Sarcina extrauterina si COntraceptivele

•  
    • 381 mesaje
    24 Oct 2010, 14:18
    0 0
    Buna!
    Prietena mea a luat ani de zile CO si acum a avut o sarcina extrauterina, chiar luand pastilele.
    A fost operata.
    Cum e posibil sa se intample asa ceva? Mi-a dat de gandit.
  •  
    • 108 mesaje
    24 Oct 2010, 23:33
    0 0
    a facut ceva ce a scazut eficienta pastilelor ( a uitat o pastila/ a luat-o cu intarziere, a luat antibiotic sau alte pastile care scad eficienta AC, a mancat greph, a baut ceai de sunatoare, a avut scaune moi, a vomat...). faptul ca a fost extrauterina nu are legatura cu AC, asa a fost sa fie.
  •  
    • 381 mesaje
    25 Oct 2010, 08:48
    0 0
    Cum nu are legatura?

Atunci ni se poate intampla tuturor...
    Nu prea cred ca un gref scade atat de mult eficienta CO.
  •  
    • 470 mesaje
    25 Oct 2010, 10:21
    0 0
    Grapefruit-ul scade eficenta AC, poate sa duca la o sarcina... Nu inseamna ca sarcina e extrauterina, asta e ceva ce se poate intampla si daca iei AC si daca nu... Dar atentie la gref....
  •  
    • 9728 mesaje
    25 Oct 2010, 21:09
    0 0
    Acum sunt de-a dreptu' curioasa: unde scrie chestia ca grapefruit-ul scade eficienta AC?? Eu n-am auzit in viata mea asa ceva
  •  
    • 21507 mesaje
    25 Oct 2010, 21:13
    0 0
    n-ai auzit tu dar asa e
  •  
    • 189 mesaje
    25 Oct 2010, 21:55
    0 0
    trebuie sa mananci cantitati industriale de grefe ca sa scada eficienta anticonceptionalelor. am citit recent ca, chiar daca o femeie ia anticonceptionale, ramane insarcinata de 2-3 ori pe an, dar ajuns in uter embrionul e eliminat deoarece endometru e foarte subtire datorita pastilelor, si sarcina nu se poate mentine.
    Iar prietenei tale sarcina i s-a oprit pe o trompa de aceea s-a dezvoltat. concluzie: luand pastile se poate intampla sa aibe loc ovulatia, DAR embrionul nu se poate implanta in uter din cauza conditiilor nefavorabile dezvoltarii lui.
  •  
    • 9728 mesaje
    25 Oct 2010, 22:33
    0 0
    postat de: mika_mi la data: 2010-10-25 21:13

n-ai auzit tu dar asa e

Mah acum n-am sa ma apuc sa contrazic de nebuna pe-aici, da' daca sunteti atat de ferme pe situatie, bagati si voi un link ceva, o informatie serioasa
    Pe prospectul de la ele nu scrie nimic de grepfruit
  •  
    • 21507 mesaje
    26 Oct 2010, 08:42
    0 0
    scrie-n tratatele de specialitate,link-uri de pe net n-am ca nu pun baza pe-asa ceva
  •  
    • 9728 mesaje
    26 Oct 2010, 11:33
    0 0
    Hmm, ma gandeam ca, tocmai, respectivele tratate de specialitate or fi si in forma electronica si se poate da link catre ele.

Sau cineva de specialitate vorbeste despre asta si citeaza respectivele surse iar acest interviu/discutie se poate gasi si pe net.

Si atunci de ce anumite fructe, precum grapefruit-ul nu sunt trecute in prospectele AC?

Scuza-ma dar asa pare mai mult un soi de "legenda urbana" - ca multe altele
  •  
    • 21507 mesaje
    26 Oct 2010, 13:31
    0 0
    cafe,sa zicem ca eu sint de specialitate totusi nu bag bibliografii pe-aici ca n-are sens,iar daca tratatele astea sint si-n format electronic chiar nu stiu ... nu-i legenda urbana,desi nu se compara cu antibioticele care-n mod cert scad eficienta COC; practic vorbim de fructe bogate-n vitamina C,c-o mentiune aparte pt grapefruit
  •  
    • 9728 mesaje
    27 Oct 2010, 21:16
    0 0
    Da, asa mai merge, asa e mai de-nteles e vorba deci de cantitatile de vit. C .