colposcopie

•  
    • 15 mesaje
    2 Iul 2010, 09:28
    0 0
    buna, am nevoie de informatii despre procedura asta...este dureroasa?exista vreun risc?poate leza colul? ce intrumente sunt folosita?sunt sterile sau de unica folosita?daca o fac intr-un spital de stat exista posibilitatea sa iau ceva? sunt cam speriata din cauza problemelor de la spitalului cfr2
  •  
    • 425 mesaje
    2 Iul 2010, 09:53
    0 0
    nu vreau sa te mint, e dureroasa si, mai ales, neplacuta. Daca ai posibilitatea, fa-o la o clinica gen medlife si solicita anestezie.
  •  
    • 15 mesaje
    2 Iul 2010, 10:08
    0 0
    anestezie ptr colposcopie???
    oilie poate ai inteles gresit ca eu nu ma refer la operatia ptr cauterizarea raniilor de col, ci la procedura prin care se analizeaza colul ptr depistarea ranilor in cazul in care acestea exista...tu vb din experienta proprie?
  •  
    • 185 mesaje
    2 Iul 2010, 13:33
    0 0
    buna,
    Nu este dureroasa, ci doar neplacuta...o senzatie de usor disconfort respiri adanc si gata...
  •  
    • 417 mesaje
    2 Iul 2010, 22:27
    0 0
    nu doare mai mult decat un control ginecologic normal. adica aproape deloc.
    pur si simplu se uita cu un microscop si iti aplica unele substante (acid acetic si lugol) care evidentiaza una-alta pe acolo (celule anormale). in timpul investigatiei poti observa si tu pe un ecran colul, insa nu prea iti dai seama ce anume vezi. totul dureaza 10-15 minute (examinarea efectiva cu microscopul).
    oilie, decat sa dezinformezi, mai bine te abtii.
  •  
    • 15 mesaje
    8 Iul 2010, 23:14
    0 0
    merci ...m-am programat luna asta. dupa ce ma duc revin cu impresiile mele
  •  
    • 260 mesaje
    9 Iul 2010, 16:23
    0 0
    poti simti un usor disconfort, dar nicidecum nu se poate pune problema durerii.
  •  
    • 70 mesaje
    10 Iul 2010, 19:50
    0 0
    Buna, asa cum spun si celelalte eve, nu e dureroasa colposcopia, putin jenant si senzatie ciudata cand te da cu acele substante.
  •  
    • 189 mesaje
    28 Iul 2010, 15:45
    0 0
    myself, ce rezultate ai primit? Este totul OK, asa e? Sanatate !!!
  •  
    • 2 mesaje
    28 Iul 2010, 17:37
    0 0
    colposcopia este o metoda de investigare a leziunilor de col uterin; este la fel de "neplacuta" ca si un consult ginecologic cu valvele si dureaza aproximativ 5-15minute; se VIZUALIZEAZA colul in afara sangerarii menstruale si apoi se coloreaza cu niste substante. atat. nu este nevoie in niciun caz de anestezie.
  •  
    • 15 mesaje
    28 Iul 2010, 19:31
    0 0
    Gata, am rezolvat. A fost ok, nu e o analiza complicata si nici nu doare, doar un pic de disconfort. Multumesc!