Sarcina extrauterina si COntraceptivele
-
0 0Buna!
Prietena mea a luat ani de zile CO si acum a avut o sarcina extrauterina, chiar luand pastilele.
A fost operata.
Cum e posibil sa se intample asa ceva? Mi-a dat de gandit. -
trebuie sa mananci cantitati industriale de grefe ca sa scada eficienta anticonceptionalelor. am citit recent ca, chiar daca o femeie ia anticonceptionale, ramane insarcinata de 2-3 ori pe an, dar ajuns in uter embrionul e eliminat deoarece endometru e foarte subtire datorita pastilelor, si sarcina nu se poate mentine.
Iar prietenei tale sarcina i s-a oprit pe o trompa de aceea s-a dezvoltat. concluzie: luand pastile se poate intampla sa aibe loc ovulatia, DAR embrionul nu se poate implanta in uter din cauza conditiilor nefavorabile dezvoltarii lui. -
Hmm, ma gandeam ca, tocmai, respectivele tratate de specialitate or fi si in forma electronica si se poate da link catre ele.
Sau cineva de specialitate vorbeste despre asta si citeaza respectivele surse iar acest interviu/discutie se poate gasi si pe net.
Si atunci de ce anumite fructe, precum grapefruit-ul nu sunt trecute in prospectele AC?
Scuza-ma dar asa pare mai mult un soi de "legenda urbana" - ca multe altele
-
cafe,sa zicem ca eu sint de specialitate
totusi nu bag bibliografii pe-aici ca n-are sens,iar daca tratatele astea sint si-n format electronic chiar nu stiu
... nu-i legenda urbana,desi nu se compara cu antibioticele care-n mod cert scad eficienta COC; practic vorbim de fructe bogate-n vitamina C,c-o mentiune aparte pt grapefruit