Lasatul de fumat=ingrasare?

•  
    • 24 mesaje
    4 Oct 2004, 12:58
    0 0
    Sunt hotarata sa ma las de fumat de azi!Dar stau shi ma gandesc cu groaza la faptul ca ma voi ingrasa!Asa am auzit!Mi-e frica deoarece ma chinui sa mai slabesc shi nu asa vrea sa dau totul peste cap cu lasatul de fumat!Va rog sa-mi spuneti daca ati trecut prin asa ceva,cum s-a manifestat,cat de greu v-a fost sa va lasati!
    Multumiri
    ANCA
  •  
    • 725 mesaje
    4 Oct 2004, 13:20
    0 0
    Draga mea,

Eu m-am lasat de fumat acum 9 luni, fara efort prea mare, dar cu motivatie temeica( adica in primul rand trebuie tu sa fi convinsa ca trebuie sa te lasi).
    Daca ai tendinte de ingrasare atunci sigur vei pune, media zice 3-3.5gk. Insa exista si persoane care nu se ingrasa deloc, acum depinde de fiecare.
  •  
    • 24 mesaje
    5 Oct 2004, 10:09
    0 0
    Da am tendinte de ingrasare!Shi dau jos foarte greu!Shi nu mai vreau kilograme!Nu sunt f grasa dar...e normal sa nu mai vrei dupa ce te chinui sa slabesti!Iti multumesc frumos k mi-ai raspuns shi astept shi alte pareri!
    Cu ajutor din parte a voastra poate voi reusi sa ma las
    Va multumesc
    anca
  •  
    • 524 mesaje
    5 Oct 2004, 14:00
    0 0
    Eu m-am lasat de fumat acum 3 ani si nu m-am ingrasat nici macar un kg. Daca te controlezi, daca rezisti tentatiei de a inlocui tigara cu ceva de rontait, nu o sa te ingrasi. Daca insa, pt. ca nu fumezi, vei manca mai mult, normal ca te ingrasi.
    E simplu, nu te ingrasi pt. ca nu mai fumezi, ci pt. ca mananci mai mult. Asa ca stii asupra a ce sa te concentrezi. Fixeaza-ti clar, in fiecare zi, ce vei manca si nu trece peste, pt. nimic in lume. Totul e vointa. Atata timp cat vei sta sa te intrebi: ma ingras ? ma...nu stiu ce.....nu te vei lasa niciodata de tigari.
  •  
    • 725 mesaje
    5 Oct 2004, 14:38
    0 0
    Uite ce s-a intamplat:
    1. exista cel putin in prima fata tendinta de a rontai ceva in loc de tigara atunci cans stai la TV
    Poate e bine sa precizez ca eu am fumat 12 ani cate un pachet /zi.
    2. dupa un timp realizezi ca gustul mancarurilor e altul, mult mai bun decat inainte. Aici intervine partea a doua a tentatiilor si daca esti pofticios e cu atat mai greu.
    Dar dupa cateva luni, tinand cont ca deja a trecut sezonul estival, organismul isi gaseste echilibrul, cu ajutorul tau bineinteles.
    Eu desi incerc sa mai dau jos nu disper, faptul ca am renuntat la acest viciu "cantareste" mai greu decat cele 3kg.
    Bafta!
  •  
    • 114 mesaje
    6 Oct 2004, 04:53
    0 0
    M-am lasat de fumat acum 1 an si nu am luat nici un kg. Dar am fost foarte atenta ce am mancat, cat am mancat si cand. Si ma simt asa de bine, mai ales dimineata cand ma trezesc, fara gust de tigara in guraSucces, chiar se merita.
  •  
    • 24 mesaje
    6 Oct 2004, 17:30
    0 0
    Va multumesc mult ca mi-ati raspuns shi ca incercati sa ma convingeti!OK!Nu ma voi mai gandi ca ma ingras!Dar mai am o intrebare:voi v-ati lasat brusc?Eu de la aprox 10 tigari pe zi mai fumez 2!Nu pot sa stau fara!Mai ales la facultate in pauza,mor!Cand imi vad colegii...Sper sa reusesc sa trec shi peste asta!Uf!Da' greu e!
    Mii de multumiri inca odata!Shi astept sa-mi raspundeti la intrebare!
    Va pup
  •  
    • 725 mesaje
    7 Oct 2004, 10:20
    0 0
    Eu m-amlasat de la 20/zi brusc. Poate si de aceea m-am ingrasat putin. In cazul tau e aproape o nimica toata.

