Cauterizare pe colul uterin

•  
    • 20 mesaje
    19 Sep 2004, 13:25
    0 0
    Buna tuturor! As avea si eu nevoie de niste lamuriri.Dr.meu mi-a gasit o rana pe colul uterin si m-a sfatuit ca ar fi bine sa fac o cauterizare.
    Intrebarea mea ar fi daca are vreun efect negativ in viata sexsuala.
    Daca s-a mai intamplat cuiva , astept si eu niste sfaturi ca sa inteleg mai bine ce implicatii pot aparea.
    Multumes tuturor evelor!!!
  •  
    • 1 mesaje
    19 Sep 2004, 20:55
    0 0
    Pot spune ca in urma cauterizarii viata sexuala nu va fi afectata absolut deloc (binenteles va fi nevoie de o pauza imediat dupa cauterizare). Problema este insa faptul ca inainte de prima nastere, nu prea este indicata o asemenea interventie, caci la nastere rana se poate deshide din nou, necesitand o alta cauterizare. Dar nici de stat cu aceasta rana necauterizata nu este indicat, iar dupa interventie ar fi recomandat controlul periodic, pt. a se putea observa aparitia vreunei modificari a leziunii cauterizate. Iar cauterizarea ar fi bine sa fie efectuata cu laser si nu cu cauterul electric.

o persoana cu aceleasi probleme
  •  
    • 2198 mesaje
    20 Sep 2004, 10:20
    0 0
    Draga mea , iti pot da un singur sfat : cauterizeaza rana cat mai curand posibil!Eu am lasat-o asa si am ajuns la probleme mult mai mari din acest motiv.Ranile pe col sunt una din cauzele cancerului de col uterin !Asa ca nu mai pierde timpul si mergi sa rezolvi problema .Operatia se face cu anestezie locala si durerile sunt suportabile( ceva mai tari ca a menstruatie ).Dureaza 15 minute si vei putea pleca acasa pe picioarele tale imediat.
  •  
    • 450 mesaje
    20 Sep 2004, 21:40
    0 0
    Eu am facut cauterizarea acum 5 ani, si n-am avut nici o problema de nici un tip. Intradevar,dupa operatie, trebuie sa iei pauza de ... pt vreo 4 sapt.
    Multa sanatate!