rezultat analize
-
27 Oct 2004, 12:190 0Am facut recent niste analize, am primit rezultatul, dar din pacate mie nu imi spune prea multe. Sunt nerabdatoare sa aflu ce inseamna si pana am sa ajung la medic cu ele mai dureaza. Poate voi va pricepeti mai bine:
Ex. coproparazitologic: rare chisturi de lamblii.
Fibrinogen 396 mg/dl.
Multumesc anticipat! -
27 Oct 2004, 18:31Rare chisturi de lamblii-insemna ca ai parazitoza numita GIARDIOZA, adica intestinul tau este parazitat de giardia lamblia,un parazit destul de comun.Se face tratment cu albendazol 5 zile, dupa care vei reface analizele. Nu este nimic grav!!
Fibrinogenul este o proteina secretata de ficat care asigura coagularea normala a singelui, impreuna cu inca citeva alte proteine.
Deci asigura formarea cheagului care opreste curgerea singelui.
Valori normale 200-400 mg/dl.
Deci stai bine cu coagularea singelui.
Nu te ingrijora cu giardiaza, la noi, in zona Muresului, din cauza apei,( cica) 30% din populatie are aceasta infectie de care uneori, nici nu stii.
Sanatate!!! -
1 Nov 2004, 15:18revin cu alte rezultate. Avand dureri in partea dreapta, am fost trimisa sa imi fac analizele de urina, suspecta fiind de o infectie urinara. Rezultatele au aratat insa altceva: toate mi-au iesit negative in afar de corpii cetonici si UBG-ul.
D-na doctor de la laborator mi-a indicat sa merg la medicul de familie pentru ca aceste rezultate pot indica afectiuni hepatice sau diabet.
M-am cam speriat, la medicul de familie abia mierucir am sa pot merge, dar pana atunci poate cineva dintre voi poate sa imi spuna mai multe. -
1 Nov 2004, 15:50Prezenta corpilor cetonici in urina indica existenta uneia din urmatoarele cauze:
-cura de slabire, anorexie, etc. adica APORT INSUFICIENT DE GLUCOZA
-diabet, dar numai daca se asociaza cu existenta glucozuriei, adica glucoza in urina.
Urobilinogenul urinar este in mod normal mai mic ca 1 mg/dl.Daca pare pozitiv, atunci ne orienteaza spre o afectiune hepatica( hepatita, ciroza, etc)
Sanatate si du-te neaparat la medic!