spalaturi vaginale

•  
    • 575 mesaje
    12 Oct 2004, 14:11
    0 0
    Am o maaaare nelamurire: doctorul meu ginecolog mi-a spus ca normalitatea la o femeie e sa isi faca spalaturi vaginale in fiecare seara, ca si spalatul pe dinti... Cu ceaiuri, apa cu bicarbonat... Vi se pare normal? Ca mie si o data pe saptamana mi se pare mult. Am auzit tot felul, ca poate distruge flora bacteriana existenta acolo, tot sistemul acel local de curatire, ca sa nu mai zic ca poate impinge odata cu jetul de apa bacteriile inspre uter .
    Ce parere are?
  •  
    • 2198 mesaje
    12 Oct 2004, 15:48
    0 0
    Spalturile interne vaginale nu sunt recomandate in exces .Ele distrug flora bacteriana si lasa cale libera infectiilor de tot soiul .Si stim cu toatele ce nasoale sunt infectiile astea ( candida de exemplu).Mie doctorii mi-au recomandat sa fac spalaturi vaginale doar o data sau de 2 ori dupa terminarea menstruatiei.In rest - doar pe afara si neaparat cu gel intim special ( sapunurile sau gelurile de dus obisnuite pot produce iritatii).
  •  
    • 32 mesaje
    15 Oct 2004, 16:30
    0 0
    Draga zidulet si eu am citit de curand pe un site exact despre aceasta problema. Si nu..nu este bine sa faci spalaturi vaginale prea des...tocmai pt ca asa cum ati auzit si voi distrug flora bacteriana ..deci protectia ta ..si lasa calea libera infectiilor. Sfatul meu este sa faci spalaturi numai daca este indicat de doctor in tratament..si pe perioade scurte. In rest ...stii tu cum sa ai grija de tine.

Pupici
  •  
    • 1026 mesaje
    16 Oct 2004, 00:45
    0 0
    Nu e sanatos la cap doctorul tau!! Nu am auzit de asemenea sfat din partea unui ginecolog pana acum! In orice carte de specialitate scrie ca spalatul in exces este daunator. Ginecologul meu nu mi-a spus nicioadata lucrul asta. Daca esti sanatoasa, vaginul are propriile lui modalitati de curatare. Nu trebuie ajutat in fiecare seara
  •  
    • 204 mesaje
    17 Oct 2004, 03:45
    0 0
    Oana76 are dreptate.