ati patit asa ceva?ma ajuta cineva?

•  
    • 49 mesaje
    21 Aug 2010, 16:24
    1 0
    Buna Evelor!ma numesc Diana si am 21 de ani.am si eu o problema si as vrea sa aud si parerile voastre,poate vi s-a intamplat si voua.de 3 zile observ pe lenjerie o secretie de culoare roz-maroniu,in cantitati destul de mici.imi este foarte teama pentru ca am citit pe net ca se pot datora sarcinii,infectiilor etc.eu nu am mancarimi,usturimi sau altceva,doar din cand in cand simt dureri in partea de jjos ca cele menstruale,desi menstruatia trebuie sa vina peste 1 sapt si jumatate.joi,pe 19 august am avut contact sexual cu prietenul meu,fara prezervativ dar nu a ejaculat,a iesit cu mult inainte de a ejacula.de obicei folosim prezervativ chiar daca iau si anticonceptionale dar joi nu am mai pus.in rest,lunile trecute am folosit mereu prezervativ.o sa merg si la un ginecolog cand o sa am bani,nici nu stiu cat m-ar costa un control,dar as vrea mai intai parerile voastre....imi este foarte frica,va spun sincer...
  •  
    • 7 mesaje
    21 Aug 2010, 20:53
    0 0
    Cred ca esti racita nu cred ca ai avea o sarcina nedorita pwwwwwwwwwwwwwwwwwwwpppp paaa
  •  
    • 1899 mesaje
    21 Aug 2010, 22:45
    0 0
    Diana, dacă iei pastile şi le iei corect, nu ai de ce să te temi de o sarcină. Bravo vouă că sunteţi aşa de precauţi încât folosiţi şi prezervativ pentru siguranţă.

Cât despre simptomele tale, iar nu cred că este motiv de îngrijorare. Citeşte pe net despre spotting. Se întâmplă uneori să existe mici scurgeri între perioadele de menstruaţie, atunci când iei pastile. Scrie chiar şi pe prospectul de anticoncepţionale. E de speriat dacă sângerarea e abundentă sau perioadă mai lungă.

Eu zic că eşti bine, dar pentru siguranţa şi liniştea ta, poţi să ai în vedere în viitor şi un control ginecologic.

