Cum sa scapam de nasul infundat?

•  
    • 1708 mesaje
    13 Oct 2004, 22:14
    0 0
    Fetelor, am si eu o problema - de fapt nu eu, ci o persoana foarte apropiata care nu mai poate respira decat pe nas, deci daca i se infunda nasul se sufoca , asa ca e absolut vital sa nu aiba astfel de probleme! Vroiam deci sa va intreb care e cea mai buna si sigura metoda? Ca exista tot felul de "creioane" pt nas, chestii de genul Nazomer, Wick (acela cu vaporii) si altele, asa ca va astept cu nerabdare sfaturile!

Va multumesc!!
  •  
    • 734 mesaje
    15 Oct 2004, 00:57
    0 1
    Sa mearga la Slanic Moldova.
  •  
    • 83 mesaje
    15 Oct 2004, 12:09
    0 0
    Cauta in site-ul Formula As articole despre aparatul Salin. Se pare ca e foarte eficient in tot felul de afectiuni respiratorii. Raspandeste in aer niste particule foarte fine de sare, cica atunci cand il folosesti e ca si cum te-ai duce la salina... in fine, pe www.formula-as.ro poti afla mai multe.
  •  
    • 36 mesaje
    18 Oct 2004, 09:58
    0 0
    Spalaturi nazale cu apa sarata (sau cu Nazomer)- o lingurita sare mare la 1/2 litru apa clocotita, si apoi se raceste si se poate folosi; se trage pe fiecare nara 2-3 picaturi de apa sarata din palma de 2-3 ori pe zi; dupa aceea se badijoneaza narile in interior cu un betisor (din acelea pt urechi)inmuiat in ulei de catina.
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Oct 2004, 09:41
    0 0
    Votez si eu pentru apa cu sare, dar folosita mult mai simplu:
    Intr-o cana mare cu apa calduta (direct de la robinet) se dizolva o lingurita rasa de sare grunjoasa NEIODATA.
    Se toarna apa in causul palmei stangi.
    Se acopera nara dreapta cu aratatorul mainii drepte.
    Se trage apa cu sare (cea din causul mainii stangi) pe nara stanga, cat mai adanc.
    Se elibereaza nara dreapta, se sufla nasul (in chiuveta) fara sa se forteze prea tare.
    Se procedeaza la fel pentru nara dreapta (astupand nara stanga, de data asta).
    Se repeta procedeul, alternativ (cand la o nara, cand la cealalta), pana se termina apa din cana.

Dupa aceste "spalaturi" nazale, nasul incepe sa curga (apa amestecata cu mucozitati). Se sufla normal, fara a forta. De obicei, daca persoana care a facut spalaturile se apleaca in fata, resturile de apa cu sare ramase in sinusuri ies foarte usor.
    Dar, chiar daca ramane putina apa sarata pe-acolo, nu-i nici o problema.

Ideal este ca tehnica asta sa fie facuta de 2 ori pe zi (dimineata si seara), un timp cat mai indelungat. Este pe cat de simpla, pe atat de eficienta (poate vindeca sinuzitele cele mai rebele).

Eu am aplicat-o, iar rezultatele au fost exceptionale. (Aveam sinuzita, manifestata prin nas infundat si dureri de cap ingrozitoare, care nu cedau la nici un fel de medicament.)