ciroza
-
0 0daca/cum se trateaza...ce sanse de vindecare sunt?nu cunosc aceasta boala si tocmai am aflat ca o cunostinta a fost diagnosticata cu asa ceva..asa ca dc ma puteti ajuta cu ceva sfaturi...nu stiu in ce stadiu este...
-
mai, si eu am auzit de curind de un amic de-al meu, vorbim de aceeasi persoana? tipul asta de care zic eu e din Galati...
e foarte foarte naspa faza cu ciroza, va trebui sa ia un pumn (literally) de pastile care costa o avere si va trebui sa aiba un program foarte strict, sa doarma foarte foarte mult, sa tina regim foarte drastic, adica sa faca in asa fel incit sa nu streseze ficatul si mai tare... tipul de care zic eu a fost si in spital parca mai mult de-o luna, i-au pus tuburi, a fost super-naspa. Cica exista sanse ca ficatul sa se regenereze, de-aia au incercat mai intii pe calea asta, ca sa vada cum reactioneaza. Daca nu si nu, atunci va trebui sa faca un transplant de ficat (partea buna e ca exista pe linga Pitesti parca un fel de clinica specializata in cresterea porcilor chiar pentru bucati de ficat de-astea bune pentru transplant). Sa nu se prosteasca cu tratamente naturiste si sa se duca la doctor si sa tina regimul ala, ca aia nu e o simpla raceala sa-i dai cu un ceai de tei, e boala serioasa...
numai bine si sanatate pentru cunostinta ta... eew, nasty boala... da' ce-a patit persoana? bea mult de-a ajuns la ciroza?...
Nicole -
neatza,fetelor...in primul rand multumesc pt mesaje..si incurajari...in formula as o sa caut azi pe net,sa vedem ce gasesc..oricum,chestiile astea naturiste mai degraba previn,decat trateaza,asa cred eu..persoana de care vb este din bacau si nu bea mult,se pare ca a avut o hepatita care a ramas netratata la timp...azi se interneaza la spitalul jud din bacau,pt alte analize...apoi o sa-l aduc in bucuresti,desi eu nu prea cunosc medicii de aici..o sa incerc sa apelez la sefii mei,care cred ca au destula influenta sa ma ajute...ma interesau in special clinicile care se ocupa de asa ceva,particulare sau nu...sa incerc la spitalul fundeni?habar nu am ce sa fac...bietul om,de frica a renuntat si la fumat,desi nu stiu dc avea vreo legatura cu boala lui...oricum,e disperat saracu'
-
Ciroza hepatica si cancerul ficatului
2 cesti cu infuzie de pedicuta, una bauta dimineata, pe stomacul gol si cealalta seara, 1/2 ora inainte de cina, ajuta atit in caz de ciroza hepatica, cit si de boala maligna a ficatului. Insuficienta respiratorie care survine la aceste doua boli este astfel eliminata dintr-un foe. La 1/4 litru de apa se pune 1 lingurita de plante. In plus, se iau 6 inghitituri de ceai de radacini de obligeana (a se cauta ia articolul despre obligeana} si 2-3 cesti cu ceai de urzici. Ar trebui sa fie puse pe regiunea ficatului, pe parcursul zilei timp de 4 ore, comprese cu bitter suedez, iar compresele cu aburi de coada-calului (a se vedea pentru ambele comprese) sa fie aplicate pe cit posibil dimineata si dupa-amiaza cite 2 ore, stind in pat, ca si in timpul noptii.
Toate compresele trebuie acoperite cu bucati calde de pinza, ca sa nu se produca o senzatie de frig din cauza evaporarii!
Ciroza hepatica
Ciroza are legatura cu activitatea scazuta a celulelor ficatului, energia de la nivelul acestora fiind insuficienta. Din acest motiv este necesara aducerea de energie catre ficat din alta parte a corpului. Mai ales la ciroza umeda nu trebuie sa acordati atentie excesului de fluide, ci insuficientei energetice a ficatului.
Pentru a putea elimina excesul de fluide este necesara aducerea de energie la nivelul ficatului, apoi energia va fi mutata catre inima, prin atriul drept catre ventriculul drept, de aici catre atriul sting si apoi catre ventriculul sting. Atunci cind energia va traversa atriul sting si ventriculul sting va fi stimulata functionarea rinichilor, permitind eliminarea treptata a fluidelor. Daca nu se procedeaza in acest mod si se incearca descarcarea directa a fluidului in exces, vor aparea probleme ale inimii.
Pentru a creste energia ficatului se va mentine o palma in dreptul abdomenului inferior, zona de sub ombilic (acolo unde in interiorul corpului se afla cimpul de cinabru inferior), distanta dintre palma si corp fiind de 10 centimetri, cealalta palma se va tine in dreptul ficatului, la o distanta de aproximativ 30 de centimetri fata de corp. In acest mod ficatul va deveni suplu, crescind functionarea celulelor.
Daca ciroza exista de multa vreme, in procesul terapeutic se vor folosi doi pasi.
Primul pas consta in mentinerea palmelor in modalitatea prezentata mai sus.
Al doilea pas este cel in care palmele se mentin in dreptul inimii, pentru reglarea acesteia: palma stinga se va tine in dreptul partii stingi a inimii (palma nu va depasi sfircul sting, mentinindu-se in partea interioara a acestuia), la o distanta de 15-20 de centimetri fata de corp, palma dreapta se va tine indreptata catre partea dreapta a inimii, la o distanta de 30-40 de centimetri fata de corp. Adesea bolnavii de ciroza au si probleme cardiace.
Nu stiu daca iti va fi de folos dar cam asta este tot ce am gasit pe net despre ciroza.
In Bucuresti poti merge cu el la Spitalul de Urgenta Floreasca. este unul din cele mai dotate spitale din Bucuresti iar medicii sunt exceptionali.
Multa sanatate! -
Kale , imi pare super rau ...Sper sa se rezolve problema .Eu chiar nu ma pricep la asa ceva , dar poate o contactezi pe Silvanita .Ea m-a ajutat de multe ori .
Cecy , nu pot sa ma abtin, ca mi s-a ridicat parul cand am auzit ce ai spus de medicii de la Floreasca .Eu am avut o experienta neplacuta acolo .Timp de vreo 3 zile am avut dureri in partea dreapta + senzatii de voma - eram la Brasov .La intoarcerea in Bucuresti - era Duminica floriilor - m-am oprit direct la urgenta convinsa fiind ca am apendicita .M-a preluat medicul de garda ." pai ce facem domnisoara , in duminica floriilor vii..Nu puteai veni ieri sau sa astepti pana maine .Cum ai rabdat 3 zile , nu mureai inca una ..."
M- a intins pe pat ,s-a uitat la mine .." da , este clar .Esti gravida!Asa faceti toate ...Va urcati in p..a si apoi dati fuga la noi sa va scapam .."I-am explicat ca este imposibil , ca sunt pe pilulele si oricum abia imi trecuse ciclul.Ce credeti ca zice ?" Ei , daca chiar insisti fa anliza urinei - sa inveti sa nu mai contrazici oameni care se pricep".
Binenteles ca la analize a iesit o infectie urinara foarte grava .Cand m-am intors cu ele imi zice , asa de incheiere " puteai sa te simti sa iei macar niste flori , daca tot ai venit azi !"
Ei , cum vi s-a parut - adevarati profesionisti si " medici exceptionali cum zicea Cecy mai sus .