ma urasc uneori si`mi vine sa renunt!:(
-
0 0fetelor...ajutati`ma cu un sfat ceva..sunt decazuta psihic....peste 2 luni jumate am un examen sportiv foarte important.e vb de cel eliminatoriu pt facultate....din pacate m`am apucat de alergat acum o luna aproape.tot ce mi`am imbunatatit a fost viteza, de la 9,3 la 8,4...insa la rezistenta sunt varza...nu e vb k nu scot timpul...dar nici macar nu rezist un kilometru....pot sa`l alerg ..dar mai usor..insa la rezistenta trebuie sa ai un ritm mai alert!.cand vad k nu pot, ca ma las apicioarele..imi vine sa ..nu stiu..ma urask!...am invatzat atata si acnd ma gandesc ca poate n`o sa reusesc la sport ...parca innebunesc.dati`mi va rog un sfat ceva..nu stiu..mentionez ca ma duk la antrenamente de 4 ori pe saptamana
...ajutati-ma cu o vorba...sunt disperata. -
Dai la politie sau dai bacu la sport?
9 secunde pe ce le scoti, pe suta sau pe 50?
Eu am dat bacu la sport, m-am apucat cu 4 zile inainte sa fac antrenamente si la bac eram muci cu febra.La rezistenta, trist de tot, strigau colegii dupa margine la mine:avem diseara bairam, nu renunta, tre sa fi acolo.
N-avea alergatu nicio gara cu bairamu, dar uite ca ultima am ajuns, da am ajuns,.
La politie, proba eliminatorie sportu.Tot rezistenta aia m-a omorit si pe mine.
E greu al naibii, dar sa stii ca nimeni nu te condamna daca nu iesi prima.Si io zic ca te duci destul de des la antrenamente.
Poate nu stii sa respiri si de aia obosesti -
miki, la academia de politie dau..9 si ceva am zis k scoteam al inceput la 50 m..acum scot 8.4...la rezistenta sunt dezastru...si nu e vb sa rezist..k de rezistat rezist 1 km..dar in mult timp..io treb sa scot 1000 m in 4, 10...ceea ce e super greu. ideea e k mi se pare k n`am prograsat nimik intr`o luna..la rezistenta ..in ritmu in care treb sa alergi k sa scoti..adik unul ft alert mai mult de 400 de metri nu rezist.nu stiu ce sa mai fak..
-
Ca sa iti cresti rezistenta trebuie sa tragi de tine. Nu se face singura din pacate. Idea e sa iti impui ritmul de care ai nevoie si sa cresti distanta parcursa. Si sa nu te lasi. Eu cand alerg pe banda si simt ca nu mai pot imi tot spun: "Inca un minut". Si ma tin de el, si cand trece minutul, imi spun inca un minut si tot asa. Idea e ca desi tu crezi ca nu mai poti, corpul mai poate si trebuie sa tragi de tine sa te imbarbatezi singura si incet incet o sa creasca rezistenta.
-
da oana stiu
..asa trebuie..si eu imi zic mereu in minte..hai..hai inca putin./.dar cedez practic...:-<...nu inteleg de ce nu reusesc si la rezistenta...e bine sa incep mai usor iar apoi sa maresc ritmul?sau sa incep mai tare ..apopi mai usor..mai tare?..cum sa fac..daca incep repede..deja dupa 400 de metri cedez
-
ella, exact dupa km acela simti ca e cel mai greu. daca reusesti sa treci peste si sa continui fara sa te opresti, senzatia neplacuta dispare treptat, durerea din muschi se atenueaza.
eu alerg de cativa ani si am observat ca la primele 2 ture de teren e mai greu, dupa ceea parca nu mai simt nimic. ajung si la 10-12 ture fara intrerupere. -
Ella , Kti are dreptate, este un prag de rezistenta in care tot corpul te doare, daca reusesti sa treci de el ,corpul intra pe un nou mod de a arde calorii,inainte de durere , corpul tau consuma caloriile acumulate recent, dupa arde grasimi pt energie.
Ar fi ideal sa ai un antrenor, el te poate ajuta sa te impinga de la spate cind vointa ta nu mai functioneaza.
