analize TGP si TGO....
-
0 0Buna,
am si eu o nelamurire...mi-am facut analizele de sange iar cea referitoare la TGP este anormala, adica are valoare 48 iar la limite scria ca trebuie sa fie mai mica de 31 .Voi stiti exact ce inseamna asta? stiu ca e legat de ficat dar...nu stiu de ce sa ma feresc.Doctorul zice sa nu-mi fac inca probleme...dar totusi...imi dati un sfat?
-
Buna,
Dupa cum stiu eu aceste analize sunt strins legate de activitatea ficatului - se mai numesc si transaminaze si arata cit de bine functioneaza ficatul. Nu trebuie sa te sperii dar cred ca trebuie sa ai grija cu grasimile si "E"-urile pe care le maninci. Eu nu sunt doctor dar stiu din experienta proprie. Maninca mai multe fructe si legume.
Toate cele bune, Larami -
Buna,
Dupa cum stiu eu aceste analize sunt strins legate de activitatea ficatului - se mai numesc si transaminaze si arata cit de bine functioneaza ficatul. Nu trebuie sa te sperii dar cred ca trebuie sa ai grija cu grasimile si "E"-urile pe care le maninci. Eu nu sunt doctor dar stiu din experienta proprie. Maninca mai multe fructe si legume.
Toate cele bune, Larami -
Buna,
Cu siguranta nu poate fi ceva serios,dar ti-as recomanda sa iti verifici antigenul pentru hepatita tip B eu am avut o surpriza:testul a fost pozitiv!Ia masuri cat mai poti si vaccineaza-te!Este uimitor cati oameni sunt purtatori si nu stiu.Multumim Sistemului Sanitar romanesc!
Multa sanatate!Nela
PS :analizele mele au fost intotdeauna foarte bune pentru ca sunt consumator Herbalife.Din curiozitate:http://www.consultantnutritie.ro/nela_lupu.html -
Laura, GPT-este o enzima care reflecta activitatea ficatului, intr-adevar.
Faptul ca este crescuta demonstreaza o sensibilitate hepatica care poate fi din multe cauze.Nu este atit de grav, pt. ca tu esti oarecum aproape de limita superioara.Te sfatuiesc sa o repeti dupa 2-3 saptamini, timp in care sa maninci mai usor si mai sanatos ( fara grasimi animale,carne de porc,alcool, prajeli si afumaturi)
Si schimba laboratorul unde ti-ai facut analiza ...F. des se greseste!
Sanatate!! -
BINGO!!!!!!Vezi ca esti fata desteapta???
Anticonceptionalele se detoxifica in ficat de un sistem de enzime f.f.f speciale, enzime care obosesc si ele, la un moment dat. Ia fa o pauza de 3-4 luni, sa vezi ce se intimpla!Ai insa grija, sa nu "iasa"pauza cu ..ochi!!
Bafta!Daca maninci asa cum spui, alta cauza n-ar ( prea )putea fi..doar o hepatita asimptomatica, usoara...in fine, n-are rost sa intram in amanunte.Intrerupe anticonceptionalele si repeta analiza....parerea mea..
Discuta si cu medicul tau..Oricum, o pauza la pilule se face cam o luna-doua la sase.Noroc!!