Enterocolita

•  
    • 165 mesaje
    1 Nov 2004, 16:03
    0 0
    Silvanita ,am si eu o rugaminte la tine!!!daca vrei sa-mi raspunzi! In cate zile te vindeci de boala asta?Medicamentele indicate de medic iti dasu stare de somnolenta? Mersi si pupici.
  •  
    • 1101 mesaje
    2 Nov 2004, 12:50
    0 0
    nu-s silvanita,da'am avut si eu enterocolita acum o o luna-doua.

a durat vreo saptamana pana m-am pus pe picioare si intradevar unul din medicamente imi dadea stari de somnolenta. am tinut regimul aliomentar vreo 10 zile, chia dc ma simteam bine, ca sa fiu sigura...

sanatate multa!!
  •  
    • 165 mesaje
    2 Nov 2004, 14:17
    0 0
    Draga mea, mersi frumos. A avut fiica mea, dar i-a trecut. Binenteles ca va tine regimul adecvat inca cateva zile. M-am speriat ingrozitor.
    Mersi si numai bine.
  •  
    • 1105 mesaje
    2 Nov 2004, 14:26
    0 0
    Intr-adevar, asa este. Enterocolita este o inflamatie acuta a intestinului subtire( si gros)cu manifestari f. "zgomotoase "si neplacute. Cauzele principale sunt bacteriile( uneori virusuri), in principal din alimentele pe care le mincam. Ca sa te vindeci trebuie sa tii regim strict cam 2 saptamini, bolnavul trebuie si sedat ( linistit ) un pic, pt. ca manifestarile bolii sunt stresante prin ele insele, sa zic asa...deci intr-un tratament complet apar si medicamente care dau somnolenta. Daca mi-ai scrie ce medicamente a luat fetita ta, ti-as spune exact care din ele a "linistit-o".
    Nu te speria , este o boala comuna la copii,dar trebuie sa iei masuri pt. viitor.Miinile spalate de cite ori vine de undeva, legume-fructe f. curate, ATENTIE LA CE MANINCA( agentul cauzal de acolo vine!!!)Mai putina inghetata, sucuri preparate ad-hoc prin piete, etc. ( toate porcariile astea colorate la care, din pacate, copiii nostri sunt asa de receptivi...)
    Sanatate multa!!!
  •  
    • 165 mesaje
    2 Nov 2004, 18:20
    0 0
    Silvanita ti-am citit mesajul cu mare placere. Iti multumesc. Fetita mea care are 16 ani, a mancat oua prajite si o savarina. De la oua nu cred, ptr. ca mama (ea le-a facut) este mai mult decat atenta. Este exagerata in curatenie si cu termenul de valabilitate al alimentelor. Gateste in fiecare zi si totul proaspat.Dar...
    Doctora i-a prescris ercefuril, no-spa,smecta,imodium, ceai de menta si inca ceva dar nu mai stiu cum se numeste.Pentru febra nurofen si algocalmin.
    Silvanita,fiica mea are voie sa manance mere copte sau banane coapte in zilele acestea de regim? Si cu ce sa incep dupa ce ii termin regimul? Cartofi? salate? fructe? Banuiesc ca toate treptat nu? Deocamdata la scoala i-am dat grisine si ceai.Sunt suficiente cinci zile de regim? Doctora asa ne-a spus.
    Mersi frumos si te astept cu un mesaj nou.
  •  
    • 1105 mesaje
    3 Nov 2004, 15:22
    0 0
    Crpist draga, sa stii ca tratamentul dat este f.bun si complex. Somnolenta a fost data de Imodium, care este un derivat de morfina(!!!).Da, morfina are , printre efectele arhicunoscute , si efect antidiareic, chiar constipant.
    Deci, asta este, nu-i mai da Imodium DACA vezi ca diareea a trecut, sau macar s-a mai linistit. Oricum, Smecta poate tine loc cu succes Imodiumului.
    Acest medicament se da in diareile acute, de necontrolat. Sper ca voi a-ti trecut de faza asta..
    Cauza a fost savarina, probabil.Prajiturile din cofetarii sunt ingrozitoare,cremele se fac din prafuri , care stau in niste recipiente prin pivnite( Intimplator am vazut cum se face un tort, cica,"Diplomat" ).Este f. usor sa se infesteze cu ceva.Eu oricum nu mai dau dulciuri de cofetarie copiilor mei, le fac totul acasa, cind am timp.
    Regimul alimentar trebuie sa fie de "crutare "cam 2-3 saptamini.Adica:tot ce se digera usor si nu este iritant pt. tubul digestiv:
    cartofi fierti sau copti cu unt,brinza de vaci( fara smintina), mere coapte sau banane( chiar crude ), orez, orez, orez...morcovi fierti, supe de legume sau de pui slabe..CAM CA LA UN BEBE DE 1 AN!!!!SE poate carne fiarta de pui.
    NU:legume crude ( !!!!!),carne de porc, ciorbe acre, lapte, lapte batut.
    Argila face f. bine in aceste cazuri..si dupa 2-3 saptamini, niste vitamine B care sa ajute la repopularea intestinului cu flora normala bacteriana ,care a fost distrusa de antibioticul care l-a primit acum.
    Sanatate!!
  •  
    • 165 mesaje
    3 Nov 2004, 18:06
    0 0
    Silvanita iti multumesc tare mult. Am trecut de toate fazele. Fiica mea si-a revenit. Acum am inteles de ce ii era somn!!!! Tine regim in continuare.Am sa procedez exact cum mi-ai spus. Sa ne auzim cu bine si inca odata, multumesc.