Mult succes!
  •  
    • 524 mesaje
    7 Oct 2004, 11:16
    0 0
    Asta iar mi se pare o ameteala, ori te lasi ori nu. Nu exista " nu pot sa nu fumez macar o tigara". Adica ce, te tavalesti, la propriu, pe jos, de nu poti ?
    Poate iti par rea, dar fumatul e un obicei tare parsiv. Daca tot cochetezi cu el, nu prea o sa scapi, pt. ca tu tot iti bagi nicotina in organism, chiar daca mai putina, dar in felul acesta, niciodata nu va scapa corpul de dorul ei.
    Si inca ceva, de ce repet eu ca vointa e totul: dependenta fizica mai trece cum mai trece, dar cu cea psihica o sa te lupti multa vreme. Eu si dupa 3 ani mai am momente cand tanjesc dupa o tigara. Dar imi zic" te-ai tacanit, te-ai chinuit atat ca sa incepi iar ?"-si-mi trece.
    Asa ca, parerea mea, daca nu esti 100 % dornica sa te lasi, nu vei reusi niciodata. Sau poate da, 3-4 luni, dupa care incepi din nou. Crede-ma ca si eu am incercat toate metodele, am rarit tigarile, m-am ferit de fumatori, etc....si ma reapucam dupa cateva luni.
    M-am lasat definitiv cand m-am hotarat ca de-ar fi sa crap, eu nu mai pun tigara in gura. Si se fuma in jurul meu in draci, nu m-a mai menajat nimeni, ramaneam singura acasa cu pachetul de tigari si sticla de Cola pe masa si stateam ca nebuna si ma uitam cate o ora, doua la ele, si le dadeam ocol si aproape ca-mi venea sa plang, dar nu m-am lasat. Respectul fata de mine, ca mi-am propus o chestie si ca trebuie sa ma tin de cuvant, sa reusesc, VOINTA, ambitia, astea m-au ajutat sa nu mai fumez.
  •  
    • 24 mesaje
    7 Oct 2004, 18:23
    0 0
    Bravo,te felicit pentru vointa ta!Dar vezi,fac shi eu aceleasi greseli pe care le-ai facut shi tu la inceput!Da poate ca pari rautacioasa dar poate ca asta e ceea ce-mi trebuie!
    Te pup shi va pup pe toate!
  •  
    • 114 mesaje
    8 Oct 2004, 05:13
    0 0
    Eu nu am avut atata vointa ca riana, asa ca m-am folosit de un truc: plasturele cu nicotina.
  •  
    • 524 mesaje
    8 Oct 2004, 10:13
    0 0
    Da, de-asta iti si dau palme la fundulet...
    Ca sa termini cu prostiile, sa sari peste pasii inutili, pe care i-am facut si eu, direct la cel definitiv.
    Poate la alti oameni au dat rezultate si alte metode, dar eu nu-ti pot da sfaturi decat din cele invatate pe pielea mea.
  •  
    • 524 mesaje
    8 Oct 2004, 10:25
    0 0
    Uite, chiar in aceasta dimineata am discutat cu o colega care s-a reapucat de fumat dupa un an si jumatate. Si cand am intrebat-o de ce, mi-a zis: ei, necazuri, deceptii.......
    Ce inseamna asta ? Ca daca nu ai vointa , daca psihic nu esti calibrat pe un NU puternic, ajungi de unde ai plecat.
    Poate plasturii te ajuta pe moment, dar in viitor, cand vei fi tentata - si vei fi, crede-ma - nu poti sa cauti mereu ajutor prin farmacii sau pe la prieteni. Depinde de tine si acum si in viitor, cat de slaba sau cat de puternica esti.
    Gandeste-te asa: o multime de oameni au renuntat si au ramas fermi pe pozitii, tu de ce sa nu poti ? Esti mai pampalica decat ceilalti, mai varza, mai vai mama ta ?