21 de zile in loc de 2
-
13 Oct 2004, 18:010 0Am o fiica de 15 ani.
Am nevoie de un sfat pentru a vedea daca e cazul sau nu sa merg la medic.
Stiti, nu as vrea sa o expun unui astfel de supliciu decat daca este neaparat nevoie.
Prima menstruatie a venit pe la 12 ani, dupa care 6-8 luni, nimic. Pe la 13 ani s-a regularizat, in sensul ca vine in mod sistematic la 3 saptamani.Doar de 2 ori a trecut o luna intreaga.
Stiu ca exista femei care au altfel de periodicitate, dar sunt in numar redus iar ereditatea ar trebui sa fie un factor determinant. Nici eu nici alte persoane feminine din familia mea nu au avut decat la 28 de zile.
Credeti ca e cazul sa ma ingrijorez, sau va trebui sa ne resemnam amandoua cu acceptarea faptului ca dintr-o luna, doar 2 saptamani e fara sangerare (o mai tzine si vreo 5-6 zile)? -
13 Oct 2004, 20:15probabil din cauza ca e foarte tanara ii vine asa de des; cand aveam varsta ei mie imi venea la 24 de zile (deci nu foarte mare diferenta). totusi, un ginecolog bun poate sa iti dea mai multe detalii (nu numai sa isi dea cu parerea cum fac eu acum)...
-
15 Oct 2004, 16:13Eu spun ca nu ar trebui sa lasi problema asta nerezolvata...nu e bine .. asa cum daca nu iti vine o luna ..sau mai multe este vorba despre amenoree..sigur si daca vine prea des este vb de ceva. Bine.. nu sunt doctor sa stiu..dar asa cred. Am mai auzit de cazuri din astea ..iar medicii au recomandat niste anticonceptionale..pt ca alea regleaza menstruatia. Stiu ca ea are 15 ani ..dar anticonceptionalele sunt recomandate pt mai multe probleme.
Sincer..cred ca ar trebui sa o duci la doctor...
Multa sanatate!