deprimare....
-
0 0.....o sa-mi spuneti ca e de la primavara, dar nu cred ca e asa.......
la subiectul despre anxietate am citit parerea unora dintre voi....cum ca aceasta stare ar fi determinata de singuratate....
eu nu sunt singura, exista un "el" care ma iubeste....tandru si dregut.....si totusi........cu cativa ani in urma deprimarea mea dura o zi doua....o saptamana, dar de la o vreme dureaza mult mai mult.......sunt deprimata continuu aproape. Eu care eram o petrecareata, acum la petreceri nu ma mai distrez, nu mai dansez si pe la 2 plek acasa......somn. Nu am chef de nimik....nu mai ies din casa (decat la munca si innapoi) nu mai merg cu prietenii, nu mai fak nimik interesant......nici macar cainele nu-l mai plimb.
Ma sperie viitorul si nu am incredere ca o sa ma descurc peste un an......ma apuca teama cand ma gandesc ce va fi cu viata mea peste un an.....doi, zece si mai mult zilnic imi trec prin cap ganduri sinucigase......simt ca viitorul nu imi ofera nimik interesant.....desi la toamna ma casatoresc, am un loc de munca haios platit dar stabil oarecum, sunt iubita si totusi........
ce imi lipseste?
ce m-ar ajuta sa-mi revin? -
Alina...hhmm...ai spus ca exista un el care te iubeste. Dar tu...
Tu iubesti?
E greu cand pici asa...se mai intampla dar nu trebuie sa dureze atata. Uneori motivul poate fi simplu: oboseala cronica.
Sau poate ca rutina iti mananca tot elanul?
Trebuie sa incerci sa afli mai intai de unde ti se trage totul. Si apoi vei vedea ce e de facut.
Daca chiar simti ca nu faci fatza singura si simti ca te afunzi tot mai mult in acea stare, poate ar fi bine sa mergi la un medic. -
Draga Alinuta,
Este si primavara, dreptu-i, dar nu cred ca ea este 100% vinovata. In definitiv, este un anotimp de-a dreptul minunat. Cu tine nu stim ce este. Sa-mi dau si eu cu parerea? Stii bine ca nu exista retete si ca fiecare isi urmeaza steaua si instinctul pina la urma, fara sa preia mare lucru din sfaturile celorlalti. Adevarul este ca viata este un sir de incercari, mai usoare sau mai dure, ca momentele de fericire pura sunt extrem de rare, dar este totusi VIATA!!! Ce vorba este aia cu sinuciderea? Iti dai seama ce spui? Adica SA NU TE MAI VEZI NICIODATA??? Sa nu-i mai vezi pe ai tai, sa nu mai vezi locurile minunate care sunt la tot pasul (da, in aceasta tara care pare de multe ori nenorocita, sunt locuri dumnezeiesti, de care te doare inima de bucurie cind le vezi), sa NU MAI GINDESTI, sa NU MAI VISEZI, sa NU MAI SPERI????? Sa nu mai vezi un mare film, sa nu mai citesti o carte minunata? Sa NU MAI EXISTE NIMIC?
Daca imi permiti un sfat: nu-ti ancora existenta NEAPARAT de cei ce te inconjoara? Este minunat un iubit fidel si un viitor sot minunat, dar nu cred ca asta este toata cheia. TU unde esti in ecuatia asta? Aduna-te in singuratatea ta si incearca sa afli cu onestitate ce te nemultumeste de fapt. Pentru ca, daca afli cauza, sigur vei gasi si "tratamentul". Nu gindi ca in aceasta viata ai sa traiesti doar din momente spectaculoase; acestea sunt extrem de rare, unii nu le au de loc. Unii n-au nici din ce sa-si faca amintiri. Bucura-te de tot ce primesti de la viata, fie ca este un lucru marunt sau unul extraordinar. Viata este UN DAR. Depinde cit de mult te autopretuiesti ca totul sa devina frumos.
Te imbratisez.
mica2 -
Va multumesc tuturor pentru mesaje......
dubiosel....buna intrebere....oare il iubesc???
orikum azi ma simt ceva mai bine......desi nu excelent........am dormit 12 ore fara sa aud nimik si pe nimeni...........e mai bine acum.....mi-am incarcat programul pentru weekend sa nu mai am timp de ganduri negre.
