolut tot ce mi-ai zis si de odihnit nu mai vorbesc pt. ca am amenintare de avort de la 7 saptamani si in decembrie anul trecut am mai pierdut o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani.din cauza asta pun atatea intrebari.multumesc pt. raspunsuri, esti tare draguta.
  •  
    • 36 mesaje
    12 Nov 2004, 13:20
    0 0
    Pentru floricelt: extras din Formula as:
    "- Femeile care nu pot sa aiba copii sau cele care au avortat fara voie sa bea in fiecare zi cate doua cani de ceai de cretisoara combinata cu coada-soricelului."
    Despre aceasta combinatie de ceaiuri (ceai de cretisoara combinata cu coada-soricelului)am citit si in cartea Mariei Treben care spunea ca acest ceai este bun in caz de avort pentru fixarea sarcinii. Sper sa iti ajute.
    Multa sanatate.
  •  
    • 1105 mesaje
    12 Nov 2004, 14:18
    0 0
    Tensiunea ta este cam mica, intr-adevar. N-ar fi rau sa bei cite o cafeluta( cu lapte mult), sa maninci ciocolata...In mod normal nu trebuie sa iti faci probleme...decit mare, mai bine mica( sa aiba unde creste!!!!).Si ca sa te linistesti, iti spun altceva:
    In timpul sarcinii, noi, mamele purtatoare suntem pe planul "saispe". Copilul, in schimb, capteaza toate resursele necesare unei dezvoltari normale. Cu alte cuvinte, "suge" calciu, vitamine, fier, TOT CE ESTE MAI BUN IN MAMA...
    Deci,daca tu ai tensiunea mica, el are exact fluxul de singe de care are nevoie.Chiar in detrimentul tau..
    Iti doresc succes si multa liniste in putinul timp care ti-a mai ramas pina la cel mai important eveniment din viata ta!!
  •  
    • 33 mesaje
    15 Nov 2004, 15:25
    0 0
    multumesc mult fetelor, silvanita chiar m-am mai linistit dupa ce am citit mesajul tau, macar sa ma simt eu rau dar sa fie fetita bine....ca de suportat reusesc eu.chiar am inceput sa beau o cafeluta mica, mica si doctorul mi-a dat sa iau "materna".ma simt mai bine ce-i drept acum.o sa va mai tin la curent cu evolutia sarcinii, saptamana viitoare ma duc la control.va pupic.