ONORARIUL LA NASTERE
-
0 0Buna!am si eu cateva intrebari pt mamicile care au nascut curand,mai ales cele care au nascut la spitalul jud.cta.oare cat mai percep onorariul pt o nastere normala d_nele asistente?dar la moasa se mai da prosop si sapun sau numai bani?multumesc
-
trist e tot ce se intampla in tara asta."onorarii"primesc toti.daca nu dai mai ales in sanatate nu te baga nimeni in seama.e adevarat ca daca aleg sa nasc in spitalul de stat inseamna ca nu imi permit din punct de vedere financiar.in sist sanit de stat uneori dai si tot mori,macar sa te omoare din prima ,sa nu te chinuie(a fost o gluma ...adevarat cam sumbra).totusi,spuneti-mi cam cat se da?eu am nascut acum 8 ani in spitalul jud.Cta,am pazit copilul 4 zile si 4 nopti pt ca ma temeam sa nu-i intre carcalaci in nasuc iar asistentele daca nu le dai te trateaza asa cum numai ele stiu sa o faca.cred ca multe sunteti in asentimentul meu.acum ma intereseaza pt fina mea care trebuie sa nasca din zi in zi ...asteptam
-
eu traiesc intr-o alta tara de 9 ani. am avut o nastere si m-am dus cu nimic. am fost tratata ca o printesa.. nu-mi venea sa cred. am vrut sa dau si eu o atentie pentru ca am avut de toate si pentru mine si pentru copil:imbracaminte, pampersi, creme... tot.. am adus o punga de cafea si am lasat-o in camera asistentelor sa bea toti din ea. s-au uitat la mine urat...
de curand am avut o alta problema si m-am dus la spital.tot asa :cu o atentie tratata. nu se uita nimeni sa primeasca ceva. ar fi bine sa vina si in romania o asa vreme. imi doresc pentru familia mea din tara...
vinovati sunt si oamneii pentru ca dau spaga. nu mi se pare ok.
fiecare cu parerea lui -
Aoleu, m-am saturat de subiectul "onorarii, spagi atentii"

Pe mine nu ma enerveaza ca medicii primesc, ci daca actul medical este conditionat de onorariu
Un medic adevarat ar trebui sa trateze la fel si pe unul de vine cu un plic gros (ok, au salarii mici, ok sa primeasca atentii de la cei care pot/vor sa dea si gata!), si pe unul de vine cu o suma mai modesta, si pe unul care nu are dupa ce bea apa, care nu vine cu nimic... Nu pe ultimul il lasi sa moara ca nu ti-a adus plocon.
Eu am nascut de 2 ori (natural in ambele cazuri), in Bucuresti la Elias... prima data am mai dat in stanga si in dreapta, a doua oara am jurat ca nu mai dau nimic, aproape ca nu am dat (am dat 50 de lei moasei care s-a purtat exceptional si mi-a fost de un real ajutor in travaliu, insabanii i-am dat la ceva timp dupa ce am nascut si i-am dat din inima, si am mai dat tot 50 ron "taxa" de pus cercei la fetite - asta se cere pe fata). In rest, pas, ca n-am mai avut chef. Si n-am murit, am stat 2 zile ok, ma rog ok pentru un spital de stat din Romania. Ce-i drept, nici nu am avut probleme de nici un fel nici eu, nici copilul. Cei apropiati imi ziceau, da-le, ai grija.... nu dau nimic!
Medicul cu care am nascut e recunoscut ca nu ia bani la nastere in spital, si daca vrei sa-i dai ceva, primeste sub forma de donatie pentru nu stiu ce clinica de fertilizare (nu stiu exact), stiau mai multe fetele care aveau probleme ..
Eu i=am dat cateva milioane in total pentru ambele nasteri, la controalele de 6 saptamani... Oricum suma/nastere mult mai mica decat ce scoruri am auzit in jurul meu, gen 300-500 euro etc.
Ideea e asa: incearca sa dai cat mai putin, adica nu arunca chiar in stanga si dreapta cu bani, mai da-le, dar cu moderatie zic eu
Cu doctorul nu stiu ce sa zic, ca medicul cu care am nascut eu, e o exceptie de la regula...
Acu', depinde f mult sa fiti voi in regula, tu si copilasul, ca altfel, nici nu mai conteaza banii.. Dar nu vad de ce nu ar fi totul bine, trebuie sa fie!
La prima nastere am avut o moasa supar naspa, eu travaliu lung si dureros in partea de final, asta pe langa mine ca ce am, sa nu mai vait atata, ca nu-s prima care naste si sa tac o data! Si cotizasem... In rest, nimic, nu tu sa ma invete cum sa respir pe contractie, cand si cum sa imping etc, asa cum m-a invatat cea de la nasterea a doua (am avut atunci travaliu mult mai scurt). La fel , am jurat ca daca mai imi "pica" tot moasa aia a doua oara, nu numai ca nu-i mai dau nimic, dar o si iau la bataie, "mor cu ea de gat"...
Nastere usoara si sa fiti sanatosi si tu si bebe! Pana la urma asta este cel mai important. Gandeste-te ca in spital stai 2-3 zile daca nasti normal, asa ca i-oi suporta tu pe aia
Edit: acum vad ca e vorba de fina ta, urarile de mai sus se transfera pt ea