.....cred ca aveti dreptate toti........sunt multe lucruri care ma nemultumesc: munca mea care nu ma pune sa gandesc prea mult.....mereu mi-au plakut provocarile si acum ca nu exista ma pliktisesc....... simt ca ma plafonez, rutina zilnika si ea e de vina....plus alte mici probleme personale.........
Va pup pe toti si va urez un weekend linistit......... -
Cauta in trecut: trebuie sa existe ceva care te-a demontat; sunt lucruri probabil refulate si acum isi fac dambalaua cautand sa iasa la suprafata. Sfatul meu: du-te la psiholog; nu la psihiatru, psihologul isi poate da seama daca este ceva grav, el cauta sa "te citeasca" punandu-ti tot felul de intrebari; el nu face altceva decat sa descopere ce nu este in regula; daca tine de patologic de trimite mai departe, adica la spihiatru. Oricum, eu nu cred ca se va merge atat de departe. Poate iti lispeste ceva de care sa te agati, sa te faca sa te simti utila; numai tu esti in stare sa realizezi ce-ti lipseste, ce te doare de fapt. Hai sa-ti spun o "bizarerie". La inceputul anului aveam o stare de parastas: mi se innecasera toti boii, pe romaneste, mi-era lene sa ma scol din pat, sa ma mut de colo - colo, sila sa merg, sila sa vorbesc, sa-mi fac treaba, ce sa mai! Imi venea sa ma urc pe pereti. Intamplator, vine la servici la mine o tipa care facuse un curs de radiestezie. Se pune pe lucru, si ma testeaza; imi spune ca sunt la pamant : fizic si psihic. Ii spun ca n-am nici-un motiv plauzibil, stii ce-mi spune tipa? Ca imi faca un camp de protectie fiindca sunt agresata de "inteligente malefice" care mi-au "spart campul energetic". Ei, inchipuie-ti! Dupa chestia cu refacerea campului energetic, am devenit ceea ce sunt de fapt: o tipa pusa pe sotii, care se bucura de viata asa cum este ea, care face pe altii sa rada...Deci, mi-am revenit! Eu stiu, tu faci cum crezi: du-te ori la biserica, ori la cei cu bioenergie, ori la psiholog, ori la toata lumea. O s-o rezolvi tu cumva. Succes!
-
orion......am inceput deja sa iau magneziu si alte vitamine dar singurul efect mi se pare ca e ......cresterea in greutate........aseara mai bine zis dimineta la ora 1.00 eu mancam in pat la televizor......unt de arahide, cipsuri, curmale si alte chestii rontaitoare........nu zic ca pofta de mancare e de la vitamine, desi.......e tot de la starea pe care o am........
orikum va multumesc tuturor pentru sfaturi si acum sa va zic ce am fakut ieri........intr-o pauza de lucru am mers in biroul psiholoagei noastre de la munca (avem asa ceva)......sa bem o cafea sa mai vorbim.......cum sa ma ajute pe mine ea cand era mai naspa ca mine, tare deprimata si pesimista si......a fost chiar haios am ajuns sa-i zic eu ei....lasa-ti doamna ca totul se aranjeaza........hehehhe -
incearca sa faci ceva ce nua i mai facut pana acum, ceva nou, tot timpul sa fii activa:
mergi cu prietena ta cea mai buna la aerobic, sala de forta - vei vedea acolo lume care este mai putin norocoasa decat tine si totusi lupta sa obtina ceva.
mergi la un salon de masaje, de reflexoterapie.
fa ceva pentru tine.
acolo te vei relaxa si nu vei mai fi stresata.
si nu in ultimul rand gandeste-te ca viata este atat de scurta incat nu ne permitem sa fim RELE, PESIMISTE, FIGURANTE sau DEPRIMATE.
te poti bucura de timpul asta pe care tu il petreci intrebandu-te una si alta.
mergi la film singura sau cu fetele, eventual la unul haios de desene animate si ai grija de corpul tau.
by, by