am o mica problema 'sau dilema'

•  
    • 52 mesaje
    16 Mai 2010, 15:13
    0 0
    stie cineva cand cad atele de ciara .am nascut acum 3 saptamani normal nu miau cazut nici acum . sant lauza nu pot sa merg la ginecolog............astep rasp sun ate care se topesc nu se absorb,oricum mie frica
  •  
    • 1889 mesaje
    16 Mai 2010, 21:59
    0 0
    In ce limba scrii?
  •  
    • 627 mesaje
    17 Mai 2010, 11:02
    0 0
    banuiesc ca vb de atele de la cezariana.
    Depinde de ce tip de ate s-au folosit.Daca au fost cele din care se absorb ,nu trebuie sa mergi la medic, se topesc de la sine, doar atele din lateral exterior trebuiesc taiata(operatie facuta cu grija d etine sau alt membru al familiei)
    Daca sunt ate normale, medicul scaote acele ate, la indicatia lui.
    De ce nu poti merge lamedic ,dupa3 saptamani de la nastere?
    Sa nu imi spui.......stai 40 zile in casa, ca asa e obiceiul in poporul nostru???
    Si copilul? Tot 40 zile in casa?
    Uffff..ai discutat cu un medic despre acest lucru? Te-ai documentat cat d ebenefic este aerul ptr un copil mic si cat de benefic poate fii ptr tine, dupa o nastere , micile plimbari in aer liber?
    Sau asculti sfatul "babelor" si stai 40 zile in casa?

.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    17 Mai 2010, 12:31
    0 0
    cum adica daca esti lauza nu poti merge la ginecolog. pe mina m-a chemat obligatoriu la control.
    ti-a spus el sa nu iesi din casa deloc? poate atele alea trebuie scoase de atata timp.
    eu zic sa mergi. un control nu strica.
  •  
    • 52 mesaje
    17 Mai 2010, 15:34
    1 1
    multumesc pentru sfat nu tin cont de ce spun babele da totusi e pacat am inteles si nu e bine pentru tine ca femeie ca cica dai in lauzie si poti sa mori nu la toate femeile se inmpla da nustiu ce sa mai zic . SCUZATIMI SCRISU CRED CA NU ATI INTELES NIMIC DIN INTREBARE pentru ca nici nu am explicat ma grabeam pentru ca plangea bb,da nu cezariana am nascut prin cezariana, normal si atele din vagin nu miau cazut inca da merg la ginecolog oricum miamfacut molifta pe jumatate .
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    17 Mai 2010, 17:15
    0 1
    ce ridicole sunt superstitiile astea! dar cand ai venit din spital pe unde ai venit? nu ai pasit cu piciorusele tale afara din cladirea spitalului?
    eu am iesit din casa la 3 saptamani dupa nastere. nici nu m-am dus la biserica sa-mi dea preotul dezlegare ca sa pot iesi. religia mea nu pretinde asa ceva.
    mai modernizati-va si voi, nu aplecati urechea la toate ineptiile.
    iesi draga si tu si copiulul aveti nevoie de aer! pacat de perioada asta placuta a anului s-o petreci in casa.
    de la varsta de 3 saptamani il scoteam afara zilnic, nu a patiti nimic nici el nici eu. in prezent are 5 ani.
  •  
    • 1703 mesaje
    17 Mai 2010, 22:32
    0 0
    Pe mine m-a chemat ginecologul la control la 10 zile de la nastere, ca sa vada cum evolueaza operatia si daca au cazut funditele din laterale. Nu cred ca se mai foloseste ata (cum i-o zice) care nu se absoarbe. Urmatorul control a fost la 6 saptamani.

Camy, nu prin vagin a scos copilul daca ai facut cezariana. Sa stii ca netul se mai poate folosi si la altceva decat la scris pe forumuri, de exemplu sa cauti articole despre cezariana. A, la fel poti afla si ce inseamna "lauzie". " cica dai in lauzie" - nu pot decat sa .

Iar despre aberatiile cu iesitul din casa si altele asemenea nu pot zice decat brrrrr! Evul Mediu sa traiasca!
  •  
    • 627 mesaje
    18 Mai 2010, 09:17
    0 0
    nu ai ate in vagin ,la naiba, ai nascut prin cezariana ,uterul este taiat, muschiul de la burta, etc,vaginul este intact.

