Pentru Silvanita
-
0 0Draga Silvana,
Indraznesc sa te rog ceva, avind in vedere ca esti sefa unui laborator ( din cite am inteles ). Am o fata de 18 si am descoperit in urma unor analize ca are cortizolul de 2 ori mai mare decit valoarea maxima admisa. Intrebarea era urmatoarea: ca prim pas unde ma sfatuiesti sa merg cu ea, la un medic generalist sau la endocrinolog?
Multumesc mult. -
Ieri am lipsit si va scriu acum...daca aveti probleme de sanatate ma puteti intreba aici, sau pe mateisilvana@yahoo.com, anytime. Daca pot ,va ajut cu placere.
Aris, eu nu sunt din Bucuresti, dar stiu ca aveti endocrinologi buni la C.I. Parhon. O colega de-a mea si-a rezolvat o problema tare nasoala acolo...See you! -
Buna, Silvana!
O sa incerc sa-ti spun cat mai pe scurt probl mea aici. Poate se mai gaseste cineva in situatia mea si asa poti ajuta mai multe persoane in acelasi timp....
Am 28 ani si jum., mi-am inceput viata sexuala de la 20 de ani, nu am avut mari probleme cu ciclul niciodata (decat ca imi era f. rau cand imi venea!)si nici copii sau avorturi n-am avut. Anticonceptionale am inceput sa iau tot de atunci cu intreruperi, bineinteles, dar am luat mai mereu pana pe la 26 de ani si ceva. Mentionez ca am luat Rigevidon la recomandarea medicului ginecolog. Le luam mai mult sa nu ma doara burta cand imi venea ciclul si nu pentru protectie.
Anul asta, prin martie mai exact, deci cu o luna inainte de a implini 28 de ani, m-am trezit cu un nodul la sanul stang.Disperare mare, iti dai seama... Mi-am facut mamografie si din descrierea aceea rezulta ca am mastodinii intermitente la ambii sani, mi s-a spus sa nu-mi fac probleme si m-am dus la ginecolog.
Ginecologul mi-a spus ca am
-distrofie ovariana
-anexita cronica (parca)si
-sindrom premenstrual. Mi-a prescris Duphaston, Amoxicilina si cam atat. Mi-a spus sa fac sport, sa mananc supa de varza si sa nu fiu stresata.
Duphaston am luat trei luni la rand, amoxicilina am luat, supa de varza n-am suportat-o, sport n-am facut si stresata tot am fost fiindca am avut de dat un examen supergreu. Deci, dupa trei luni de luat Duphaston nodulul era tot acolo, bine mersi...
Cand m-am mai linistit am fost la un endocrinolog-senolog-ginecolog de la Parhon. Ma gandeam ca o sa-mi faca si mie niste investigatii, analize, ceva... Ei bine, nu.(in schimb, mi-a mai gasit un nodul la sanul drept!!!eu nu-l descoperisem, desi ma controlam in fiecare zi!)Mi-a spus sa-mi masez de trei ori pe zi nodulii cu Supliform si Retin -A. Ceea ce am facut dealtfel dar nu s-a vazut nici o ameliorare. Uitasem sa spun ca mi-a intezis sa mai iau Duphaston si sa stau la soare (asta se intampla prin august). Oricum, mi-a spus ca chestia asta eu o am de vreo 5 ani numai ca am avut niste noduli mai mici si nu se simteau la palpare...(daca stau sa ma gandesc chiar ca la un moment dat simteam eu ceva dubios la nivelul sanilor, nu ma dureau dar simteam o greutate).
Prin septembrie am mai fost la un ginecolog care m-a pus sa fac o ecografie endovaginala si o ecografie la sani... Le-am facut si pe astea, la ecogr endovag cica e aproape totul in regula (am anexita in continuare!) si mi-a spus la fel ca si primul ca am distrofie ovariana si la ecogr la sani...nu mi-a spus nimic, erau nodulii acolo, n-aveau nici o treaba....Mi-a prescris niste Paduden si Fenilbutazona supozitoare pe care tb sa le iau in timpul ciclului. Asta a fost tot tratamentul prescris!
In acest moment am o lehamite sa ma mai duc la medic...si nici nu stiu unde sa ma duc...
Luna trecuta am urmat un sfat din Formula As, am luat vreo 3 randuri de vitamine : Ulei de primula, Periodin si Femine Plus. Am mancat incontinuu, imi faceau o pofta de mancare de visam numai si numai mancare. Acum iau doar Femine Plus, noroc ca nu m-am ingrasat decat vreo 2-3 kilograme. Nu e, bineinteles, nici o schimbare la nivelul sanilor dar intr-adevar parca am mai multa putere...
