Graviditate :)
-
0 0Helor Evelor!!!
azi dimineata am aflat ca sunt gravida! Sunt FOARTE FERICITA. Sotul meu este in extaz!
Care mai sunteti gravide?
Ma gandeam ca aici putem vorbii despre ce e bine sa manance gravidele, ce nu, ce medicamente..etc pot lua..cum ne simtim..etc
-
Felicitari RoBlondy!!!! Deci vei face un pui de roman americanizat sa inteleg

Nu-s gravida sa iti dau sfaturi, insa toate, dar absolut toate prietenele mele romance de aici de un an de zile fac copii asa ca sunt la curent cu o groaza de chestii de tin de gravidenie. Informata sunt, acum bebe-ul imi lipseste
Se vede ca esti in extaz, ca esti super fericita asa ca o sa iti fie usor sa treci peste micile chestii urate care tin de sarcina dar care vor fi sterse intr-o clipita de zambetul bebelusului pe care il vei avea. Greturile in general trec in 3 luni. O sa ai si mictiuni dese, da' ce conteaza! Toate-s pentru o cauza nobila
Inca o data felicitari si sanatate cat cuprinde! -
RoBlondy, sora-mii (care locuieste in Canada) medicul i-a prescris contra greturilor, in tampenia lui, sa ia capsule cu ghimbir. Zic "tampenie", pentru ca ghimbirul, alaturi de celelalte condimente tari, poate provoca hemoragii si pierderea sarcinii. Asa ca... ai grija!
Un alt remediu naturist TOTAL contraindicat in perioada de sarcina este gelul de aloe. -
Irinuca, vad ca vrei sa te pregatesti si tu pentru o sarcina.
E vorba de condimente ca: piper, boia de ardei iute, cuisoare, hrean etc... adica cele picante si foarte picante.
Nu la fel stau lucrurile cu semintele de cardamom care, desi sunt usor picante, sunt calduros recomandate pentru greturile si constipatia femeilor insarcinate.
De asemenea, pe lista neagra se mai adauga:
Plante care contin alcaloizi (sunt vasoconstrictoare si pot creste tensiunea) - ex.: cafea, tutun, ceai negru, dracila, Hydrastis canadensis (am vazut-o in compozitia unui ceai de la Foreverlinving Products), sanghinaria etc. Am citit undeva ca si rodiile se inscriu in categoria asta (?).
Plante amare (sunt teratogene/avortive). Ex.: gentiana/ghintura, pelin, ruta, vetrice (e folosita ca antihelmintic, pentru copii) etc.
Diuretice: coada calului, ienupar etc.
Emenagoge (stimuleaza contractiile uterine si deci pot provoca avortul):
- angelica, busuioc, oregano/sovarf (acestea 3 pot fi insa folosite in cantitati moderate, in mancare)
- talpa-gastii (la fel)
- salvie
- nasturel/macrisul de balta
- iarba de smirna/mir
- traista ciobanului
- isop etc.
Laxative: aloe, crusin, patachina/vergariu etc.
Plante care contin precursori steroidieni: ginseng, lemn-dulce etc
Plante oxitocice: vasc... or mai fi si altele...
Asadar, e bine sa cititi prospectul inainte de utilizarea oricarui remediu naturist!