Ps. Dacă nu ai mai fost niciodată şi ai o viaţă sexuală activă, e bine să-ţi faci analizele de secreţie la ginecolog. Caută cabinetul de planificare familială din policlinica de stat din oraşul tău, sunt preţuri cu 30% mai ieftine la pastile, şi poate fac şi examinare ginecologică gratuită.
  •  
    • 49 mesaje
    22 Aug 2010, 01:07
    0 0
    da,pilulele de la planning le iau si o sa merg luni sa fac un control.vreau sa fiu sigura...despre spotting stiu cat de cat,am auzit,dar credeam ca apare in primele luni de pilule.eu iau de 2 ani antibebe.mi-e frica pentru ca mi se pare suspect sa apara acele secretii imediat dupa contactul ala sexual.nu zic ca iubitul meu are vreo boala sau altceva pt ca se simte ok,nu are simptome,mancarimi etc.plus ca atunci cand am facut noi 2 dragoste prima data,a fost primul contact sexual pt ambii.sa speram ca e totul bine.
    da,e mai bine sa fim precauti,chiar nu ne dorim un copil de acum,e prea devreme pt noi.va multumesc pt raspunsuri:*:*:*
  •  
    • 470 mesaje
    23 Aug 2010, 14:11
    0 0
    chiar daca nu pot sa-ti raspund la intrebare, tin sa iti spun ca apreciez modul in care ai pus problema. se vede ca te-ai informat inainte de a-ti incepe viata sexuala, ca nu esti genul de persoana care are un contact sexual si apoi scrie aici daca e insarcinata, fara sa stie nimic despre metodele contraceptive.
    Despre folosirea anticonceptionale + prezervativ, e intr-adevar cea mai indicata metoda, si ti-o recomand mai departe. pot sa spun ca si eu cu prietenul meu tot asa procedam, si asa pot sa stau linistita ca nu o sa apara un bebe neprevazut, pentru ca vrem sa ne bucuram de momentul cand va veni, nu sa ne gandim ce ar fi fost daca...
    ideea mea era ca... ar trebui sa fii un exemplu pentru toate fetele care scriu aici sa intrebe daca sunt insarcinate.
    tine-o tot asa! si... sa ai un bebe atunci cand iti doresti si sa va bucurati de el
  •  
    • 49 mesaje
    23 Aug 2010, 18:16
    0 0
    da,si mie mi se pare cea mai buna alegere antibebe+prezervativ desi cine ma mai aude despre asta vorbind se mira si imi zice ca sunt un pic disperata.dar nu,nu sunt,stiu sigur.multumesc foarte mult pentru aprecieri :*:*:*><
    am fost azi dimi la control dar nu am gasit-o pe dna dr.maine ma duc sa mai incerc o data.intre timp,sunt tot mai abundente acele secretii... si mi-e foarte teama de ce ar putea sa fie...
  •  
    • 49 mesaje
    25 Aug 2010, 01:01
    0 0
    am facut controlul si slava Domnului nu e nimic grav.problema a aparut din cauza contraceptivelor si din cauza unei raceli.ma bucur foarte mult ca am scapat cu bine trebuie sa iau niste pastilute si niste picaturi si sa fac o pauza de o luna 2 de pilule. va multumesc pentru sustinere:*:*:*:*
  •  
    • 53 mesaje
    25 Aug 2010, 15:14
    0 0
    serios ca trebuie sa ai un stol de pasarele ca sa iei antibb si sa folosesti si prezervativul...daca spuneai ca il folosesti in plus pentru a te apara de boli, da...dar nu de altele...pastilutele sunt f eficiente daca sunt luate corect
  •  
    • 49 mesaje
    25 Aug 2010, 17:04
    0 0
    prefer sa raman asa,cu stolul meu de pasarele decat sa pomenesc cu vreun copil de acum,ca o prietena de-ale mele,care desi a luat corect pastilutele,s-a intamplat nu stiu cum si a ramas.stiu,pare imposibil,dar s-a intamplat!desi au fost luate seara de seara la aceeasi ora,,si sunt sigura ca le-a luat corect pt ca locuiesc cu ea....nici medicul nu isi explica.ma rog,ce vreau sa spun e ca fiecare se protejeaza dupa cum vrea si doarme dupa cum isi asterne
  •  
    • 53 mesaje
    28 Aug 2010, 14:41
    0 0
    sigur happygirl... ai dreptate, nu te'am judecat doamne fereste...prietena ta (stiu la fel ca pare imposibil ) sigur nu a luat pastilutele cum trebuie..sau, le'a luat si intre timp a luat un antibiotic, sau altceva care a diminuat efectul pastilutei (si daca bei suc de grefe in fiecare zi diminueaza efectul stii?) cumva, nu a procedat ea bine..eu am luat de atatea ori antibb si nu am patit niciodata nimic... eu zic sa nu te mai privezi de placere si sa renunti la prezervativ (daca ai un parteneter stabil si ai incredere in el) :*
