cuptoarele cu microunde un pericol?

•  
    • 53 mesaje
    23 Oct 2004, 11:26
    0 0
    Ma gandeam ca poate unele dintre voi au rude sau cunostinte in Rusia sau poate au fost ele insle pe-acolo si au aflat cum sta treaba cu microundele astea. Este adevarat ca a fost interzisa comercializarea cuptoarelor cu microunde in URSS inca din 1976 ca reprezentand un hazard pentru sanatate(nu atat prin emisiile din timpul functionarii, cat mai ales prin modificarile pe care le induc in alimentele preparate astfel)?

Intentionam sa imi cumpar un astfel de cuptor, la insistentele sotului si ale fiicei mele, dar am zis ca mai intai ar fi bine sa ma informez pe net sa vad si eu "cu ce se mananca"... Si mi s-a facut pielea de gaina cand am citit.
  •  
    • 118 mesaje
    24 Oct 2004, 05:42
    0 0
    Salut.
    Da cuptoarele cu microunde sunt foarte rele...numai lacomia oamenilor si pofta de profit le tine pe piata..ar trebuii aruncate toate...
    Au fost inventate de nazisti in al doilea razboi mondial cand s-au dus sa invadeze Rusia...isi incalzeau soldatii mancarea. Dupa razboi nemtii le-au scos pe piata in ciuda testelor care aratau ca mancarea preparata in ele e modificata, toxica. Rusii au facut si ei teste si le-au interzis in tara lor...mai destepti ...hehe
    Daca hranesti un puiut de pisica cu lapte incalzit la microunde in o saptamana moare...trageti si voi concluzia...
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Oct 2004, 16:39
    0 0
    Vin si eu cu o informatie referitoare la subiect.
    Probabil ati auzit si voi despre sotii Kirlian (rusi), cei care au reusit sa evidentieze, printre altele, biocampul organismelor vii.
    Am citit mai demult ca niste cercetatori au folosit metoda Kirlian, fotografiind alimentele inainte si dupa prepararea lor in cuptorul cu microunde.
    S-a constatat ca, dupa expunerea la microunde, alimentele sunt complet moarte, biocampul (adica haloul lor) disparand cu desavarsire.

Rusii au fost dintotdeauna interesati de acest gen de cercetari, care nu se fac in laboratoarele din garaj ale unor excentrici, ci in marile institute de stat. Prin urmare, sunt convinsa ca, daca au hotarat interzicerea comercializarii cuptoarelor cu microunde, au facut-o bazandu-se pe rezultatele unor teste amanuntite care includ si metode la care cercetatorii din alte tari nici nu s-ar fi gandit.
  •  
    • 161 mesaje
    26 Oct 2004, 19:58
    0 0
    Uf, nici nu vreau sa ma gandesc, eu i-am incalzit toata mancarea copilului, inclusiv laptele la microunde, o mie de draci, azi l-am scos din priza!!!!!!
  •  
    • 5 mesaje
    26 Oct 2004, 20:47
    0 0
    In occident exista o adevarata cultura a utilizarii cuptoarelor cu microunde, ceea ce la noi este inca departe de a patrunde.
    Inca din anii ’80 a existat un real curent de educare in scopul folosirii acestora strict in cazul incalzirii alimentelor, si niciodata la prepararii alimentelor brute (crude)
    Deci, se pot introduce alimente deja prelucrate termic (copate traditional, prajite, fripte) spre incalzire, dar nu alimente crude (carne prosapata pt copt in cuptor, spre ex).
    Daca se poate evita si incalzirea, ar fi ideal...adica de loc. Si la ei vanzarile au fost afectate o data cu descoperirile stiintifice, dar cum traim in secolul vitezei, secundele castigate prin prepararea rapida scuza istoricul neclar al afectelor asupra sanatatii
    Occidentalii nu introduc nici macar o ciuperca cruda spre prajire, se limiteaza strict la functia de incalzire
    La noi este inca un simbol al prosperitatii sa etalezi in bucatarie asa ceva, departe inca de noi si cum sa-l folosim sanatos (sau mai bine de loc)
  •  
    • 1026 mesaje
    26 Oct 2004, 22:03
    0 0
    Ok, deci sa inteleg ca totusi nu e asa nociv sa incalzesc ceva?
    Noi avem niste prieteni care incalzesc laptele copilului la microunde de fiecare data cand au nevoie!! Si de 3-4 ori pe zi.

Eu o sa incerc sa nu il mai folosesc deloc! Nu stiam ca e asa rau...Bine ca am citit ce ati mai scris voi. Auzisem eu ceva dar pareau povesti si atat.
  •  
    • 53 mesaje
    29 Oct 2004, 00:04
    0 0
    Stiu ca e trist sa afli dupa ce ai cumparat ceva ca produsul respectiv este daunator...
    Eu zic sarumana fetelor care au raspuns si asa m-am convins si eu ca nu e bine sa imi cumpar cuptor.
    Iar fetele care inca il mai folosesc la incalzit laptic pentru bebe, sa n-o mai faca. Sa va spun cate ceva (dar mai detaliat cititi singure pe net la http://www.mercola.com/2003/nov/5/microwave_food.html)un caz in care o sora medicala a incalzit sangele ce trebuia transfuzat unei paciente in Oklahoma (acesta trebuie adus la temperatura corpului inainte de transfuzie) la cuptorul cu microunde, iar pacienta a decedat pentru ca a fost alterata compozitia sangelui.
    Bineinteles ca a urmat un proces impotriva spitalului in 1991. Medicii evitau utilizarea microundelor pentru incalzit sangele, dar asistenta aceea nu a stiut.
    Va dati seama ca si o simpla incalzire altereaza continutul alimentelor...
    Cred ca singurul guvern cu adevarat responsabil in aceasta privinta e cel sovietic; Interesele si sanatatea noastra, cine sa le apere, daca nu noi insine?
  •  
    • 33 mesaje
    5 Nov 2004, 11:08
    0 0
    O colega a vazut pe Discovery un reportaj cu privire la aceste cuptoare. Cica e un mit ca sunt daunatoare. Ca se pot folosi fara griji.
    Eu una nu mai stiu ca sa cred!