tomografie sau rezonanta magnetica?
-
0 0Daca are cineva informatii despre aceste doua metode de investigatie o rog sa ma lamureasca si pe mine. Dar nu de pe internet pentru ca am citit tot de acolo.Eu am probleme medicale cam de 1 an, probleme de tot felul. Am facut multe investigatii si analize si nu prea mi s-a descoperit ce am exact. Cineva mi-a recomandat o tomografie... ce spuneti? sau mai bine metoda rezonantei magnetice. va rog.!!
-
SA CONTINUI, RMN fara plata poti sa faci la spitalul judetean constanta, in spate e o clinica de diagnostic imagistic, care arata super, nici nu zici ca e in romania, dar iti trebuie trimitere de la un medic neurolog, trebuie sa fii angajata si firma la care lucrezi sa fi virat datoriile la bugetul asigurarilor sociale. in pluis doktorul trebuie sa iti faka o programare, programare pe care trebuie sa o respecti.... chiar ora exacta.
conditia sa poti face RMN este sa nu ai plombe metalice, tije sau orice alt metal si sa nu suferi de claustrofobie pentru ca vei fi bagata intr-un tub luminat, ai oxigen, dar nu multa lume rezista din cauza zgomotului infernal (desi iti dau dopuri pt urechi), ai si o pompita in mana de care strangi daca nu rezisti si te scot de acolo.... dar cred ca daca ajungi acolo ar trebui sa rezisti... depinde de zona in care faci analiza ... durata e de min 30 min.
daca mai vrei lamuriri suplimentare sa zici. -
multumesc mult pentru informatii. EU AM DOI DINTI DE PORTELAN INSA DUPA CUM STIU SUNT FACUTI PE O STRUCTURA METALICA, ADICA PIVOTUL SI NU MAI STIU CE... DE TREABA ASTA NU AM STIUT NIMIC. STIU CA SE FACE SI GRATIT LA ANUMITE SPITALE, INSA STIU CA PENTRU A OBTINE O PROGRAMARE DUREAZA FOARTE MULT SI TREBUIE SA AI CEVA FOARTE GRAV. EU AS DORI SA-MI FAC UN CONTROL NU DOAR LA NUVEL CRANIAN CI LA INTREGUL CORP. CE ZICETI? DISPUN PENTRU SANATATE DE BANI SI AS MAI DORI SA STIU DACA ARE CINEVA INFORMATII DESPRE DOUA APARATE CE EXISTA IN BUCURESTI , IN CLINICI PARTICULARE, APARATE CE DIAGNOSTICHEAZA COORDONATE E CALCULATOR, TOT PE BAZA UNOR IMPULSURI MAGNETICE....SAU CAM ASA...
-
multumesc mult pentru informatii. EU AM DOI DINTI DE PORTELAN INSA DUPA CUM STIU SUNT FACUTI PE O STRUCTURA METALICA, ADICA PIVOTUL SI NU MAI STIU CE... DE TREABA ASTA NU AM STIUT NIMIC. STIU CA SE FACE SI GRATIT LA ANUMITE SPITALE, INSA STIU CA PENTRU A OBTINE O PROGRAMARE DUREAZA FOARTE MULT SI TREBUIE SA AI CEVA FOARTE GRAV. EU AS DORI SA-MI FAC UN CONTROL NU DOAR LA NUVEL CRANIAN CI LA INTREGUL CORP. CE ZICETI? DISPUN PENTRU SANATATE DE BANI SI AS MAI DORI SA STIU DACA ARE CINEVA INFORMATII DESPRE DOUA APARATE CE EXISTA IN BUCURESTI , IN CLINICI PARTICULARE, APARATE CE DIAGNOSTICHEAZA COORDONATE DE CALCULATOR, TOT PE BAZA UNOR IMPULSURI MAGNETICE....SAU CAM ASA...
-
multumesc mult pentru informatii. EU AM DOI DINTI DE PORTELAN INSA DUPA CUM STIU SUNT FACUTI PE O STRUCTURA METALICA, ADICA PIVOTUL SI NU MAI STIU CE... DE TREABA ASTA NU AM STIUT NIMIC. STIU CA SE FACE SI GRATIT LA ANUMITE SPITALE, INSA STIU CA PENTRU A OBTINE O PROGRAMARE DUREAZA FOARTE MULT SI TREBUIE SA AI CEVA FOARTE GRAV. EU AS DORI SA-MI FAC UN CONTROL NU DOAR LA NUVEL CRANIAN CI LA INTREGUL CORP. CE ZICETI? DISPUN PENTRU SANATATE DE BANI SI AS MAI DORI SA STIU DACA ARE CINEVA INFORMATII DESPRE DOUA APARATE CE EXISTA IN BUCURESTI , IN CLINICI PARTICULARE, APARATE CE DIAGNOSTICHEAZA COORDONATE DE CALCULATOR, TOT PE BAZA UNOR IMPULSURI MAGNETICE....SAU CAM ASA...
