ulcer
-
25 Oct 2004, 15:380 0Buna,
Fetelor aveti idee care este regimul care trebuie urmat in caz de ulcer? -
25 Oct 2004, 21:39Pai regimul e destul de strict. Eu am avut un inceput de ulcer gastric de care vad ca am reusit sa scao. Acum am doar o gastro-bulbita. Ce pot sa ti spun eu: trebuie evitate mancarurile picante, muraturile, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, hreanul, borsurile f acre, bauturile acidulate si inca multe altele. Prima data cand am citi ce nu e voie sa mananci m am speriat, mai ales ca sunt o gurmanda. Trebuie sa vezi ce nu ti prieste tie, ce ti face rau si acele mancaruri sa le eviti. Eu de exemplu nu mananc usturoi, ca nu mi face bine, dar cu ceapa nu am probleme. Bineinteles de evitat cafeaua si tutunul. Cafea chiar nu prea pot bea.
E f important sa mananci mai degraba des cate putin, decar rar si mult. Trebuie sa rontai la cteva ore cate ceva uscat, care sa opreasca acidul gastric sa ti roada mucoasa stomacala.
Cam asta e in mare. Daca te mai pot ajuta cu ceva, scrie mi. -
26 Oct 2004, 18:33incearca sa faci o cura cu suc de varza ... sau suc de cartof...Au dat rezultate foarte bune. Adjuvant poate fi si sucul de morcov
.... si incearca sa nu mananci in conditii de stress sau enervata ... uneori asta este cauza. (Banuiesc ca ti-ai facut analize pentru Heliobacter pilori. E o bacterie care cauzeaza ulcer.)
Sanatate multa!