chlamydia
-
19 Oct 2004, 19:010 0Am fost depistata cu chlamydia si doctora mi-a dat tratament cu Sumamed, si mie si partenerului meu. E insa o problema. Partenerul meu urmeaza un tratament pentru pulpita alergica si doctorul lui i-a zis ca Sumamed-ul este foarte tare si nu poate sa-l faca concomitent cu tratamentul pe care il face acum. Asa ca eu am inceput tratamentul, iar el o sa-l faca abia dupa o luna. Problema e ca eu fac tratamentul scap de chlamydia, dar pot sa pot sa o iau de la el, facem dragoste numai cu prezervativ, e posibil sa fac din nou chlamydia si asa, daca el nu s-a tratat? Ajutati-ma ca nu stiu ce sa fac. Doctora mea e plecata din tara acum si nu am pe cine sa intreb. Multumesc mult de tot.
-
20 Oct 2004, 11:11Pai, e simplu. Incepi tratamentul pentru clamydia acum si faceti dragoste cu prezervativ timp de o luna pina cind prietenul tau va putea face si el tratamentul respectiv (cred ca va trebui sa folositi prezervativul si pe toata perioada cit va face el tratamentul cu Sumamed). Dar trebuie neaparat sa incepi tratamentul, nu e de joaca cu clamydia asta; in timp duce la sterilitate. Succes si multa sanatate!
-
20 Oct 2004, 13:49Pe timpul tratamentului nu se face sex, pt. ca se transmite prin fluide. Prezervativul te protejeaza intr-o mare masura, dar se transmite si prin sex oral, mangaieri (pe romaneste, pui mana (tu sau el)pe instrumentul lui, cat inca nu e imbracat, iei pe degete cateva picaturi, pe care le transferi, prin mangaieri la tine in zona genitala).
E greu, dar cel mai sigur, pana nu faceti amandoi tratamentul, nu mai aveti contact sexual de nici un fel.