De antrenat e bine sa o faci cind metabolismul tau e la apogeu,dimineata sau dupa-amiaza . -
...ma pregatesc cu o profa...m`ia zis si ea k exista un prag..dak trec de el ..pot sa alerg mult si bine./.problema e k atunci cand sunt aproape de pragu ala parca`mi taie cineva picioarele!..imi zik in gand "hai ,hai" degeaba...ma opresc si sunt extrem de dezamagita:-<..poate k e putin intr`o luna sa am performante dar nu stiu..ma asteptam sa acumulez mai repede...daca as sti ce sa fak atunci cand sunt aproape de a atinge pragul ala.....daca incetinesc..parka mai rau imi vine sa ma opresc..daca incerc sa alerg la fel sau mai tare simt k nu mai am picioare
...incerk sa ma incurajez singura!.sunt intr`o peroada foarte proasta..stresata cu sportul..admiterea..mai e si bac`ul ala nenorocit:-<...imi doresc enorm la facultatea asta si chiar ma straduiesc.mi`e groaza sa ma gandesc ca invat degeaba....va multumesc voua din suflet pt tot ce1`mi ziceti
...am nevoie de sprijin -
iubire, mie zi-mi altceva.In afara de sport, la restul materiilor te-ai pregatit?
Sa stii ca nu e dracu asa negru la proba de sport.
Sa ai inaltimea buna, conteaza tare mult, nu frei sa stii cite fete le-a eliminat numai de la proba medicala, ca aveau sub 165.
Pe mine nu m-a bunghit cu platfus, m-a mirat asta mult de tot.
Sa stii ca nici io la rezistenta n-am facut mare brinza.Dara a contat mult fizicul meu de Gisele Bundchen-glumesc, a contat inaltimea si greutatea-.
Asa ca baga mare si la restul materiilor.Cu engleza dintr-a 12-a cum stai?
da cu gramatica? -
miki...oricum acum limita la inaltime e la fete 1.60..deci io cum am 1.70 si 60 de kg nu imi fak problema.La gramatica romana..stau bine.deocamdata la teste fac peste 20 si ceva..la engleza fak mai multe de atat..iar la istorie inca invatz.n`am inv toata materia..dar ma straduiesc.insa asta e faza...k ma oftic sa invatz atata ...k sa pic la sport..mie mi se pare cel mai greu sportul
...daca as trece de ala................. -
daca doamne fereste pici la sport, dai la drept.
Vb serios, eu nu m-am antrenat deloc pt sport, nici macar nu m-am gindit.Si am luat fluierind proba sportiva.
Pe cuvint, sa stii ca nu e asa grea competitia la sport.
La istorie, stiu ca mi-a pus o intrebare care suna ceva de genul-ce a facut decebal cind traian a venit nu stiu unde dreaq.
Si nu era o lectie ca atare, era dintr-o lectie ceva de scris.
Citi sunteti pe loc? -
destul de multi..inca nu stiu cati s`au insris..dar cum s`a dat derogarea aia de inaltime cred k o sa fie foarte multi.Miki poate tu ai mai facut sport..sau asa ai tu cond fizica..dar eu am o grava problema la sport
...iar la drept nu vreau..mai bine la campina...faza e ca nu stiu cum sa fac sa rezist mai mult cand alerg intr`un ritm mai alert
-
Nu vreau sa te sperii dar probele sportive sunt cat se poate de serioase. Anul trecut au picat la sport 32% si majoritatea fete. Anul asta, pana acum sunt 7,8 pe loc , la Politie-Drept. Depinde la ce arma ai optat... jandarmi, pompieri, drept, sau OP. Examenele scrise sunt de asemenea foarte serioase si supravegherea drastica. Nu te baza pe copiat in nici un caz. Ai miscat in banca esti mort... mai bine scrii ce ai invatat.
Pentru rezistenta incearca sa te antrenezi si urcand trepte, controland respiratia. Mergi pe gandire pozitiva si autosugestie. Iti doresc multa bafta si ne vedem la inscriere. -
draga mea, conditia fizica nu se imbunatateste peste noapte. alearga zi de zi si imposibil sa nu ai performante mai bune peste o luna.
eventual ia un supliment de vitamine si minerale in perioada asta. nu manca mancaruri grele si grase, fara multe dulciuri. stilul de alimentatie afecteaza f mult conditia fizica. cand mancam gras si mult, sangele nu mai circula la fel, suntem lipsiti de energie.
mamanca paine integrala, branzeturi, iaurturi, fructe, oua, carne slaba. mananca dimineata bine.
in orice caz, fara fast food.
conteaza enorm. -
teocezi
crede`ma ca sunt constienta de tot ce`mi zici..si in nici un caz nu ma bazez pe copiat..k de asta am invatzat un an de zile..stiu cum se pica la sport tocmai de asta sunt foarte ingrijorata....pt k in spatele a tot..e multa munca depusa..multi bani investiti...ma descurajeaza enorm sportul..dar n`o sa renunt pana in ultima clipa..d`zeu stie ce va fi..ms mult:8
kti
..am grija la alimentatie..deocamdata iau supradyn forte de o sapt ...multumesc de asemenea pt sfaturi:*