dureri de stomac si ... o alergie

•  
    • 599 mesaje
    14 Oct 2004, 12:55
    0 0
    Am de cativa ani probleme cu stomacul. Am fost la medic de m-am saturat dar degeaba. Diagnosticul pus a fost de: Sindrom dispeptic (nu am gasit nimic despre acest sindrom) si aciditate mare.

Problema este ca daca nu mananc la timp sau ma grabesc sau sunt stresata am niste dureri infernale de stomac (crampe de nu pot sa stau in picioare), dureri care cedeaza relativ repede cu dicarbocalm. Problema mai urata este ca dupa fiecare astfel de criza de stomac ma umplu de bubite (un fel de alergie)care ma mananca ingrozitor.

Am fost si la dermatolog si mi-a dat sa iau tinctura de propolis inainte de fiecare masa cu 15 minute si tot felul de ceaiuri ca sa tratez intern problema. Medicul generalist mi-a dat sa iau Omeran. Dar degeaba. cata vreme iau pastilele nu am probleme (cu conditia sa mananc 3 mese pe zi cel putin, sa nu ma enervez de loc, etc) dar cum nu mai iau medicamente durerile urmate de bubite reapar.

va rog mult daca aveti vreo idee, daca stiti un dermatolog sau un medic bun, HELP!

Multumesc
  •  
    • 524 mesaje
    14 Oct 2004, 17:25
    0 0
    Ti-ai facut analiza de Helycobacter ?
    Este o bacterie ce-ti subtiaza peretele stomacului.
    Analiza se face din sange, costa cam 240.000- la Medicover de exemplu.
    Daca ai asa ceva, faci tratament o saptamana si scapi de dureri.
    Si eu am fost tratata luni de zile cu omeran, pt. aciditate si la fel, ma reapucau durerile cand terminam pastilele. Apoi am descoperit caa am aceasta bacterie si am scapat de chin.
  •  
    • 599 mesaje
    14 Oct 2004, 17:57
    0 0
    Toate analizele mi le-am facut pana acum la Medicover,dar se pare ca medicul meu nu a auzit de aceasta bacterie.

Stii cumva daca pot sa ma duc fara trimitere si sa cer sa mi se faca aceasta analiza?
  •  
    • 524 mesaje
    15 Oct 2004, 11:18
    0 0
    Bineinteles, mergi la Medicover si spui ca vrei o analiza pt. helycobacter. Iti recolteaza sange pe loc si ai rezultatul in 2-3 zile. Studiile de specialitate din ultimii ani au aratat ca din ce in ce mai mult, ulcerul si gastrita se datoreaza acestei bacterii, dar medicii nostri, traditionalisti (ca sa nu spun ca nu vor sa se informeze de fapt) refuza sa accepte acest lucru. Eu 2 luni de zile am fost indopata cu omeran sau ortanol si famotidina (cam asa ceva), de un enterolog de altfel foarte renumit. Timp in care mancam ca bebelusii si ma tavaleam pe jos de durere. La sfatul unor prieteni, am facut aceasta analiza si a iesit pozitiva. Tratamentul consta in antibiotic+ inhibator (omeran) - timp de o saptamana. Iti spun, mie mi-au trecut durerile instantaneu !!!! Dupa cateva luni, trebuie sa repeti analiza, ca sa vezi daca nu cumva a scapat vreo bacterie, pt. ca se refac daca nu le omori pe toate. E posibil sa mai repeti o data, de doua ori tratamentul, depinde de cat de mare e infectia.
    Helycobacter este o bacterie ce exista in jurul nostru, in apa, e transmisa de muste, cam toti o avem in stomac, dar in functie de imunitatea fiecaruia si de alte cauze, la unii se inmulteste si te duce la ulcer, la altii nu.
    Cauta pe google dupa helycobacter si o sa citesti mai multe.