Diagnostic diabet?

•  
    • 262 mesaje
    9 Aug 2010, 20:39
    0 0
    Am 44 de ani, 1.67/93 kg.
    Anul trecut am inceput sa caut cauzele pentru care am luat brusc in greutate in decursul anilor dar mai ales dupa 40. Stiu,am trecut prin momente de stess, plins de credeam sa se prabuseste pamantul sub mine,m-am consumat enorm pentru lucruri ce nu s-au meritat.

Vara trecuta am facut testul de toleranta la glucoza la o ora glicemia depasise limita maxima (226) si medicul respectiv mi-a spus: DIABET. Mi-a dat tratament cu metformin dar nu am luat, am spus ca vreau sa incerc cu regim. N-am slabit deloc. In toamna am facut testul din nou si toate valorile erau normale, chiar daca spre maximum.

Saptamana trecuta am facut testul de toleranta la glucoza: prima valoare din deget 95 (m-am bucurat) ca apoi la o ora 235 si la doua 218. Cand am facut testul eram si sub tratament usor cu un betablocant, doza f. mica. Deci iarasi am primit vestea trista ca am diabet.
    Nu inteleg, poti avea o glicemie normala la inceput si apoi sa creasca atat de mult? ! Se pot "gresi" aceste analize? Inca mai sper...
  •  
    • 1336 mesaje
    10 Aug 2010, 13:41
    0 0
    Buna ziua.Eu va recomand sa vorbiti cu un medic despre aceste analize,eventual sa le repetati la alt centru medical.Puteti sa cereti sfatul unui doctor din FORMULA AS(acolo veti gasi nenumarate remedii in caz ca suferiti de aceasta afectiune).Multa sanatate va doresc!si credinta in dumnezeu
  •  
    • 9724 mesaje
    10 Aug 2010, 14:33
    0 0
    Ilyinca, depinde de momentul in care ai facut testul.De exemplu, daca mananci o farfurie de paste si faci imediat testul, valorile pot fi normale, ca apoi in jumatate de ora sa urce la nori si sa scada dupa o alta jumatate de ora.
    Metforminul trebuie sa-l iei , daca ai fost diagnosticata, apoi trebuie avut grija cu regimul si e recomandat sa faci miscare.
    Si se poate trai relativ normal cu diabet, sa stii.
    Totusi, ce tip de diabet e?
  •  
    • 262 mesaje
    10 Aug 2010, 17:02
    0 0
    Diana, deocamdata am mers la cabinetul medical de care apartin, avem acolo o d-na doctor tanara la diabet si boli de nutritie. E ordonata, vad ca am o fisa in care a notat mereu rezultatele analizelor, e minutioasa, mi-a dat explicatii si mi-a prescris un medicament: GLUCOPHAGE. Dar stii cum e, cand afli zici ca nu e adevarat, mai vrei o parere, un doctor, o analiza.
    Asta si incerc sa fac si daca al doilea set de analize vor spune acelasi lucru macar de-acum sa nu fie prea tarziu.

Samoa,am facut testul dimineata (8.30), nu am consumat nimic din seara zilei precedente. Intre probe nu am baut nimic, nici macar apa.
    Diabetul din cate inteleg este boala cronica, nu se va vindeca niciodata, incepe lupta sa-l tii sub control, plus ca afecteaza alte organe. E si vina mea, daca am stiut din faza de prediabet cum de am lasat lucrurile sa-mi scape?! E drept si acel prediabet cred ca il duceam dupa mine de multi ani.
    Maine dimineata merg din nou, am schimbat laboratorul si fac testul dar si hemoglobina glucozilata. Va mai scriu!