Eu am nascut luni prin cezariana, joi am fost acasa, sambata dimineatza mi-am facut molifta si sambata dupa amiaza (cu acordul preotului,desi.......) am iesit afara cu bebe.
    Este adevarat, bebe nu este primit in biserica pana la botez, in rest .......nu mai am cuvinte, suntem in anul 2010.

Cum adik sa mori ca iesi mai devreme de 40 zile din casa?????/

Locuiesti in oras?
    Stai de vb cu un medic si cu un preot . te vei lamurii.
  •  
    • 52 mesaje
    18 Mai 2010, 09:26
    0 0
    da nu am nascut prin cezariana 'normal' nu ma iau dupa nimeni da bb meu nu a facut vaccinu tbc. si deaia imi ieste frica ,miu zis doctori sal protejez cat se poate ,cat despre mine am iesit afara dar am mers la preot mai antai . mersi oricum pa pa
  •  
    • 627 mesaje
    18 Mai 2010, 09:44
    0 0
    Este clar, ca nu ai fost deloc coerenta in mesajele tale, ptr ca din ceea ce ai scris ,am inteles ,cred ca toate ,ca ai nascut prin cezariana.
    Daca ai nascut normal, despre ce ate este vb pana la urma?
  •  
    • 1703 mesaje
    18 Mai 2010, 09:52
    1 1
    "multumesc pentru sfat nu tin cont de ce spun babele da totusi e pacat am inteles si nu e bine pentru tine ca femeie ca cica dai in lauzie si poti sa mori nu la toate femeile se inmpla da nustiu ce sa mai zic . "

Unde era vaccinul in ecuatia asta? Pai fa-i vaccinul, sau daca il duci intai la biserica nu mai e niciun pericol? Caz in care iar nu pot spune decat !
  •  
    • 650 mesaje
    18 Mai 2010, 09:55
    0 0
    camy,scoate copilul afara.are nevoie de aer . evita locurile aglomerate . nici fetita mea nu are vaccinul tbc cu toate ca are aproape 2 ani. eu am nascut- o in anglia si acolo nu se face. am revenit in tara cand ea avea 9 luni si de atunci asteptam sa facem acel vaccin care, deocamdata, nu este disponibil. asteptam sa ne anunte dr . eu mi-am scos fetita afara la 2 zile dupa ce am nascut si nu s-a intamplat nimic.
  •  
    • 382 mesaje
    18 Mai 2010, 11:10
    0 0
    ai camy, la cat de aiurea scrii nici tu nu intelegi nimic.Probabil ai avut ruptura de perineu si te-au cusut, pentru asta trebuie sa mergi la ginecolog, dar eu stiu ca nu iti dau drumu din spital pana nu iti scot atele sau pana nu se topesc ele singure.
    In legatura cu iesitul afara poti sa iesi si tu si copilul mai ales ca ai spus ca ai fost la preot si ai facut jumatate de molifta.Tocmai pentru asta ai facut-o. Incearca sa fi coerenta cand scri ca nu te intelege nimeni
  •  
    • 52 mesaje
    18 Mai 2010, 12:21
    0 1
    dale incolo de ate stiu ca nu mam facut inteleasa da so lasam balta .incodata'eu am nascut normal bb afost mare si a trebuit sa ma taie dupa ce ma taiat a scos bb a tr sa ma coasa nu. atele ar tr sa se topeasca cel putin asa stiu eu asta vam intr. pa pa
  •  
    • 52 mesaje
    18 Mai 2010, 12:30
    0 0
    in cazul in care nu sti vaccinu nu se mai face la mternitate tr sa-l cuperi , faci comanda la medicu de familie si il aduce abia peste o luna .altfel il face si nu mai erao problema .
  •  
    • 650 mesaje
    18 Mai 2010, 12:54
    0 0
    camy,nu stiu daca stii, in romania e problema cu acest vaccin. a fost un scandal acum o jumatate de an cand se facea cu ser expirat. acum vaccinul e adus din ungaria .luna ac am inteles ca au prioritate copiii nascuti in febr si martie apoi si noi ,ceilalti. in legatura cu moliftele , mie mi le-a citit preotul la 6 sapt dupa ce am nascut, atunci cand am botezat fetita.mi-acitit vreo 5 min inainte sa intru in biserica. eu nu prea cred in chestia asta, insa, m-am conformat.