Te rog, Silvana, spune-mi si mie parerea ta. Ce sa fac, unde sa ma duc, de cine sa ascult? Tu ce ai face in locul meu?
Multi imi spun sa stau fara grija ca e din cauza ca nu sunt maritata si nu am o viata sexuala regulata dar ce sa fac acum sa ma culc cu cine imi iese in cale sa nu mai fiu bolnava???
Mie mi-e frica sa nu se transforme acesti noduli in cancer. Am o matusa care a suferit de asa ceva... (e adevarat ca e o sora vitrega a mamei numai dupa tata).
Multumesc mult si astept raspunsul tau! -
draga elfride,unde ai gasit periodin si femine plus,fiindca pe net ,toate stocurile sunt 0.daca le ai,continua cu ele,sunt excelente,dar trebuie sa tii si un regim naturist[oshawa desi e greu,e excelent ptr.toate afectiunile].in rest,nu-ti fa griji,nu esti singura ,eu sufar de 10 ani de boala asta,am si copil,si viata sexuala ok,asa ca ce ti-a spus medicul pica..intr-adevar,am observat ca boala s-a acutizat dupa ce am fost in concediu la mare,ce sa-ti spun,eu nu te pot incuraja fiindca personal n-am obtinut decit ameliorari cu Mastodynon,dar de 4 zile tin Oshawa si vad ca misca ceva...
va pup pe toate,evelor! -
Draga Elfride,
Uite ce as face eu in locul tau:
-M-AS LINISTI!!!!!!
-Mastodinie au multe femei, numai ca unele nu stiu asta si o duc bine mersi!
Si eu am un nodul pe sinul sting, (
care mi-a aparut dupa ce am luat 4 luni Novinette!!!!!!), dar nu ma ambalez prea tare!!
L-am vazut la ecograf, mi-a spus doctorita ca nu "pare" sa fie nimica rau, asa ca il las in pace , si el pe mine. IL INVESTIGHEZ CAM LA 6 LUNI PRIN ECOGRAFII, dar atit!Ma doare in perioada premenstruala un pic, dar asta este!
Deci, ce trebuie sa faci tu...
Sa tratezi anexita cronica si distrofia ovariana!Iata unul din efectele anticonceptionalelor astea nenorocite!Sa iei 6 ani, de la 20, este cam mult!Ovarul tau s-a obisnuit cu hormonii din pilula, si nu vrea acuma sa-si reia treaba cu care l-a insarcinat natura!
Asta este explicatia!
NU MAI LUA ANTICONCEPTIONALE!
Ideal ar fi sa ramii gravida!Asta ar rezolva nodulii...desi cu distrofia ovariana va fi cam greu sa ramii!
DECI,
Linisteste-te, bea cit mai putina cafea si cola, ia tot felul de "naturisme",trateaza BINE anexita cu antibiotice si antiinflamatoare( desi sunt sanse sa nu se vindece prea usor),si incearca sa ai o viata regulata,din poate punctele de vedere!Nu dispera ca toate se vor rezova odata cu inceperea unei vieti sexuale regulate ..si odata cu aparitia in burtica ta a unui bebe..
Sinii tine-i sub observatie( las-o pe matusa in pace, eventuala gena defecta se transmite prin mama...deci ea fiind sora de tata cu mama ta, "cade" aceasta posibilitate)..prin ecografii la citeva luni.
Maninca bine si ordonat, las-o moale cu carnea si zaharul, du-te pe cereale, legume, fructe...
Sanatate maxima si bucura-te de viata!
Psihicul este totul!!Ne poate imbolnavi si "dezbolnavi"f .usor.. -
Mersi mult de tot pentru sfaturi, Silvana!
M-am mai linistit acum... Incerc sa duc o viata cat mai echilibrata dar problema e ca nu prea reusesc mereu.
Bebe imi doresc din tot sufletul dar daca pana acum nu s-a ivit ocazia...oricum, si eu cred ca ar rezolva situatia.
Melisa, eu am gasit cu mare greutate Femine si Periodin in farmacii mai "pitite", care nu au prea multi clienti, le ramasesera in stoc.Am inteles ca cei de la Walmark au avut ceva probleme cu productia lor dar ca in noiembrie or sa apara iar pe piata. Sper sa gasesti!
Multumesc mult inca o data si multa sanatate va doresc!