Donarea de sange e periculoasa?

•  
    • 138 mesaje
    2 Nov 2004, 15:10
    0 0
    Dragelor,

Ajutati-ma, va rog cu un sfat.
    As vrea sa donez sange, dar mi-e frica de efecte. Mai precis, mi-e teama ca, dupa ce imi iau atata sange, o sa fiu foarte slabita si o sa-mi revin greu. Am un serviciu foarte solicitant si nu-i permit sa dorm pe mine sau sa lesin la birou
    Precizez ca mi-am facut de curand niste analize generale si nu sunt anemica.
    Daca cineva stie mai multe despre asta, va rog luminati-ma si pe mine!
    Va multumesc mult.
  •  
    • 1131 mesaje
    2 Nov 2004, 15:44
    0 0
    Eu personal nu am mai donat, dar am dscutat cu altii care au facut-o si sa stii ca inainte ti se fac mai multe analize, esti consultata pentru a se afla daca nu prezinti risc pentru cei carora le vei dona precum si daca nu este evntual riscant pentru sanatatea ta sa faci acest lucru. Cat despre donare insine, dupa cate stiu, totul se face cu consumabile de unica folosinta, deci nu exista riscul infectarii. frumos din partea ta sa faci acest lucru.

In urma cu mai bine de o luna am vrut si eu sa donez pentru iubitul meu care era bolnav la acea vreme, dar mi s-a spus ca sunt prea slaba pentru acest lucru si ar fi prea riscant pentru mine pentru ca e vorba de cca. 500ml sange.
  •  
    • 138 mesaje
    2 Nov 2004, 16:54
    0 0
    Multumesc mult de raspuns.
    Spune-mi te rog, unde trebuie sa merg ca sa mi se faca acest consult etc? Am cautat pe internet si nu am gasit.
    Dar sa stii ca m-ai pus pe ganduri pentru ca si eu sunt cam slaba s-ar putea sa mi se spuna acelasi lucru...
    Dar, oricum, macar sa incerc!
    Merci mult
  •  
    • 66 mesaje
    8 Nov 2004, 18:54
    0 0
    Si eu as vrea sa donez dar am auzit ca trebuie sa ai minim 50 kg.E adevarat?
  •  
    • 1377 mesaje
    8 Nov 2004, 20:02
    0 0
    cel mai bine este sa mergeti la un consult, si dupa ce vi se vor face analizele de rigoare, vi se va spune daca puteti dona sau nu.
    nu va descurajati dupa ce auziti. iar daca mergeti cu stindardul sus si vreti sa donati, dar nu va fi bine pentru voi, stati linistite ca nu vi se va lua sange atunci.
    oricum, cel mai bine e sa va luati inima in dinti si sa o faceti macar o data, in cazul in care sunteti acceptate - si veti vedea atunci daca faceti fata sau nu.
    oricum vi se va acorda atentie dupa donare

la noi in familie aproape toata lumea doneaza (nu este vorba de recompense ci de ajutorul pe care poti sa il dai cuiva aflat in suferinta, iar in cazul unor persoane cu sangele mai `gros`, este binevenit acest lucru si pentu confortul propriu - de exemplu, mama mea se simte excelent dupa ce doneaza!)
  •  
    • 50 mesaje
    9 Nov 2004, 16:47
    0 0
    Haideti sa va spun cum e cu donatul de sange, pentru ca eu am vrut sa donez si m-am interesat.Daca ati avut cumva hepatita, nu conteaza cand si de care, nu ai voie sa donezi.La fel, daca ai sau ai avut vreodata boli de plamani de oricare fel,boli cronice de stomac, diabet, sau probleme cu tensiunea.Te duci la institutul de hematologie de la Victoriei, iti fac ei o gramada de teste si iti spun daca esti apt sa donezi sau nu.De asemenea, trebuie sa fii mai zdravana ca sa nu iti vina rau dupa ce ti se ia sange, adica sa ai peste 55 de kg minim.
    Sunt si tot felul de beneficiirimesti abonamente reduse, bonuri de masa de 300.000 si 500.000 o data la 5 donari, mi se pare.
    Daca mai vrei informatii in acest sens, suna la institutul de hematologie si iti spun ei, sunt foarte amabili.
    Succes!
  •  
    • 12 mesaje
    28 Nov 2004, 02:56
    0 0
    Eu donez de cand am implinit 18 ani(ma face sa ma simt tare bine ...sufleteste). Este adevarat ca persoanele cu tendinta de anemiere(cum este cazul meu) au stari de slabiciune destul de suparatoare cateva zile dupa. Dar altele (si aici o sa-l dau ca exemplu pe sotul meu) nu se resimt in nici un fel in urma donarii. In alta ordine de idei, eu stiu ca tb. sa cantaresti cel putin 55-56kg ca sa fii considerat apt pt. donare, sa nu ai boli transmisibile prin intermediul sangelui, sa nu ai probleme cu nr. de hematii(nivelul hemoglobinei), etc.
    Monika, daca te hotaresti sa donezi,felicitari! Sa stii ca nu este asa rau cum ar putea parea. Conteaza foarte mult si cum esti tratat in institutia in care mergi sa donezi. Eu ma simt bine la Spitalul Fundeni unde sunt niste asistente superdragute si unde nu trebuie sa treci prin atat de multe etape si sa pierzi atata timp cum mi s-a intamplat la Institutul de Hematologie de pe str. Dr. Felix. Succes!
  •  
    • 765 mesaje
    28 Nov 2004, 20:24
    0 0
    Gargaritaro, nu pot sa nu-ti transmit felicitari dar si multumiri pentru ceea ce ai facut si faci.
    Te admir si-ti doresc tot binele din lume.
  •  
    • 1 mesaje
    5 Feb 2006, 04:35
    0 0
    Ma numesc DAvid Romulus....si caut sa donez un plaman!!ptr un copil bolnav,,,1000E dak cineva doreste sa ia legatura la nr de tel.0724862029
  •  
    • 158 mesaje
    5 Feb 2006, 15:44
    0 0
    Si eu donez sange si nu ma sint rau dupa.Dupa prima donare,cand am iesit din institut,chiar am alergat dupa ratb,ca ma grabeam
    Greutatea minima la femei e de 58 de kg.Eu aveam 60 prima oara.Acum am 55 si cam stramba din nas si imi spun ca data viitoare sa vin cu mai multe kg. Si trebyuie neaparat sa ai hemoglobina peste 12,6.
  •  
    • 15 mesaje
    6 Feb 2006, 10:39
    0 0
    Buna, si eu am donat, am o grupa rara si m-am gandit sa donez benevol...
    Cum spunea o eva, trebuie sa ai 58 kg, eu aveam 54, m-au acceptat pana la urma. Am mai donat o data cu 52 kg, a semnat un doctor pentru mine. Nu am patit nimic.
    Trebuie sa mananci bine in ziua aia, nu e ca la analize. Si dupa aia sa bei multe lichide si sa mananci sfecla. Personal nu am simtit nimic dupa, doar am dormit cam mult, insa stare generala ok. Succes!