Probleme hormonale

•  
    • 1234 mesaje
    7 Oct 2004, 09:39
    0 0
    Buna fetelor!

Ma bucur ca v-am descoperit, cred ca atunci cand am nevoie mai multa de niste sfaturi. In primul rand va zic ca am aproape 26 de ani, sunt din Iasi. Sa va spun despre ce este vorba:
    De aproape doi ani am o problema si anume: am un ciclu extrem de lung. Adica, mai concret: inainte de ciclul propriu zis, am niste sangerari care imi vin cam cu 9-10 zile inainte de ciclu. sangerarile sunt mai mici decat ciclul obisnuit, dar destul ca sa ma innebuneasca... Trebuie sa port tampoane, nu pot sa fac sport, dragoste sau alte activitati ce implica orice efort. Nu ma doare nimic, insa nici bine nu imi este, mai ales psihic...
    Am facut histeroscopie, sa vada doctorita daca nu este ceva in uter, am facut si biopsie, dar nu mi-a iesit nimic rau, deci mi-au zis ca e ceva hormonal.
    La dozarile hormonale, mi-a iesit prolactina marita: 626 fata de valorile normale care sunt 50-390, iar progesteronul 4,75 fata de valorile normale 19-70.
    Am luat o luna tratament cu Brocriptin, tinctura de coada soricelului de vreo cateva zile, dar doctorita mi-a zis ca se poate ca sangerarile sa nu fie din cauza hormonilor.
    Cred ca nu am de ales decat sa astept si sa fac tratamentul mai departe, dar sunt disperata, ma macina psihic chestia asta. Mi-a mai spus ca daca nu e nici o imbunatatire va trebui sa imi curete interiorul uterului si sa ia mai mult tesut de acolo pentru a repeta biopsia.
    De asemenea, nivelul scazut al progesteronului inseamna ca nici nu am ovulatie, ceea ce nu este bine, desi nu imi doresc deocamdata copii. Insa ma gandesc ca in viitor imi voi dori un copil, asadar trebuie sa imi rezolv si cu ovulatia.
    Plus de asta, am si un fibro-adenom la un san, care a cam crescut in ultimele 6 luni, asa ca s-ar putea sa fie nevoie de operatie in curand, daca mai creste. Si aici mi-a zis doctorita ca nu e nimic rau, cancer sau ceva de genul asta, insa nici nu e bine sa creasca.
    Deci fetelor, va dati seama cum ma simt, cu posibila operatie la san si cu sangerarile astea care nu se mai termina.
    Va rog mult, daca cineva s-a confruntat cu o problema asemanatoare, poate ma ajutati cu un sfat.
    VA multumesc!
  •  
    • 75 mesaje
    8 Oct 2004, 08:56
    0 0
    Draga mea,nu ai ovulatie din cauza prolactinei marite.Ma mira faptul ca doctorita ta nu te-a trimis sa-ti faci o radiografie de sa turceasca,macar ptr.a exclude existenta unui adenom hipofizar,care poate induce manifestarile astea.
    Ptr.linistea ta sufleteasca nu strica sa o faci[nu e o treaba de neglijat]
  •  
    • 199 mesaje
    9 Oct 2004, 19:59
    0 0
    Ai facut o ecografie uterina, sa stii daca nu e un simplu fibrom uterin ? Ca dupa simptome, se aseamana f. mult.
    Cît despre dozajele hormonale, e un angrenaj sofisticat care nu poate fi rezolvat usor decît de renumiti specilisti. Nu te lasa pe mîna oricui !Si nu te opera înainte de a fi sugura ca diagnosticul e precis.
  •  
    • 1234 mesaje
    11 Oct 2004, 13:16
    0 0
    Melissa, am uitat sa zic ca am facut o radiografie de sa turceasca (si asa mesajul este prea lung si problemele prea numeroase,mi-ar lua 2 pagini sa le descriu in amanuntime) si mi-a iesit OK. Probabil problema nu mai tine de ginecolog, ci de endocrinolog, insa stiu ca problema cere timp pentru a se rezolva, iar eu nu mai am rabdare.

Betty, am facut si ecografie vaginala si nu am fibrom, nici polip, sau ceva asemanator, doar peretii uterului ingrosati. Operatia pentru san mi-a recomandat-o un chirurg, nu un ginecolog, dar cred ca e bine de facut, in caz ca fibromul mai creste.

Mersi la amandoua!
  •  
    • 92 mesaje
    11 Oct 2004, 18:31
    0 0
    Ramona,

Stai blanda cu operatia la san. Nu faci nimic pana nu incerci tot ce exista.

Ca sa stii: operezi si dupa 6-9 luni ai nu un fibrom / chist ci 2! Ce se intampla pe san e doar o consecinta a unei perturbari mai mari.

Mai cauta pe net si o sa gasesti pareri de pe toate meridianele: majoritatea femeilor care s-au operat s-au trezit cu altele si altele. Si omul dupa ce taie nu poate pune la loc cum a facut Doamne-Doamne!
  •  
    • 2 mesaje
    25 Apr 2012, 23:30
    0 0
    exact aceasi problema o am si eu cu sangerarile
    ,am orit marvelonul acum 4 ani si de un an jumate au inceput si nu mai termina am tratament cu orgametril dar daca l stopez pt o luna incepe din nou,vrea sa raman insarcinata si nu stiu cum daca tot sangerez,am facut papanicolau eco ,raspunsul a fost ca s a ingrosat unul din peretii uterului si de acolo au aparut,oare nu mai scap de ele?
  •  
    • 4 mesaje
    26 Apr 2012, 14:45
    0 0
    rp273 said:Ramona,

Stai blanda cu operatia la san. Nu faci nimic pana nu incerci tot ce exista.

Ca sa stii: operezi si dupa 6-9 luni ai nu un fibrom / chist ci 2! Ce se intampla pe san e doar o consecinta a unei perturbari mai mari.

Mai cauta pe net si o sa gasesti pareri de pe toate meridianele: majoritatea femeilor care s-au operat s-au trezit cu altele si altele. Si omul dupa ce taie nu poate pune la loc cum a facut Doamne-Doamne!

eu am gasit un site unde par sa fie doctori ok, consultaclick.com - te poti programa online la cine vrei acolo, mi se pare foarte tare sa poti face asta, fara stres, fara telefoane, ai toate info acolo, pentru cine are nevoie e chiar util