-
MULTUMESC PENTRU DETALII!!
SI REZULTATELE IN CAZUL VOSTRU CARE AU FOST? (DACA NU SUNT PREA INDISCRETA).LE-ATI EFECTUAT PENTRU TOT CORPUL? SA MERG LA O CLINICA PARTICULARA? PENTRU CA LA SPITALE SE PATRUNDE FOARTE GREU? CE ZICETI? VA MULTUMESC MULT.
AM AFLAT SI DESPRE APARATELE ACELEA CARE SPUN EI CA DIAGNOSTICHEAZA IN DOAR 10 MINUTE. SE NUMESTE D.D.F.A.O. (DIAGNOSTIC SI DETERMINARI FUNCTIONALE ASISTATE DE CALCULATOR) SAU UN ALTUL Q.M.X.C.I. (BIOFRECVENTA).
AVETI INCREDERE IN ASA CEVA?EXISTA SI PE NET NISTE DETALII DAR NU STIU CE SA FAC? AJUTATI-MA VA ROG!! -
onixia, de celelalte analize nu stiu nimik.
la rmn cranian au descoperit ca am o anomalie din nastere, adica artera vertebrala care ar trebui sa se bifurce si sa intre in creierul mare intra direct ca un batz in creierul mic (scuzati exprimarea da stiintific nu stiu cum le spune), plus glanda hipofiza foarte mica, atrofiata.... -
mai bine,spune-ne tu,care sunt problemele tale ,fara jena!eu,mi-am facut rmi la o clinica particulara,fiindca astialalti se uita chioris la tine,nu vor sa-ti dea trimitere,etc,etc.Suspectam niste probleme endocrine,de fapt,sunt convinsa ca le am,dar fiindca ma incadrez in limite normale,dupa medici,nu le am.oricum,ptr.linistea ta sufleteasca fa tot ce poti...daca ne-ai spune citeva din simptomele tale poate am putea sa-ti dam niste sfaturi.
-
In bucuresti stiu ca exista un aparat de rezonanta mag nucleara la Spitalul Panduri, unde se fac investigatii nu numai la cap ci la orice parte a corpului.Mi e mi a placut atat laboratorul cat si oamenii asa ca....
nu conteaza plombele, dar ar trebui sa spui medicului sau fizicianului medicinist de ele pentru ca pot aparea artefacte. artefacte pot aparea si de la farduri
rezonanta mag este o metoda de analiza total nenociva, in schimb despre tomografie nu sunt asa sigura.
oricum RMN ul este mult mai edificator.
daca ai nelamuriri in privinta metodei de investigatie folosind rezonanta mag poti sa ma intrebi pentru ca eu lucrez in cercetare in domeniu si pot sa ti dau destul de multe detalii. -
In bucuresti stiu ca exista un aparat de rezonanta mag nucleara la Spitalul Panduri, unde se fac investigatii nu numai la cap ci la orice parte a corpului.Mi e mi a placut atat laboratorul cat si oamenii asa ca....
nu conteaza plombele, dar ar trebui sa spui medicului sau fizicianului medicinist de ele pentru ca pot aparea artefacte. artefacte pot aparea si de la farduri
rezonanta mag este o metoda de analiza total nenociva, in schimb despre tomografie nu sunt asa sigura.
daca ai nelamuriri in privinta metodei de investigatie folosind rezonanta mag poti sa ma intrebi pentru ca eu lucrez in cercetare in domeniu si pot sa ti dau destul de multe detalii. -
buna,am diagnostic de exostoza frontala(un mic cucui pe frunte in partea stanga)si mi s-a recomandat un rmn pt al tine in observatie sa vedem daca mai creste sau nu,am 4 dinti de portelan si cred ca in interior am structura metalica,se poate efectua acest rmn in cazul in care am aceasta strcrura metalica?recunosc cs dupa ce-am citit cateva raspunsuri pe-aici imi este cam frica de rmn
)