  •  
    • 49 mesaje
    28 Aug 2010, 17:42
    0 0
    da,stiam de treaba cu grepfrut-ul...nu e vb ca ma privez de placere.pur si simplu,in situatia in care sunt(vezi primul mesaj)mi-e teama sa nu fiu insarcinata.sa mai pun la socoteala ca azidimineata si aseara am avut niste greturi groaznice?si nu imi explic de ce?am facut control ginecologic,dna dr mi0a facut si un test de sarcina dar nu avea cum sa iasa sarcina atata timp cat atunci cand am facut controlul trecusera abia 3 sau 4 zile de la contact...spuneti voi,,,,ce e de facut?
    si da,am un partener foarte stabil!
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    29 Aug 2010, 20:24
    0 0
    E destul de probabil ca greturile sa fie cauzate de consumul de anticonceptionale. Sunt totusi 2 ani de cand le iei si probabil ca stii ca intre nenumaratele efecte negative pe care le au pe termen mediu si lung se numara si imbolnavirea ficatului. Stiu, ai doar 21 de ani, si la varsta aceasta sanatatea pare a fi un lucru foarte firesc. Organismul uman este insa extrem de fragil, iar granita dintre sanatate si boala e teribil de firava. Sfatul meu ca de la o prietena mai mare e sa incerci totusi sa renunti la anticonceptionale, esti oricum obisnuita cu prezervativul si nu ti-ar fi greu. Si un pic de abstinenta in perioada sigur fertila, nu e chiar asa de greu.
  •  
    • 49 mesaje
    1 Sep 2010, 00:17
    0 0
    nu chiar nu mi-e greu sa ma lipsesc de contact sexual in perioada fertila dar eu iau anticonceptionalele si pentru reglarea ciclului menstrual..care pana acum ar fi trebuit sa fie reglat...
    astept acum sa vad ce fac cu acea secretie...intre timp a venit si menstra.sa vedem cand o termina daca mai am acele sangerari.sper ca o sa dispara.
    ce nu imi explic este de ce,pe tamponul ob(nu vreau sa devin scarboasa dar poate aveti pareri)apare sange mai mult pe o parte?pe aceeasi parte mereu.e posibil sa fie o rana ceva?incerc sa nu ma panichez si sa nu gasesc tot felul de "rezolvari" dar ma sperie totusi
    continuu sa iau acele picaturi prescrise de dr ginceolog,Alchemilla,si ma mir ca nu au oprit menstra ca am citit ca au rolul de opri sangerarile.sper ca dupa menstra sa se opreasca(acea secretie a aparut pe 19 iar pe 28 am inceput sa am dureri menstruale si a venit menstra).daca nu se opresc clar consult iar medicul.devine incomod si stresant sa am sangerarile alea atata timp,desi medicul a zis ca e de la antibebe si din cauza ca nu am facut pauza pana acum decat o data.
  •  
    • 470 mesaje
    1 Sep 2010, 12:33
    0 0
    Chiar nu pot sa inteleg nimic! Adica atunci cand vine cineva care e speriata de o sarcina, toata lumea sare sa ii spuna ca exista metode de contraceptie si asa...
    Acuma vine cineva care se protejeaza in varianta mentionata de medici ca fiind ideala, si se spune ca se protejeaza prea bine
    Tocmai din cauza ca anticonceptionalele pot fi afectate si de lucrurile pe care le mancam (sucul de gref e cel mai cunoscut ca scazand efectul anticonceptionalelor), e foarte bine folosirea unei protectii suplimentare.
    Eu consider a fi de apreciat si reactia prietenului tau, care e de acord cu situatia asta.
    Eu sincer te apreciez, partial sunt in aceeasi situatie (iau anticonceptionale doar ca tratament pentru o alta afectiune), dar nu am renuntat la prezervativ.
  •  
    • 540 mesaje
    1 Sep 2010, 14:19
    0 0
    Pot fi mai multe cauze:
    - pilula nu mai e potrivita (e nevoie de una cu o cantitate mai mare de hormoni)
    - o inflamatie
    - o rana pe col
    - un polip (in interiorul uterului)

Indiferent care e cauza, e nevoie de o vizita la medic, macar pentru o ecografie intravaginala. Fiecare din cele de mai sus se poate agrava.
  •  
    • 49 mesaje
    1 Sep 2010, 16:03
    0 0
    hmm...si daca pilula nu ar mai fi potrivita ar insemna ca nu si-a mai facut efectul,asa-i? nu a mai fost eficienta